自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

唔怪得咁多人去LA(問人借咭)

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

you can also enjoy discount if you become a pampers or 惠氏 bb club member

水晶宮

回覆 1# christina 的文章

電器都平.

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我主要去買書、電器、海x公園門券、餅食同部份文具。以前讀書時次次都去掃文具,但而家已冇以前咁平。

盡我一己之力,發放正能量!

伯爵府

我買了一個電飯煲,比市價平了$80到了.

子爵府

我家裡差不多所有電器都是在教協買的, 因為我們已"格"過價了!!! 另每次去海馬公園都在教協買票架!!!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我又唔覺, 電器唔多選擇, 買件底衫貴過花園街(剛買完所以記得價錢), 貨架立立亂又係選擇唔多(除左文具), overall可能平ddd啦, 但唔會特登上去買......
原帖由 surewin 於 10-5-7 11:35 PM 發表
我家裡差不多所有電器都是在教協買的, 因為我們已"格"過價了!!! 另每次去海馬公園都在教協買票架!!!

男爵府

之前bk媽咪話血壓計平,我係出面買,貴左100蚊:(

查實使唔使show卡?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 10-5-7 23:55 發表
我又唔覺, 電器唔多選擇, 買件底衫貴過花園街(剛買完所以記得價錢), 貨架立立亂又係選擇唔多(除左文具), overall可能平ddd啦, 但唔會特登上去買......

係~佢只不過某dd野係平d....其他都麻麻....有時仲比外面貴添呀

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 10-5-7 11:55 PM 發表

我DC都係0係教協買,記得當年剛剛新出,佢地要打去代理問先查到幾錢。(當時買平過出面200蚊左右)

個度唔係樣樣都平,我對上一次買餅係貪佢一大盒梳打餅連有蓋膠盒都只係2X蚊,不過依D特價嘢可遇不可求。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

如果為左平d而limit自己選擇, 我就覺得唔抵了....
原帖由 allmylove 於 10-5-8 12:07 AM 發表
係~佢只不過某dd野係平d....其他都麻麻....有時仲比外面貴添呀

侯爵府

原帖由 21g 於 10-5-8 00:06 發表
之前bk媽咪話血壓計平,我係出面買,貴左100蚊:(

查實使唔使show卡?

比$$個時, show卡便可以了..但我好耐都無去過啦!!

覺得好迫, 好多野..

男爵府

好媽媽勳章

可能真係某d野會平, 除非一之過買好多野都係平嘅, 如果唔係車錢可能仲貴過平左果一, 二蚊.

而家電器都冇乜幫襯佢囉, 因為有d樓上鋪或街坊電器鋪都平過佢, 又唔駛專登搭車上去訂貨"side"車錢同時間.

男爵府

原帖由 焯媽媽 於 10-5-8 00:13 發表

比$$個時, show卡便可以了..但我好耐都無去過啦!!

覺得好迫, 好多野..

即係唔可以係度借,一係入會,一係到時捉住D member
一齊俾錢

查實入會要咩資格,年費幾多?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 21g 於 10-5-8 00:28 發表

一齊俾錢

冇得自己入會架, 要係教育界人士先有得申請.

不過我都係問人借card的

超級版主

原帖由 21g 於 10-5-8 12:28 AM 發表

一齊俾錢

教師(已退休都得)、教育學院學生,另教師可幫親友申請家屬卡。

好似護協會員都可以去教協買嘢(唔肯定)

子爵府

好媽媽勳章

可以的.相互有折
原帖由 召藥師 於 10-5-8 00:33 發表

教師(已退休都得)、教育學院學生,另教師可幫親友申請家屬卡。

春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

珍珠宮

好媽媽勳章

好彩我以前有申請,嘩,成廿年都有記錄....我話而家無做野,佢叫我申請退休果種....會費仲平一半添....

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 renren 於 10-5-8 00:37 發表
可以的.相互有折
引用:

thanks, 可以去護協cc.......yeah!!!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

文具平好多!
我最鍾意買貼紙D小禮物,
幾蚊一大張係正貸, 小朋友不知幾開心,
佢有好多零食都平D, 襪都平~

首頁

尾頁

跳至