跳至

首頁
12345...10

尾頁

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

HIHI , 我個仔收左正校上午 , 同未來同學仔打聲招呼先

別墅

原帖由 三個白白豬 於 10-1-26 15:42 發表
HIHI , 我個仔收左正校上午 , 同未來同學仔打聲招呼先

咁快開左個topic出黎喇.......
我都黎報到先 , 但我係下午班......

大宅

個女入左二校上午~
究竟正校同二校有乜分別架?

大宅

回覆 3# 三個白白豬 的文章

我想問下你仔仔收上午定下午呀??

男爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

hi hi~

我個囝係二校上午班~~

大宅

好媽媽勳章

我個女收咗二校, 同各位say hello

男爵府

二校只開咗兩年多, 所以設施新好多, 我諗學費比正校貴都是其中一個原因, 你open day有冇去參觀呀?

原帖由 tangyiu 於 10-1-26 16:09 發表
個女入左二校上午~
究竟正校同二校有乜分別架?

大宅

我個仔係正校下午呀,入到呢間學校雖然係下午,但都超開心呀

我仔仔考信義唔收,原本好擔心真光都唔收,我自覺佢IN真光同信義時表現都好好,但信義個老師只係叫仔仔砌車車砌圖、問佢LIKE邊架車、嗰架車係咩色,之後就咩都冇問,然後送禮物請我地離開,我都好奇怪點解連名、幾歲都唔問,只係IN咗5分鐘??重以為識得答晒所有問題,所以可以IN快啲,但結果係唔收....真光就唔同,佢哋IN小朋友好認真,IN成10分鐘,有好多教材去IN,有好多問題問,好彩仔仔好有反應,樣樣都有答,呢間學校IN人都咁認真,我真係好開心仔仔可以係呢間學校讀書,好彩信義唔收仔仔,同我慳返信義啲留位註冊費

伯爵府

原帖由 ck313 於 10-1-26 16:39 發表
我想問下你仔仔收上午定下午呀??

正校上午
今年多左好多二校上黎 bk.
正校同二校教嘅樣完全一樣 , 只係二校校舎用左前真光小學的校舎 , 地方比較理想 d , 學費貴 d.
開放日 , 佢都係開二校咋

伯爵府

原帖由 ccmelody 於 10-1-26 19:13 發表
我個仔你正校下午呀,入到呢間學校雖然你下午,但都超開心呀

我仔仔考信義唔收,原本好擔心真光都唔收,我自覺佢IN真光同信義時表現都好好,但信義個老師只係叫仔仔砌車車砌圖、問佢LIKE邊架車、嗰架車你咩色,之後就咩都冇問,然 ...

其實我都預左佢收正校上午 (因有家姐係到讀緊) , 但收到張結果時都好開心架

大宅

我都來報到先, 我仔仔係二校上午班! ^^

男爵府

open day個日正校都有開放, 感覺真係比較舊.

原帖由 三個白白豬 於 10-1-26 20:29 發表

正校上午
今年多左好多二校上黎 bk.
正校同二校教嘅樣完全一樣 , 只係二校校舎用左前真光小學的校舎 , 地方比較理想 d , 學費貴 d.
開放日 , 佢都係開二校咋 ...

大宅

回覆 3# 三個白白豬 的文章

白白豬你嘅情況係唔係都同我好似?大嘅讀緊下午而細嘅就今日知道收上午?咁你又會點安排時間呀 大嘅而家都讀緊上午班,但係今日睇結果個細就收咗下午班,而家真係好頭痛 兩個都咁細一早一下都唔知點安排??又要湊又要買又要煮仲要分開上下班,都唔知點算?每日嘅時間就係用晒接返學放學都巳經一日喇,真係驚佢地日日食飯盒呀。

民房

hi, 我仔仔係二校上午班! ^^

大宅

果日無去open day 丫...
交表果陣 first choice 係正校上午, 而二校上午係second choice, 到知result 果陣都有d 唔開心....

但諗深一層, 入到上午班, 就算係二校已經好好

原帖由 ching828 於 10-1-26 07:02 PM 發表
二校只開咗兩年多, 所以設施新好多, 我諗學費比正校貴都是其中一個原因, 你open day有冇去參觀呀?

別墅

我個細仔收左 二校下午班,
大仔續緊二校下午班 (k1)
以後一齊返學好好多, 到時親子旅行都方便d啦 。

複式洋房

我仔仔都入左二校下午班, 不過真係好想幫佢轉到上午校...不過睇黎真係好難...

大宅

回覆 15# tangyiu 的文章

我個女都收咗2校上午班... 多多指教...

伯爵府

原帖由 ck313 於 10-1-26 23:52 發表
白白豬你嘅情況係唔係都同我好似?大嘅讀緊下午而細嘅就今日知道收上午?咁你又會點安排時間呀 大嘅而家都讀緊上午班,但係今日睇結果個細就收咗下午班,而家真係好頭痛 兩個都咁細一早一下都唔知 ...

如你搞唔掂 ,兩個一齊讀晒下午囉 學我老公話齋,湊左兩個返學 , 放學揾人接 , 自己去邊都得 , free 好多.
我而家都係一日出三轉元朗 , 細仔返緊全日 n , 朝早淨湊細仔返學 , 中午湊大女學 + 買餸 , 下午接晒兩個.
我己習慣左 , 如大女到時轉到上午咪自己舒服少少 , 但同時間 , 兩個一齊係屋企 , 做功課又煩.mouth:

男爵府

收上午班已經好好, 須然比正校貴少少, 但都值得.
我都係二校上午~~~

原帖由 tangyiu 於 10-1-27 05:58 發表
果日無去open day 丫...
交表果陣 first choice 係正校上午, 而二校上午係second choice, 到知result 果陣都有d 唔開心....

但諗深一層, 入到上午班, 就算係二校已經好好

...

首頁
12345...10

尾頁

跳至