懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

依家陀緊第二胎, BB 好活躍, 成日郁, 日頭又郁, 夜晚又郁, 相比起上一胎, 郁多好多呀, 仲大力好多添.....

咁令我有啲擔心, BB 咁樣會唔會唔夠瞓呢? 同埋出咗世之後, 又會唔會唔瞓覺呢? 會唔會好頑皮, 好難湊呢? 點算? "~~"

大宅

雖然好似有啲庸人自擾, 但係有沒有媽咪可以應下我?

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

我肚入面個b都係咪, 唔知出世會唔會即刻就有熊貓眼...

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

我阿b都好似葉問上身,我都怕佢第時難湊

大宅

原帖由 vvcc 於 10-5-15 15:39 發表
依家陀緊第二胎, BB 好活躍, 成日郁, 日頭又郁, 夜晚又郁, 相比起上一胎, 郁多好多呀, 仲大力好多添.....

咁令我有啲擔心, BB 咁樣會唔會唔夠瞓呢? 同埋出咗世之後, 又會唔會唔瞓覺呢? 會唔會好頑皮, 好難湊呢? 點 ...

我同你ge 情況一樣,
我都系好擔心呢一胎會好難湊,
但又聽人講話因為第二胎個肚松左,
所以感覺特別強烈wo,
希望啦。

大宅

係呀, 我個BB 都成日打功夫呀, 好大動作, 郁嚟郁去......唉......

原帖由 lovelycats1437 於 10-5-15 10:57 PM 發表
我阿b都好似葉問上身,我都怕佢第時難湊

大宅

係呀, 我已經同老公講定, 話佢第日唔使瞓覺.....

原帖由 carrina 於 10-5-15 10:54 PM 發表
我肚入面個b都係咪, 唔知出世會唔會即刻就有熊貓眼...

大宅

吓, 有呢啲講法架? 我未聽過呀....
希望係咁樣啦....

原帖由 茂哩媽 於 10-5-15 11:02 PM 發表

我同你ge 情況一樣,
所以感覺特別強烈wo,
希望啦。

男爵府

我今胎無上胎咁活躍, 上胎真係無乜停, 亞女真係好難凑呀~~~! 成晚吾瞓, 一定要抱天光, 3個月大都同我玩到兩三點~~~! 今胎好靜, 希望真係好湊啦~~~!
原帖由 茂哩媽 於 15-5-2010 23:02 發表

我同你ge 情況一樣,
所以感覺特別強烈wo,
希望啦。

大宅

吓, 聽你咁講好驚喎......
我上一胎, 阿女頭個個月已經成日夜晚唔瞓覺架啦, 搞到我老公唔夠瞓, 抵抗力差, 啲皮膚病出晒嚟......

咁呢胎郁得勁過上次, 咪仲弊傢伙???????好驚呀......

原帖由 hohopingping 於 10-5-15 11:14 PM 發表
我今胎無上胎咁活躍, 上胎真係無乜停, 亞女真係好難凑呀~~~! 成晚吾瞓, 一定要抱天光, 3個月大都同我玩到兩三點~~~! 今胎好靜, 希望真係好湊啦~~~! ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我陀呀仔果陣佢成日郁..日郁夜郁無時停..好彩佢bb果陣好好湊..好少扭計..而家兩歲半就超過曳..手又多腳又多..

大宅

陀大仔時佢成日係我個肚到打功夫, 郁唔停, 出世咸足三個月, 今胎郁得少好多, 希望出世好湊過哥哥la.

別墅

我個仔仔係我個肚果時...都郁黎郁去....無時停.....出世之後真係成日要玩....而家先6個月....不停要我同佢玩.....唔同佢玩就發哂顛呀!~~...佢自己可以坐係張搖搖椅到...不停咁叫不停咁郁....好似唔累咁ga

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

咁令我有啲擔心, BB 咁樣會唔會唔夠瞓呢? 同埋出咗世之後, 又會唔會唔瞓覺呢? 會唔會好頑皮, 好難湊呢? 點 ...

唔駛擔心,我阿B係我肚時都係咁,但出世之後都唔會唔訓,只係會手多腳多D,多多表情,都唔算太難湊
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

複式洋房

我個BB都郁得幾多。

但聽聞郁得多,會活潑D同聰明D,唔知係咪呢?

別墅

吓! 聽完都怕怕~
我上星期(13wk), 照到BB打關斗, 仲做倒立添呀~

大宅

好媽媽勳章 陪月勳章

我照oscar嗰時都見佢有打關斗呀~
不過依家都8月個, 又唔算郁得好勁喎~點都好, 始終郁好過唔郁吖..

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我陀大仔時無呢胎郁得咁勁,出世真係幾乖,一個月就自己介咗夜奶,出街又定...以為中六合彩,生咗個乖既,點知俾佢"握"咗2年,而家...唉...想佢停下都好難...
呢胎就超活潑,無時無刻係咁郁,成個肚皮都俾佢反轉咁,都唔知出世咩料....

複式洋房

你地都系第2胎佢先比較郁得勁d..
但系我...-3-我第1胎咋..佢都狂郁~
我1吾郁..佢就郁咖na..-3-
有時夜晚佢郁到我訓都訓吾到tim..

死na..佢會吾會好活躍咖-3-

子爵府

應該唔關事架,唔駛擔心!佢唔郁你咪仲驚?

我陀大b時,佢好文靜,好少郁架,攪到我成日數住,又好擔心.結果出世後,佢好難湊,又唔肯瞓 .
我陀細b時,佢超活潑,時時都踢到我死死吓,出世後,反而超乖,又好湊,又瞓得多,但都好精靈架!

首頁

尾頁

跳至