自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

新世紀廣場恐怖飛人旺角新世紀廣場發生恐怖商場飛人事件,行動不便的中年女子獨自在八樓商場一間酒樓歎茶,吃完「最後點心」後,遺下拐杖及手袋,突然眾目睽睽下在酒樓門外爬過欄河由八樓一躍而下,直墮人來人往的二樓大堂,當場爆頭慘死,鮮血腦漿四濺,驚嚇千人。途人睹狀嚇至爭相走避,驚呼狂叫。警方其後在酒樓找到女死者遺物,正聯絡其家人助查。

食完最後點心 女子商場當...

跳樓女子由八樓飛墮二樓大堂。 (郭垂垂攝)

現場為太子道西港鐵旺角東站旁邊的新世紀廣場,跳樓女子姓甄(四十五歲),右腳不良於行,需使用拐杖助步,與家人住深水埗區。昨中午時分,甄女獨自到商場八樓一家酒樓飲茶,叫了數碟點心「自斟自飲」,至下午三時許,她趁職員不察覺時離開座位,溜出酒樓。
  • 女死者頭顱爆裂身亡。

圍板膠布封閉空隙當時商場人流眾多,甄突然在酒樓門外爬過約三呎高欄河,縱身跳下,飛墮六層樓,跌落商場二樓女廁附近,發出砰然巨響。甄女頭顱爆開,腦漿濺出,全身多處骨折,身穿的衣裙掀起。由於她墮地時撞力猛烈,腦漿濺至二十呎遠,部分濺下一樓的服務台。途人見狀驚惶失色,有目擊慘劇的女途人被嚇得花容失色,掩臉急步跑開,商場一片混亂,有店舖職員致電報警。
警員及救護員接報趕至,救護員證實甄女已經氣絕身亡,毋須送院。由於場面恐怖,商場職員連忙用圍板將現場遮住,更在各層的扶手電梯,用白膠布封閉所有空隙,將商場圍得「密不透風」,以免嚇煞途人。

睇完真係覺得佢地的屋企人好慘, 佢地好不負責任, 真係嚇親好多行商場的人....

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

但真係會嚇親人呀!! 可能係另一個人既惡夢!!

水晶宮

畀面勳章

哎, 要尋死既都唔好咁樣嚇人吖!!!!!
見倒真係有排驚.
撞鬼, 我仲成日去嗰度!

珍珠宮

好媽媽勳章

願死者安息.

男爵府

親眼見完可能真係晚晚會發惡夢, 造成不可磨滅的陰影, 呢幾日發生太多呢d事啦....有膽去自殺, 點解唔好好地去勇敢面對, 佢地的屋企人會好傷心..

原帖由 cy101 於 10-5-28 08:04 發表
但真係會嚇親人呀!! 可能係另一個人既惡夢!!

珍珠宮

好媽媽勳章

辦法總比困難多

子爵府

好媽媽勳章

唉~~見到既人~真係會嚇親~如果係小朋友見到仲大件事

男爵府

希望想自殺的人會停一停, 諗一諗先, 好多時都只係一時衝動, 有d人真係有絕症好似cancer, 都想盡辦法去醫治, 結果有時都係敵唔過病魔, 有得選擇, 點解要揀去死....

死者而已, 希望佢地安息, 更加希望唔好再有人有樣學樣....

原帖由 mandyyee 於 10-5-28 08:23 發表
唉~~見到既人~真係會嚇親~如果係小朋友見到仲大件事

男爵府

水晶宮

每個人既人生裡面實有唔如意同唔開心既時候,但亦有好多開心既時候嘛!一幅圖畫就係裡面有D黑色顏料配合D彩色,咁至顯得彩色係美好,成幅畫至係靚囉!

男爵府

係law, 無野慘得過c左, 每次聽倒呢d新聞, 個心真係好唔開心...

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 10-5-28 08:43 發表
每個人既人生裡面實有唔如意同唔開心既時候,但亦有好多開心既時候嘛!一幅圖畫就係裡面有D黑色顏料配合D彩色,咁至顯得彩色係美好,成幅畫至係靚囉! ...

男爵府

好媽媽勳章

乜家陣條命仔咁唔值錢咩??

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔好話我衰,我會覺得要死,你咪自己搵個地方靜靜地走囉,
做乜要做d咁o既野,你就走左一了百了,
難為d屋企人途人,有排發惡夢

珍珠宮

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

水晶宮

原帖由 77777 於 10-5-28 08:08 發表
親眼見完可能真係晚晚會發惡夢, 造成不可磨滅的陰影, 呢幾日發生太多呢d事啦....有膽去自殺, 點解唔好好地去勇敢面對, 佢地的屋企人會好傷心..

...

YES AGREE

公爵府

醒目開學勳章

驚驚

首頁

尾頁

跳至