論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

將完約(唔會續),駛唔駛1個月通知?
如要,係咪要書面通知?

複式洋房

我記得勞工處好清楚跟我講過,合約期完結,是不須一個月前通知的,但為表示大家好來好往,都應該早少少通知聲的。

別墅

咁係咪即係口頭通知就得喇?

原帖由 little_george 於 10-5-30 22:11 發表
我記得勞工處好清楚跟我講過,合約期完結,是不須一個月前通知的,但為表示大家好來好往,都應該早少少通知聲的。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

原帖由 cactuschan 於 10-5-30 12:39 發表
將完約(唔會續),駛唔駛1個月通知?
如要,係咪要書面通知?

2009 15 June 件偷野印完约, 我叫agency同佢講唔續約. agency話5月頭至話比工人知都唔遲. 件印感覺到我地唔同佢續約, 揾3姑6婆同mother講人情, 但佢真太差. 講唔到. 佢自己無癮, 揾過第二份, 走人.

伯爵府

醒目開學勳章

no need to give notice.

大宅

勞工法例寫明...有一個月通知就ok了,冇必要咁早通知,因就算續約都只係完約前一個月先入文件。

首頁

尾頁

跳至