跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

係呢3個幾星期裡面,真係過得好漫長...終於都可以有個解脫...
今日搵咗另一位醫生幫bb做檢查. 証明咗bb沒有再增長兼胎囊變形. 聽到當然好傷心, 但可能之前已經有定心理準備, 所以還可以吧. 但手術後要面對另一個小小自我挑戰, 就係返工時要面對另一位大肚同事, 始終初期總會覺得心酸.
其實咁早知bb有問題都未嘗唔係一件好事. 起碼我可以快d決定點處理, 調理好身體然後又可以早d重新嚟過.
原來我家真係不能藏2虎, 希望可以趕得切生個小白兔啦!
祝各位一切順利, bb健健康康!

男爵府

聽到呢個消息令人覺得好可惜…
希望你好好休養身體,之後繼續努力﹗
take care...

水晶宮

衷心祝福你身體快些復原,做個開心快樂的兔媽媽。加油努力呀!!!

禁止訪問

公爵府

畀面勳章

聽到你咁講,都有d難過..希望你養好身體,bb好快番黎....加油...坐好月.......

複式洋房

好好調理身體
BB會好快番黎的

複式洋房

我仲要等多一個星期,可能我都會同你一樣,但無論結果係點大家都要一齊努力,加油呀!下次你一定會成功。

男爵府

回覆 1# makdoudou 的文章

好好調理身子,一定可以做媽媽,bb好快返黎的.
為你祈禱,祝福你.

健健康康,快高長大啊~

子爵府

好媽媽勳章

makdoudou, 聽到呢個消息我都好唔開心.....畢竟大家都響度傾左好耐. 你都講得好o岩, 如果有問題既, 早d知好過遲知, 起碼而家bb仲細, 身體容易handle同復原.

好好休息, 我見有d jm會買廿八方調理身體, 好快就見到你再響媽媽會出現.

Take care~

大宅

多謝你哋嘅關心,祝福同埋支持!

雖然一早都已有定心理準備, 但情緒真係未能平復. 有時都叫自己唔好諗太多, 但始終由plan有bb有一段時間, 由冇到有; 由見到bb,到bb停止生長; 由開心到失望,每件事都好似過山車一樣,高低起伏得太盡, 身心俱疲..... 真係要少少時間去適應.

伯爵府

聽到呢個消息真係好難過.
不過你不用擔心,我身邊見過唔少朋友都有相同經歷,但佢地通常都成功在1年多內再懷孕.
你最緊要養好身體,再努力過.

大宅

你唔好咁快放棄呀! 始終都仲有變數架. 我見有jm 9星期先照到有心跳. 雖然時間難過,但盡量比自己放鬆,睇吓d開心野先. 加油呀!

原帖由 oceanfairy 於 10-5-5 08:59 發表
我仲要等多一個星期,可能我都會同你一樣,但無論結果係點大家都要一齊努力,加油呀!下次你一定會成功。

大宅

早早, siuting111, 多謝您! 同你由另一個版面一齊過嚟, 真係好似識咗好耐咁. 好唔捨得你哋呀! 我重新嚟過之後一定會再搵你哋請教過湊b經驗, 你哋記得留番d料比我呀!

我都留意緊廿八坊呀, 但唔知應該睇中醫定係自行食廿八坊好, 有咩睇法呀?

原帖由 阿早! 於 10-5-5 09:30 發表
makdoudou, 聽到呢個消息我都好唔開心.....畢竟大家都響度傾左好耐. 你都講得好o岩, 如果有問題既, 早d知好過遲知, 起碼而家bb仲細, 身體容易handle同復原.

好好休息, 我見有d jm會買廿八方調理身體, 好快就見到 ...

大宅

多謝你嘅支持呀! 我都想可以好快又再戰媽媽會. 想請教你d朋友點調理架? 我自己唔識煮食, 都無從入手... 諗住睇中醫同埋留意緊廿八坊.

原帖由 ppsfung 於 10-5-5 09:36 發表
聽到呢個消息真係好難過.
不過你不用擔心,我身邊見過唔少朋友都有相同經歷,但佢地通常都成功在1年多內再懷孕.
你最緊要養好身體,再努力過.

複式洋房

努力、加油!天主一定會保佑!
先好好調理身體先

複式洋房

makdoudou 加油呀..調理好身體, 生個健健康康既BB

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 makdoudou 於 10-5-5 09:44 發表
早早, siuting111, 多謝您! 同你由另一個版面一齊過嚟, 真係好似識咗好耐咁. 好唔捨得你哋呀! 我重新嚟過之後一定會再搵你哋請教過湊b經驗, 你哋記得留番d料比我呀!

我都留意緊廿八坊呀, 但唔知應該睇中醫定係自行 ...

係呀, 果時響"想生bb"你比左好多資料我架....
我會繼續收集多d資料, 等你返來比你慢慢歎

如果你有好既中醫, 我覺得睇中醫好d, 因為會視乎你情況去開藥, 例如惡露清得快就可以快d開始補. 廿八坊好似定左果廿八日食既中藥, 未必完全適合你情況.

大宅

畀面勳章

makdoudou, 依家乜都唔好理lu, 身子要緊, 話唔定小白兔仲乖呢

大宅

好媽媽勳章

保重呀,養好身體等bb再嚟過!!!!

原帖由 makdoudou 於 10-5-4 23:19 發表
係呢3個幾星期裡面,真係過得好漫長...終於都可以有個解脫...
今日搵咗另一位醫生幫bb做檢查. 証明咗bb沒有再增長兼胎囊變形. 聽到當然好傷心, 但可能之前已經有定心理準備, 所以還可以吧. 但手術後要面對另一個小 ...

洋房

Mokdoudou, 聽到呢個消息真係好難過. 你唔好放棄呀! 我身邊見過唔少朋友都有相同經歷,佢地都唔知點解冇咗,但最後佢地通常都好快成功再懷孕,而且BB重好健康tim.
你最緊要養好身體,再努力過. 加油 !!!

首頁
12345...7

尾頁

跳至