論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

係我朋友個工人姐姐...
你地認為可信程度有幾高?
個姐姐而家非常神經質...得閒就話見到鬼...
有冇人有過類似經驗?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

原帖由 cactuschan 於 10-6-20 12:15 發表
有冇人有過類似經驗?

佢神經嘅, 掃把佢. 仲有回教無鬼存在的. 快D炒.
我6日炒呢件, 初時都唔覺, 炒佢係因為佢dirty, lazy, stupid, greedy.
直至前幾日有人話佢工人神經, 我至覺得我件都係.

the 2nd night, she talked to me"小姐我好驚?"
I said"驚乜呀?" she said nothing.
佢sleep時發開口夢慘叫, 好似比人追殺咁.

I just haven't notice, cos my house absolutely no problem. If there was ghost, it must be 件工人. I called her dirty丫烏. 因請著佢認真前世唔修.

別墅

回教無鬼存在既咩?真係唔知...
但佢好似食豬肉架喎...

原帖由 lily-of-valley 於 10-6-20 12:20 發表

佢神經嘅, 掃把佢. 仲有回教無鬼存在的. 快D炒.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

原帖由 cactuschan 於 10-6-20 12:36 發表
回教無鬼存在既咩?真係唔知...
但佢好似食豬肉架喎...

回教人死後, 好人上天堂, 壞人落地獄. 係無ghost的.
呢D係Saudi Arabia friend told me. Man can have 4 wives, woman 地位低. 出來傾生意嘅都係男人. 駐中國大使館係男人, 有老婆, 但女人不能在大使館做野. 來到HK, 老婆可以著靚衫, 唔使遮面, 但一踏入任何回教國家, 即要全身黑色, 面都遮埋, 得對眼用來睇路.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 cactuschan 於 10-6-20 12:15 發表
有冇人有過類似經驗?

我鄰居個ex-印都係咁,得閒無事就尖叫話有鬼,仲同個3歲小朋友講唔好開什物房,話入面有鬼,搞到個小朋友都驚埋.佢地住左好耐,請過好多個工人,都未試過話間屋有鬼,我成日去佢屋企都未感覺過有問題.仲有間屋係2個工人,另一個都唔覺有問題,但就成日比佢嚇,叫佢去廁所唔好閂門,因為有鬼.C未??
男僱主谷鬼氣就話再嘈就擺個鍾馗係花園.女僱主就同佢講做壞事既人就會心中有鬼.
查實呢個工人係偷野,講電話,吞pop+勁講大話....
最終個僱主炒左佢.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 lily-of-valley 於 10-6-20 12:52 發表

回教人死後, 好人上天堂, 壞人落地獄. 係無ghost的.
呢D係Saudi Arabia friend told me. Man can have 4 wives, woman 地位低. 出來傾生意嘅都係男人. 駐中國大使館係男人, 有老婆, 但女人不能在大使館做野. 來到HK ...

係馬來西亞見好多,游水都包晒全身黑色只露眼睛.
不過我都唔知原來回教係無鬼既,咁又幾好喎,簡單d叫信徒唔好做壞事,只得地獄同天堂.

子爵府

對工人講
舉頭3呎有神明
做好人,有神明保佑
做壞事,就有鬼跟着

個姐姐係bun or yan

別墅

原帖由 bbfish1992 於 10-6-20 17:23 發表
對工人講
舉頭3呎有神明
做好人,有神明保佑
做壞事,就有鬼跟着

個姐姐係bun or yan

別墅

但佢除左呢樣野之外,其他野都唔係太差...

複式洋房

咁神經質我會唔用,因為唔知佢真癲定假癲囉!

男爵府

My thai maid told me she "feel" ghost in the house because she heard some strange noise.
To be frank, I feel quite angry hearing about "ghost topics" from her, firstly, I'm the owner of the house, if other people hear from her about ghost, my house might be less valuable; secondly, I've got two young children, I don't want her "ghost theory" influence my children.
So I just told her, there's only ghost in Thai, no ghost in HK.

珍珠宮

你話見到好大隻死懶鬼~

大宅

佢神經, 玩野啫
你話我夠見到件豬頭人响間屋

別墅

問題係佢地岩岩先搬去果度既...所以都驚驚地...

象牙宮

原帖由 cactuschan 於 10-6-21 10:24 發表
問題係佢地岩岩先搬去果度既...所以都驚驚地...

唔使驚, 邊得咁多鬼呀? 就算係鬼屋, 自己行得正企得正, 什麽鬼怪, 都唔會搞你嘅. 過以D工人心腸惡毒, 就唔知了. 但係回教係無鬼的, 唔知呢D低等民族信D咩就真.

首頁

尾頁

跳至