跳至

首頁

尾頁

男爵府

sunkids收左阿囡讀9月既k1, 但我有d問題想請教各位, sunkids既課程好吸引, 同區來講甚少英普教學, 我想請問各位讀緊既媽媽, 覺得師資如何?? 因為學校較新, 我有少少擔心老師教學既掌握唔係咁成熟, 另外課程方面會唔會成日modify呢?? 多謝指教~~

別墅

原帖由 gigayan 於 10-4-30 13:01 發表
sunkids收左阿囡讀9月既k1, 但我有d問題想請教各位, sunkids既課程好吸引, 同區來講甚少英普教學, 我想請問各位讀緊既媽媽, 覺得師資如何?? 因為學校較新, 我有少少擔心老師教學既掌握唔係咁成熟, 另外課程方面會唔 ...

我bb讀緊n1架

師資如何, 這個我個人覺得ok, 依家英文班主任由new zealand黎, net teacher來的. 中文的班主任較多接觸, 很關心學生, bb很喜歡她的.

課程 - n1無success for all架, k1先正式開始. n1就有認字, 唱歌仔, 每星期有功課, 有考試(我無同佢溫 ) 以我所知, 每年有人由us黎assess間學校教成點, 有人黎train d老師點教.
school tour問的, 其實school tour真係幾好, 可以問清楚嘛

下年k1唔知係咪都係2班呢, 可能到時大家係同學仔呀

男爵府

原帖由 小魔 於 10-5-2 16:39 發表

我bb讀緊n1架

師資如何, 這個我個人覺得ok, 依家英文班主任由new zealand黎, net teacher來的. 中文的班主任較多接觸, 很關心學生, bb很喜歡她的.

課程 - n1無success for all架, k1先正式開始. n1就有認字, 唱歌 ...

多謝你回覆呀,我pm左你,你check下~

男爵府

HELLO ALL, 我個女讀緊sunkid nursery..已報了今年k1..因為nursery唔係用success for all來教學..比唔到意見..但係..我個女讀nursery讀得好開心.. 雖然學校比較新..d老師好nice..我時不時問我個女.. d老師好唔好..佢就笑咪咪答好.. 仲時時唱學校教過d新歌..及爆幾句生字..

原帖由 gigayan 於 10-4-30 13:01 發表
sunkids收左阿囡讀9月既k1, 但我有d問題想請教各位, sunkids既課程好吸引, 同區來講甚少英普教學, 我想請問各位讀緊既媽媽, 覺得師資如何?? 因為學校較新, 我有少少擔心老師教學既掌握唔係咁成熟, 另外課程方面會唔 ...

複式洋房

回覆 1# mikehappy 的文章

其實SUNKIDS都收咗我囝囝讀N1,學校叫咗我幾次去交留位費, 雖然我幾鍾意間學校及課程, 但係我住"富健"比較遠,帶BB返學比較麻煩, 所以沒去交費. 或者BB大D再考慮轉去讀K1.

男爵府

我都住得好遠ga.. 藍地過邊..不過對呢間學校印象好好..
原帖由 VirginiaHo 於 10-5-13 14:18 發表
其實SUNKIDS都收咗我囝囝讀N1,學校叫咗我幾次去交留位費, 雖然我幾鍾意間學校及課程, 但係我住"富健"比較遠,帶BB返學比較麻煩, 所以沒去交費. 或者BB大D再考慮轉去讀K1. ...

別墅

無校車嗎?我bb都搭校車的

別墅

想問呢間sunkids係邊呢?
學費幾多咖?

男爵府

我之前問過有校車..因為佢太細..等佢大個d先送佢番學..學費方面..就3k一個月 半日..
原帖由 bearbee004 於 10-5-13 21:34 發表
想問呢間sunkids係邊呢?
學費幾多咖?

禁止訪問

男爵府

Hi小小肥豬,
咁arm..妳住籃地邊到..
1. 每朝老公車佢番學..公公&婆婆接佢放學..都ok.車程 係遠左d..但個女讀得好開心.. 就安心
2. 學貴都係幾貴..但係我不用再花錢給他去學英文.. 都值
3.係呀k1的位都好full..所以我已交了留位費..可以直升上k!.
4. 其實我最想佢入讀圓玄小學..係英普教學..

原帖由 小小肥豬 於 10-5-19 00:23 發表
Hi mikehappy,

我都係住藍地架.
我依加仍心大心細比唔比個仔在 sunkids 讀 N1 好, 因有以下問題, 你地比d意見我丫, thank you.

1) 由家去返學搭輕鐵都幾遠架, 小朋友應該都辛苦, 而且我返工, 是由姐姐湊佢返學放學 ...

複式洋房

Hi,

你住藍地, 小朋友只有2歲, 如果每日要搭輕鐡返學, 真係好辛苦, 最重要係接送安排及安全問題. 你是否信得過姐姐?

原帖由 小小肥豬 於 10-5-19 00:23 發表
Hi mikehappy,

我都係住藍地架.
我依加仍心大心細比唔比個仔在 sunkids 讀 N1 好, 因有以下問題, 你地比d意見我丫, thank you.

