單親天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我是戶主,已經離婚,要刪除前夫戶籍,他已搬上大陸且無連絡,但房署話要他簽名和他的住址証明
若無怎麼辦?
不是有離婚紙就得嗎?

子爵府

原帖由 Irene_Lo 於 10-5-12 19:37 發表
我是戶主,已經離婚,要刪除前夫戶籍,他已搬上大陸且無連絡,但房署話要他簽名和他的住址証明
若無怎麼辦?
不是有離婚紙就得嗎?
個時睇bk有個媽咪都係咁情況.個c6返上大陸搵唔到.咁公屋又有佢個名.後來話要登報紙.証明左有搵但搵唔到.......
我就差唔多.不過係c6係我搬走後.無交租.咁一定要清晒先可搞手續.個職員仲話....叫我幫佢交.咁我媽火滾.咪搵區議員講...區議員咪打俾我傾.傾完後就同房署高級人員講我情況俾人知.之後個位高級職員話會幫我搞.叫我唔駛擔心.跟住d野就快左好多倍.同唔駛等個c6清左d租先.幫我搞左轉名個d先.試下問d區議員..近選舉日子會落力d做野

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我都建議你去求助該區既區議員。

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

主任要我去差館報案...
我覺得好似搞大件事咁,因過關可能會拘留(我不肯定是不是??)唔知要不要銷案?
而家都唔知去報案好定搵區議員好??

珍珠宮

原帖由 四眼雞丁 於 10-5-12 21:30 發表
個時睇bk有個媽咪都係咁情況.個c6返上大陸搵唔到.咁公屋又有佢個名.後來話要登報紙.証明左有搵但搵唔到.......
我就差唔多.不過係c6係我搬走後.無交租.咁一定要清晒先可搞手續.個職員仲話....叫我幫佢交.咁我媽火滾. ...
終於他回來清左d租?

子爵府

原帖由 Irene_Lo 於 10-5-13 20:48 發表
終於他回來清左d租?
無,係主任追佢同時幫我搞手續....佢還佢,我還我

子爵府

原帖由 Irene_Lo 於 10-5-13 20:44 發表
我覺得好似搞大件事咁,因過關可能會拘留(我不肯定是不是??)唔知要不要銷案?
你仲今時今日顧埋佢感受咩...但我覺得,你問埋區議員.睇佢點幫你.最好快d,過左星期日真係唔理唔理啦..

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

個主任叫得你咁做,你就要跟住做架喇,你要記住呢個已經同你無關係,要鎖就鎖,要拉就拉,與你無關架喇!!做人要狠,做女人要更狠....
原帖由 Irene_Lo 於 10-5-13 20:44 發表
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

珍珠宮

明白,thx.

首頁

尾頁

跳至