自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

比d意見.... Thanks !

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我以前都試過, 新工未過一個月比個秘書同事"炸"... 最終, 我直接同"新人"講, 我唔唔閒, 請"新人"唔好請我飲...

陰公, 未見過面, ONLY 電話通過幾次, 雖然大家都係秘書... BUT 為老細做事, 唔係秘書自己...

大宅

佢已經比咗貼我啦.....
我只係比過一次交件佢, 完全係冇講過嘢o架

別墅

may be buy a gift for her lor.......

原帖由 MK370 於 10-5-3 16:42 發表

大宅

咁公價人情係幾多????? 我有唔想得失人以後大把日子見

大宅

原帖由 MK370 於 10-5-3 16:42 發表

如果係我就如是女同事就只送一份小禮物,價值$100以下(因有餅咭),如對杯,相架等.如是男同事,大公司而又不是常見的就扮忘記吧,正常他也不好意思告訴其他人有請你的,如不就買個超平的相架啦.

另一方法就說自己家也有紅or白事,怕相沖所以退回貼給他/她.

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

如果去飲就$500, 唔去飲就$300.

原帖由 MK370 於 10-5-3 16:55 發表
咁公價人情係幾多????? 我有唔想得失人以後大把日子見

大宅

我o個個係男同事連餅咭都冇. 我會同佢講我唔去因為要趕返屋企湊仔, 但唔做人情又好似唔知點咁 - 所以咪問吓大家比d意見囉.

禁止發言

子爵府

睇唔起呢d 人, 都唔得老醒既, 如果怕全公司都請晒, 係唔請你唔好意思, 咁咪話食餅(女人) or 請飲茶law (男人)! 如果唔係基於以上理由, 咁佢都好cheap!

原帖由 MK370 於 10-5-3 17:18 發表
我o個個係男同事連餅咭都冇. 我會同佢講我唔去因為要趕返屋企湊仔, 但唔做人情又好似唔知點咁 - 所以咪問吓大家比d意見囉.

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

睇你能力啦
如果各不相干...封細架啦...都得 架啦

大宅

錯錯錯
你應該照去, 因為要埋堆,打好關係.
去到係迎賓枱交低禮3舊, 千祈唔好寫form 邊個
因為我擺酒都收到好多無名氏, 都今時今日都唔知邊個比幾多, 有封一舊, 幾封三舊, 幾封五舊, 所以唔駛怕, 做幾多都去食番餐啦

珍珠宮

咁睇吓你公司有幾大囉!如果細公司得小貓三兩隻,咁就會睇情況,俾三百或者送份禮,講句唔好意思,果日真係唔得閒囉!

如果大公司,一百幾十人,我又同佢唔熟,嘢都無講多句,我會覺得你係唔係屈我呀?我最多都係送份小禮物。其實我真係遇見哩個情況,我一毫子都無俾,亦無送禮,當無收過。因為我覺得對方係 cheap 人,四圍派帖駁多D人情。

珍珠宮

陪月勳章

我會話自己屋企有紅事, 唔可以到同做禮, 唔好意思咁law....

禁止訪問

醒目開學勳章

禁止訪問

醒目開學勳章

禁止訪問

醒目開學勳章

男爵府

我唔係俾錢

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

agree, so cheap, 小人一客

原帖由 HY2007 於 10-5-3 19:01 發表