懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我六月頭在屯門醫院生, 請問呢間醫院d醫生姑娘ok嗎? 有d mama 話ok 但有好多話唔好喎....

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

偽要睇你預岩邊個更份嘅醫生同姑娘.... 仲有越低級嘅醫生(見習)係越無禮貌同串. 護士長就勁惡同大聲, 方死無人知佢鬧緊d下屬.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

我都係屯門醫院生BB的!一D就好好的,一D就比較惡

男爵府

我都係6月底係屯門生呀........
我之前睇d mami經驗就話只要你唔係大吵大鬧果只呢,d護士都對你無咩...
其實都唔擔心甘多.....

複式洋房

回覆 # 的文章

@O@我又係6月中係屯e生啵!
唔知到時見唔見到你

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

我記起啊 !
通常d姑娘是對大陸人(尤其只是識講國語,不識講廣東話的)特別惡!
因為雞通鴨講,那些大陸人完全不聽姑娘的指示!
而姑娘對香港太太都好nice的!
因為我臨生bb前,住多咗2-3天,傾吓傾吓都會同d姑娘寒喧幾句的!

大宅

我一個月前係屯門醫院 生左細佬
今次d姑娘比起生亞女果陣
好好多啦

伯爵府

想生BB熱投 畀面勳章

我一月係屯門醫院生bb, 開頭都好擔心ga, 因為聽好多人講屯門醫院唔好, 但唔係果會事囉
d姑娘好nice, 佢地只係對大6人態度差炸

珍珠宮

原帖由 Mo~Ni 於 09-3-7 18:03 發表
我一月係屯門醫院生bb, 開頭都好擔心ga, 因為聽好多人講屯門醫院唔好, 但唔係果會事囉
d姑娘好nice, 佢地只係對大6人態度差炸

無錯啊!only for 大陸人啊!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 bloody_jackie 於 09-3-6 01:50 發表
我六月頭在屯門醫院生, 請問呢間醫院d醫生姑娘ok嗎? 有d mama 話ok 但有好多話唔好喎....

我都係6月頭屯門生呀^^

別墅

我下個月都打算會係屯門醫院生bb,之前聽好多媽咪講到好差咁,但如果去私家生又驚預算唔到bb埋單既費用,所以決定係屯門醫院生喇,現在聽到大家咁講心裡面即時鬆一口氣 希望到時能夠遇到一些有愛心的姑娘護士啦

禁止訪問

伯爵府

牛年勳章

4 月我係屯門生完
覺得無咩野
只係產後病房有D姑娘有時做到個人好忟

只要你唔好成日煩到佢地就無事

仲有一個女醫生都幾串, 我覺得
其他既都OK
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

伯爵府

牛年勳章

原帖由 mcmug@mcdull 於 10-5-23 14:42 發表
我想問下d人話要自己帶床墊去, 請問你們最後用左幾多張? 同埋想問下點解要自己帶, 醫院唔提供??

我剛買左一pack佩x套裝, 內有24片黏貼產婦m巾, 產後清洗器1個, 床墊4pcs, 網褲4pcs, 請問夠嗎? ...

我無帶床墊去
生完番病房時,嬸嬸會比張床墊,但之後如果整污左,要換既話,就要用自己果D

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我下星期就預產期..不過呢排因血壓高都入左
去幾次,D姑娘都冇咩..醫生都冇咩,可能預左佢地好串好惡,但原來都唔係..

反之D呀嬸就好冇禮貌同惡LO..真係'妹仔大過主人'=.=

別墅

我都係早排係tmh生完,d姑娘嬸嬸都好好人呀!!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 jaysonyu 於 10-5-23 17:11 發表
我都係早排係tmh生完,d姑娘嬸嬸都好好人呀!!

係..弓喜你先^^

可能我咁岩遇到1,2個唔好既嬸嬸啦
不過產前房所有人大致都好好既..

禁止訪問

複式洋房

我都係0係屯門醫院生呀,不過我係10月,之前都會擔心0的姑娘好惡,不過聽到你地咁講,個人都定0的,可能我係第一胎咩都唔識,會比較緊張啦~

伯爵府

牛年勳章

原帖由 mcmug@mcdull 於 10-5-24 23:12 發表
我想知屯門醫院有無指定要用有扣產婦m巾架? 因為我無買呀! 我驚佢地迫我買.

係產房時會用醫院既巾
生完後會著低褲, 所以都唔駛用有扣果D
不過唔知開刀果D係未咁

首頁

尾頁

跳至