跳至

首頁

尾頁

子爵府

有沒有家長有同感?

男爵府

Is it good? I want to let my son to join the class when he is 3 yrs old.

Thanks!!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

我估三樓裝修好情況會有改善, 而家係一次過六班係晒二樓, 上堂時間又一樣, 變左返學放學都成堆人係度等, 變左好亂囉.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

原帖由 baubaulee 於 10-1-4 16:17 發表
Is it good? I want to let my son to join the class when he is 3 yrs old.

Thanks!!

我囡囡讀左兩個月, 佢幼稚園同學係同時間一齊讀兼同班, 我同另一位家長都覺得係有改善.

之前囡囡唔肯點講英文架, 就算我同佢講英文都唔會理我, 而家佢會試講句子, 當然 grammar 有錯, 但比起以前有大進步, 佢以前讀個間係平, 但引導唔到佢講英文, 只係訓練左佢 listening, speaking 完全唔掂加唔敢.

而家囡囡讀緊 P.1, 我會等呢個 course 完左睇完個評估報告, 先再決定同唔同佢轉讀 RWI, 因為到 P.2 寫作會多左, 唔同佢加強呢方面我怕佢追唔上學校程度.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

男爵府

我囝囝讀左一個月, 佢K1, 星期二 5:30 to 7:00 pm, 所以就無乜問題, 不過之前星期六中午上去聽簡介時, 就真係覺得勁多人, 所以最後我決定星期二上堂!!

雖然我囝囝未識講句子英文, 但我發覺佢好似對英文有興趣左, 有時見到d野, 都會問我英文係乜野!

洋房

我小朋友5yr, 都想o係tsuen wan 揾英文會話讀......真係想知呢間ok 嗎?

王國長老

原帖由 ss_joanne 於 10-1-5 19:52 發表
我小朋友5yr, 都想o係tsuen wan 揾英文會話讀......真係想知呢間ok 嗎?

真係好難比意見你啵!!!

我地覺得好時其他人未必係咁諗, 真係要你去聽左講座了解左課程係點先得.

有朋友話呢間咁貴, 讀完出黎唔掂咁點搞, 咁要睇返各人要求係點, 可能佢要求讀一個 course 之後英文流利到好似老師咁, 但我要求只係佢可以有勇氣去講, 錯都無所謂, 起碼我知道對囡囡有得著, 並唔係返去玩完就算.

我只可以講囡囡讀左兩個月, 真係嘗試用英文句子同我講野, 當中 grammar 有錯, 用字有錯都好, 我已經好開心囉.

別墅

原帖由 kerrykevin 於 10-1-5 10:18 發表
我囝囝讀左一個月, 佢K1, 星期二 5:30 to 7:00 pm, 所以就無乜問題, 不過之前星期六中午上去聽簡介時, 就真係覺得勁多人, 所以最後我決定星期二上堂!!

雖然我囝囝未識講句子英文, 但我發覺佢好似對英文有興趣左, 有 ...

Hello kerrykevin,
他仔仔是否Techer Guy 教?????

男爵府

原帖由 小豆豬 於 10-1-6 10:38 AM 發表

Hello kerrykevin,
他仔仔是否Techer Guy 教?????

其實我都唔知個老師問乜野名, 問阿仔佢又唔講, 不過我估唔係 Teacher Guy, 因為我囝囝的老師係一個 好年青的"ABC" 女老師!

王國長老

原帖由 kerrykevin 於 10-1-6 13:25 發表

其實我都唔知個老師問乜野名, 問阿仔佢又唔講, 不過我估唔係 Teacher Guy, 因為我囝囝的老師係一個 好年青的"ABC" 女老師!

我估係 Teacher Vivian 教你囝囝, 我囡囡都係佢教架, 囡囡話 Teacher Vivian 既英文好好聽, 好有心機教.

洋房

回覆 1# miriam 的文章

May I have you full name? I have applied the course in ABC Pathway. If I registered you name, then I have $500 free and you also. My e-mail address: [email protected]. Thanks.

王國長老

原帖由 huipui711 於 10-1-11 21:01 發表
May I have you full name? I have applied the course in ABC Pathway. If I registered you name, then I have $500 free and you also. My e-mail address: [email protected]. Thanks.

Please check PM or e-mail.

男爵府

原帖由 miriam 於 10-1-6 03:02 PM 發表

我估係 Teacher Vivian 教你囝囝, 我囡囡都係佢教架, 囡囡話 Teacher Vivian 既英文好好聽, 好有心機教.

係!? 等我今晚接囝囝時問下佢老師係未問 Teacher Vivian 先~~~ 如果你囡囡係同班, 唔知我有無見過你呢? 你記唔記得, 第一日搬去二樓上堂時, 你有無接佢放學呀?

王國長老

原帖由 kerrykevin 於 10-1-12 16:33 發表

係!? 等我今晚接囝囝時問下佢老師係未問 Teacher Vivian 先~~~ 如果你囡囡係同班, 唔知我有無見過你呢? 你記唔記得, 第一日搬去二樓上堂時, 你有無接佢放學呀? ...

我囡囡讀星期六晏晝個班, Teacher Vivian 教既, 另一個半唐番女老師叫做 Teacher Jade, Teacher Jade 無教我囡囡, 不過見到佢都係幾 nice 架.

大宅

原帖由 miriam 於 10-1-12 12:26 發表

Please check PM or e-mail.

Can i have your information for register,thanks

民房

回覆 4# miriam 的文章

Hi, I'd like to put my son in ABC too. May I have your Name for $500 discount? My email: [email protected]
Thank you very much!!

大宅

Hi all mum:
I want to know ABC-pathway information,can PM to me,thanks!

王國長老

原帖由 jasma 於 10-2-17 15:46 發表
Hi all mum:
I want to know ABC-pathway information,can PM to me,thanks!

You can visit ABC Pathways Website for more details.

洋房

Hi, I'd like to join the course in ABC. would u mind tell me your kid's name for $500 discount? My e-mail: [email protected].
Thank you very much

民房

Hi all,

其實ABC係需要長時間俾小朋友浸英文...?
定係好短時間就已經睇到成效?!
有冇家長讀完之可以分享下....
因為佢每個COURSE都幾長架...要成10個月!

首頁

尾頁

跳至