自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

今年三十中,雖然做左幾年媽咪,但仍然覺得自己仍然維持2X歲(心境,依然覺得樣貎不是C奶), 有時自己影相/照鏡都見唔到以前果種後生氣息, 自己唔係靚女, 但後生行出街都會有人望下, 而家搵個人望下都冇, 有時自己都唔識形容自己究竟KEEP得好唔好(我諗一般喇), 又會諗我自認唔貪靚既我, 近呢幾年都持別注意自己外表, 可能又因為肥左, 著唔到較IN既衫, 對自己既形象/自信都走下波, 所以有時都諗如果一個貪靚既女人究竟點能接受自己變中女既事實.

未生前去街市買野通常都會被街市婆叫靚女/阿妹, 而家少去, 但去親已少數被人叫靚女/阿妹, 真係概歎時光飛逝, 有時諗如果囡囡中學, 我會變成什麼樣?

侯爵府

I feel the same. I don't like to take pictures now...
原帖由 29XX86 於 10-6-12 01:28 發表
今年三十中,雖然做左幾年媽咪,但仍然覺得自己仍然維持2X歲(心境,依然覺得樣貎不是C奶), 有時自己影相/照鏡都見唔到以前果種後生氣息, 自己唔係靚女, 但後生行出街都會有人望下, 而家搵個人望下都冇, 有時自己都唔識形 ...
:-D :-D :-D :-D

侯爵府

好媽媽勳章

我就冇乜在意...人此終都会老....最重要係心境...只要你時常保持心境開朗...愉快...人就自然青春常駐喇

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

每個人都會老,除非死左,興幸自己過得也算精彩,只願回望一生無虧於生,就可以了

大宅

伯爵府

環保接龍勳章

我都成日會想, 到我40...50...60既時候會點既呢~~

個樣會唔會好醜, 好老...不過~ 到時就算未做婆婆嫲嫲,

仔女都牛高馬大, 就好似我地現在咁囉~

見我身邊的3字頭, 多數都keep得唔錯, 有好些朋友仲似

2x咋, 真係到3尾/ 4字先覺, 保持儀容同心情最緊要,

我唔會放棄扮靚keep fit架, 出街化少少妝, 人會精神d

大家都要努力.....

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

人生必經,最緊要心境,
介有要自知,唔好做老少女(好似汪x荃)

伯爵府

人年紀大左就會老,我唔覺有咩問題喎,最緊要心境年青就人都靚d!

別墅

我都係三十幾, 但我慶幸自己結左婚生左仔, 可以稍為放鬆自己, 唔駛為青春不再而擔心. 我有很多同齡的女同學未婚, 又無男朋友, 超緊張自己外型, 又做激光去斑搞lee搞路, 但講真, 一睇就知年紀唔細, 只有等運到.

但放鬆唔代表放棄, 我都有keep下, 起碼唔俾自己肥, 因為女人一肥就會顯得老.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可能你太介意外表
其實心境 keep 到咪得囉
人此中都會老一日
無謂想咁多啦

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有得老都總好過英年早逝

最緊要保持心境開朗,
保養好身體,
就算年華老去亦無有怕

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

自問keep得還可以.不同年齡有不同美态.
最重要衣著打扮合自己年齡身份.:D

男爵府

唔想接受都要接受啦..

唔通為左豬肉佬唔再叫自己做亞妹而整容咩

不喜別插

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 29XX86 於 10-6-12 01:28 發表
今年三十中,雖然做左幾年媽咪,但仍然覺得自己仍然維持2X歲(心境,依然覺得樣貎不是C奶), 有時自己影相/照鏡都見唔到以前果種後生氣息, 自己唔係靚女, 但後生行出街都會有人望下, 而家搵個人望下都冇, 有時自己都唔識形 ...

嘩..簡直講埋我既心聲..........唉...青春不再啦....

大宅

好媽媽勳章

我覺得外表漸漸老, 我唔算太介意. 不過我覺得身體機能開始有小毛病或老化, 最令我有點困擾,

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

人始終都會老, 最緊要活得精彩同埋有健康既身體.

珍珠宮

人生能經過中年老年階段是一種幸福的事!!!!有些婆婆老了個樣都一樣好靚好慈祥,女人每一個年紀每一個階段可有不同的美!只要活得快樂開心,心境常保持開朗,就一定會由心靚出來的!

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章

Me too.

原帖由 糠糠媽咪 於 10-6-12 09:44 發表
我覺得外表漸漸老, 我唔算太介意. 不過我覺得身體機能開始有小毛病或老化, 最令我有點困擾,

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

青少年時期講得三十幾歲係好老, 同埋係好遙遠的事... 但話咁快就過左三十....

還記得30歲生日前幾日開始就心情好down... 好多人安慰我, 話我已經結婚生左仔, 30歲又如何?! yes, 係呢點黎講, 係值得開心... 不過30就係30, 我唔理外表似唔似, 自己心知又老左一年... 過左30大關...

宜家... 無咩feeling, 33同36唔覺有咩分別lu.. 哈哈... 最緊要係健康同生活得開心... 外表, 年紀唔再重要...

首頁
12345...7

尾頁

跳至