跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

我老公堅持個仔做大仔,所以今年8月唔讀K1而讀N1。

有無其他0711 BB都係咁呀???

別墅

好媽媽勳章

無人回應係咪即係無人選讀N1???

複式洋房

我個女(0711)將於9月讀N1

別墅

睛靈勳章

我個仔今年9月讀K1, but will repeat讀K1 next year.

男爵府

原帖由 shirleywc 於 10-5-25 13:38 發表
我個仔今年9月讀K1, but will repeat讀K1 next year.

我同老公都俾Harry做大仔,所以今年會讀Nursery

別墅

好媽媽勳章

好多謝大家的回應實, 原來都有人係咁決定,等我放心d...

我大仔可能此終是細B,0711尾,佢在聽指令,大小肌肉發展,自理能力方面都好差,本來今年上K1,老公最後決定要佢上N1 ONLY,因佢都幾叻,驚佢REPEAT 時佢會介意,......可以想像佢會問,點解同學仔個個讀升班K2,點解得佢仲係K1............咁簡單的12345數目問題,一間3歲多的小朋友又點會唔識。

我唔知最後要小朋友做班中大仔的決定是否正確...........N1對佢又可能係太淺...........不過做班大仔對佢來說真係會多D自信心。當佢呢年學吓英文及普通話............

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我阿仔今年9月讀K1,不過打算出年比佢repeat K1做大仔.

首頁

尾頁

跳至