在職全職

跳至

首頁
12345...46

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章

hello~~
我想認識同區的媽媽 & 交流湊b經~
因為我覺得好孤獨.寂寞.好想得到支持、鼓勵~~
請各位多多支持~~
***生於這世代........有點措手不及***
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

別墅

好媽媽勳章

Hi!大家沙田友和全職ma大家今話,大家互相支持...
妳個b幾大?
原帖由 Sweet@family 於 10-5-23 14:59 發表
hello~~
我想認識同區的媽媽 & 交流湊b經~
因為我覺得好孤獨.寂寞.好想得到支持、鼓勵~~
請各位多多支持~~

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 bbykc 於 2010/5/23 23:07 發表
Hi!大家沙田友和全職ma大家今話,大家互相支持...
妳個b幾大?

我囡囡15個月,細B10月出世.

你BB ?
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

別墅

好媽媽勳章

我個仔27個月,大B.
原帖由 Sweet@family 於 10-5-23 23:15 發表

我囡囡15個月,細B10月出世.

你BB ?

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 bbykc 於 2010/5/24 22:31 發表
我個仔27個月,大B.

上學未呢 ?

別墅

我今年會做全職媽媽,可以加入你們嗎?
大仔29個月大,囡囡7月會出世~ ^^

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 bluenana 於 2010/5/25 10:52 發表
我今年會做全職媽媽,可以加入你們嗎?
大仔29個月大,囡囡7月會出世~ ^^

歡迎~~
你認得我嗎 ?? ^^
一見到你就好想請教你~~
1)我想幫囡囡戒片,是不是要用戒片褲 ???
2)我現在都找幼兒園,要考慮什麼因素 ???
THANKS~

別墅

好媽媽勳章

Sweet: 我個未返學但現好煩找(吟)學校.
各位mama請指教點戒片(尤其大便)...個仔不很坐(啖冠)穿片才(柯).
原帖由 Sweet@family 於 10-5-25 14:35 發表

歡迎~~
你認得我嗎 ?? ^^
THANKS~

大宅

畀面勳章

我個囝歲半,我都想知點介片呀...我住大圍架

禁止訪問

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 bbykc 於 2010/5/25 23:33 發表
Sweet: 我個未返學但現好煩找(吟)學校.
各位mama請指教點戒片(尤其大便)...個仔不很坐(啖冠)穿片才(柯).

我在淘寶找"可洗學習褲",睇岩一款(未買),平過香港裝上店
你BB完全不肯坐廁嗎 ?
他識表達未 ??
你有心儀幼兒園嗎 ??

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 babykenny 於 2010/5/25 23:52 發表

歡迎你加入~ ^^

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 mummsntww 於 2010/5/25 23:58 發表
大家都住係沙田無計啦! 不過沙田都好大, 你地住係邊到呀?

我住第一城附近 ^^
歡迎你加入~

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 babykenny 於 2010/5/25 23:52 發表

你BB打針未呀 ?

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

Hello, 大家好, 我都係住沙田既全主職媽咪, 囝囝1.5歲.

大宅

畀面勳章

原帖由 Sweet@family 於 10-5-26 00:47 發表

你BB打針未呀 ?

你講打邊隻針?

別墅

認得!! ^^

我有幫個仔買戒片褲,但我覺得唔work,不用花$!! 最重要是孩子肯告訴你去weewee,我個仔train左好耐先肯自己講,起初一定是到處尿尿,你要預左頭1-2星期都好煩!! 如果他們不肯說,我們又要時不時要他們上廁所!!

夏天最好便是戒片,努力!!

其實救世軍和真理浸信會的學校都ok,且看你想要全日/半日的學校,及近不近自己的家~~ ^^

原帖由 Sweet@family 於 10-5-25 14:35 發表

歡迎~~
你認得我嗎 ?? ^^
THANKS~

別墅

你住第一城附近? 即那兒?
我住第一城~~ 哈哈!! 好近!!
原帖由 Sweet@family 於 10-5-26 00:45 發表

我住第一城附近 ^^
歡迎你加入~

別墅

好媽媽勳章

我個B小便還坐Potty,表達識到但一坐不柯只玩.
我想問救世軍和真理浸信會那間(各有兩間)在近.
那間好?
我住沙角.
Sweet@family 於 10-5-26 00:43 發表

我在淘寶找"可洗學習褲",睇岩一款(未買),平過香港裝上店
你BB完全不肯坐廁嗎 ?
他識表達未 ??
你有心儀幼兒園嗎 ?? [/quote]

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 babykenny 於 2010/5/26 10:21 發表

你講打邊隻針?

歲半針 計^ ^
打左未 ?

首頁
12345...46

尾頁

跳至