跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個仲未識坐呀!~但d手仔腳仔又有力的, 比佢挨住d野都可以坐到, 但自己唔可以獨立坐囉~點算好呢~大家有咩方法訓練佢地架??

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

識左幾日啦..

男爵府

My son can only sit in the bumbo, but not able to sit independently by himself.....

大宅

My baby can sit while she was 6.5 mths old. Recently she can sit up by herself.

複式洋房

仲未識坐啊~~
扶住坐都係會彎落黎

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

Can sit up la. U can put some toys in front of him/her when he/she is sitting. In the begnning, he/she can fall easily. Put him/her back properly. Gradually, he/she might sit.

複式洋房

my BB is 7 months old now and he can sit for a while...

Need some time to train ar... i put him on the sofa with some toys around...

原帖由 LittlePanda101 於 10-5-28 12:49 發表
Can sit up la. U can put some toys in front of him/her when he/she is sitting. In the begnning, he/she can fall easily. Put him/her back properly. Gradually, he/she might sit.

別墅

Ingrid can sit independently for a week

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

5個幾月已經識坐(雙手支撐身體),未夠7個月已識坐穩,自己坐喺度雙手可以一路玩玩具。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

已識坐穩, 多啲俾bb放在床上,你要和bb一起坐.bb很快就會學識.加油

別墅

好媽媽勳章

你哋d bb好叻叻,我個囡7月半月都仲未坐得穩.......等我再俾佢坐好d先得~~~

複式洋房

我都已經成日同佢一齊坐的, 坐地下, 用大脾輕輕夾住他 總之輕輕比d野佢扶住都坐得幾好的, 但一鬆開, 即跌~
繼續加油啦~

男爵府

我阿B識坐好耐囉,可能因為好細個就扶佢係大脾坐,因為佢一瞓底就發脾氣,所以要成日放佢係大脾坐,練到佢依加可以自己坐係度,仲可以坐係度拎完野又坐番直

複式洋房

嘻..我bb都未識牙
不過睇拒好似就識
佢可以用隻手撐住一陣

複式洋房

好開心呀!~噚日突然識坐, 唔駛人扶住可以自己坐到二三分鐘~yeah!!!

別墅

已經坐得好好. 好穏陣!

大宅

四個月已經坐到,不過我好驚所以6個月先比佢坐,依家要企&學行放底佢仲要發脾氣,我擔心對D骨唔係咁好....都唔知係好事定壞事:( :(

大宅

未可以自己坐,但係好中意我扶住佢企!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我果個而家可以坐到好好...
伸手拎完玩具又坐定定...
佢而家仲可以係bb床度由訓變坐...
再由坐變到扶住個圍攔企左係度...
仲可以企到好耐tim

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

洋房

原帖由 sophialing 於 10-6-8 01:12 發表
我果個而家可以坐到好好...
伸手拎完玩具又坐定定...
佢而家仲可以係bb床度由訓變坐...
再由坐變到扶住個圍攔企左係度...
仲可以企到好耐tim

你BB同我BB係同一日出世。應該好快識行。
http://www.youtube.com/watch?v=5ohXwFBj1
b4

首頁

尾頁

跳至