1) 由家去返學搭輕鐵都幾遠架, 小朋友應該都辛苦, 而且我返工, 是由姐姐湊佢返學放學 ...

大宅

HELLO~ 你囡囡係咪轉返屯門讀呀? 我依家都開始幫BB搵下年N1,都睇緊SUNKIDS,因為真係好近 請問你知唔知呢間派位如何?佢無學劵,都几貴下...

大宅

原帖由 mikehappy 於 10-5-20 16:45 發表
Hi小小肥豬,
咁arm..妳住籃地邊到..
1. 每朝老公車佢番學..公公&婆婆接佢放學..都ok.車程 係遠左d..但個女讀得好開心.. 就安心
2. 學貴都係幾貴..但係我不用再花錢給他去學英文.. 都值
3.係呀k1的位都好full..所以 ...

請問如果只係讀半日班N1,係咪全部3小時都係英文對答呢? 如果N1在呢度讀,收K1係咪大機會D呢? 同埋我想知呢間幼稚園小學派位情況,新手好多問題

男爵府

原帖由 BKVIP 於 10-5-24 15:22 發表

HELLO~ 你囡囡係咪轉返屯門讀呀? 我依家都開始幫BB搵下年N1,都睇緊SUNKIDS,因為真係好近 請問你知唔知呢間派位如何?佢無學劵,都几貴下...

hi, 最後佢收左我個囡下年k1, 不過我地無去交$

詳情我pm你喇~~

男爵府

唔係全部講英文..我知早會時係用英文, 及上課都講1hrs.. 每日只係番3hr..1 hr english, 15 mins mandarine 其他係廣東話..因為我報n1時.. 都唔係太full..而k1d位都ok..
我想sunkid都係比first priority原讀的學生先.. 
至於小學..佢地話好似兩介都係全部讀圓玄...
原帖由 BKVIP 於 10-5-24 15:25 發表

請問如果只係讀半日班N1,係咪全部3小時都係英文對答呢? 如果N1在呢度讀,收K1係咪大機會D呢? 同埋我想知呢間幼稚園小學派位情況,新手好多問題 ...

大宅

原帖由 mikehappy 於 10-5-24 16:03 發表
唔係全部講英文..我知早會時係用英文, 及上課都講1hrs.. 每日只係番3hr..1 hr english, 15 mins mandarine 其他係廣東話..因為我報n1時.. 都唔係太full..而k1d位都ok..
我想sunkid都係比first priority原讀的學生先..  ...

thanks for reply.

圓玄喺邊度架? 成日都只係聽人講何日東胡少渠,都好似聽唔到人講其他學校咁…

男爵府

圓玄係英普教育.. 我都係上bk先知jar.仲有sunkids之前d學生都係入晒圓玄..之後聽圓玄校長講佢地教學都好open..而d家長又覺得d小朋友讀得開心..

原帖由 BKVIP 於 10-5-24 16:44 發表

thanks for reply.

圓玄喺邊度架? 成日都只係聽人講何日東胡少渠,都好似聽唔到人講其他學校咁…

大宅

hi,gigayan
我都想幫囝囝報sunkids n1 呀....想知你点解冇比你囡囡讀下年k1 呀???
係唔係學校唔好????
可否話既比我知呀,唔該您...thx....

原帖由 gigayan 於 10-5-24 15:46 發表

hi, 最後佢收左我個囡下年k1, 不過我地無去交$

詳情我pm你喇~~

男爵府

原帖由 iamvenus 於 10-5-26 01:40 發表
hi,gigayan
我都想幫囝囝報sunkids n1 呀....想知你点解冇比你囡囡讀下年k1 呀???
係唔係學校唔好????
可否話既比我知呀,唔該您...thx....

因為我小朋友都未讀過, 所以我唔敢講學校好唔好, 佢地既課程對於一d想為小朋友考直資/私小既家長來講真係好吸引, 雖然學費偏貴, 但小朋友可以學少2樣課外活動, 已經可以圍返條數........

至於點解唔讀, 係因為最初抱住好想幫阿囡去轉校既心情去考, in完之後老師話未必收我囡囡, 因為k1已經full左, 有機會開多一班, 開多一班就會有位收阿囡, 但因學校要睇下有幾多人考先會決定, 咁我都有問佢係唔係插n班就一定收, 可以直上? 咁老師都覆我插n班係有位既, 而且下年一定可以直上k1, 至於幾時可以通知我k1有無位俾我阿囡, 老師就一直都話唔知道, 老師亦都話就算有位佢地都要選擇下...... 但最後因為怕阿囡突然咁多野變化(我地又岩岩搬左屋), 所以最後都無插班......

2個星期後, 學校就覆我收我個囡, 但係呢2個星期, 我任何時候問我囡囡轉唔轉校, 佢都話唔轉, 咁我其實對佢宜家既學校好滿意, 只係因為遠左所以先考慮轉校, 咁最後全家都覺得唔轉, 所以就無去交錢了.... 可能學校一早回覆我收阿囡, 無個2個星期冷靜期, 我好大機會已經決定俾阿囡下年轉黎sunkids呢~~

首頁

尾頁

跳至