親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

多謝BK媽咪之前的分享, 5日行程, 全家都好滿意.

* BOOK 台北車站酒店最好, 又方便又平, 懷寧旅店 四人房, 2張雙人大床, 又有張梳化 , 乾淨舒服, 又平, 值得推薦.

*BOOK 西門町 萬X達(中華店)最差, 比10個劣佢.
早在5月己CRDIT CARD 過數3人房,CARD數都找埋, HK$970幾一晚. 去到時 9.00PM, 冇房比地我地, 要我地出去行下才回來, 原來見我地未到, 時租左比人. 到10點PM有房, 一開門, 大陣是煙味攻出來, 即是之前個客剛走, 煙味都未散, 個燈仲要5分鐘息幾次, 吓死D細路, 地方又唔乾淨. 又冇房換, 開電視, 原來REMOTE又係壞的, 又要換過, 等佢地搞得來成1100P.M.真係唔開心.....早上9點起身, 一開門, 個EE第一句不是"早晨"而是"退房嗎?", 我說不是, 她再問"退房嗎", 我唔睬佢! 落去食早餐, 又冇位, 又要等......

*飛牛牧場住宿, 服務好好. 只是玩的ITEM不多, 要想清楚是否值得花咁長時間去.

*景點: 好望角風車, 原來好靚,火車駛過時仲靚,值得一去.

* 包車是 TAXI司機, 真係非常好. 隨時加景點, 轉行程, 早9 晚9都笑笑口說O.K., 玩到幾點都O.K.台幣 3600 (約HK$900), 抵! 仲買野比我小朋友飲! 如有需要, 你地可以問佢QUOTE價比較下!

男爵府

醒目開學勳章

tingmum:請問懷寧旅店你係邊到book架,thx
:-P  :-P  :-P

大宅

你上懷寧旅店個網自己book, 好平, 四人房只係hk$680到.

原帖由 candy32 於 10-6-21 14:24 發表
tingmum:請問懷寧旅店你係邊到book架,thx

男爵府

醒目開學勳章

上網見到房間都ok,我都係book四人房包早餐嗎?thank you
原帖由 TINGMUM 於 10-6-21 14:38 發表
你上懷寧旅店個網自己book, 好平, 四人房只係hk$680到.

大宅

係包早餐, 簡單早餐, 粥同bread.

大宅

sofa是sofa床. 個仔將sofa拉出變雙人床自己睡, 衣櫃裡有extra床墊, 被同埋枕頭, 所以end up 我地係睡3張雙人床, 以咁平的price, 真係叫好抵.

男爵府

醒目開學勳章

thank you

男爵府

Book 4人房是否包4個人早餐?

謝謝

原帖由 TINGMUM 於 10-6-21 15:27 發表
係包早餐, 簡單早餐, 粥同bread.

大宅

Book 4人房係包4個人早餐.

男爵府

原帖由 TINGMUM 於 10-6-21 13:50 發表
多謝BK媽咪之前的分享, 5日行程, 全家都好滿意.

* BOOK 台北車站酒店最好, 又方便又平, 懷寧旅店 四人房, 2張雙人大床, 又有張梳化 , 乾淨舒服, 又平, 值得推薦.

*BOOK 西門町 萬X達(中華店)最差, 比10個劣佢.
早 ...

請問點book包車呢?? 飛牛你地係咪閒日去嫁?? 我見有啲bk mama講話最好星期日去, 因為佢地會開放較多活動

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

請問包的士是否只有4人車,因為我一行六人,想BOOK7人的士。

大宅

mouse0231
我是包的士去.

飛牛我地係閒日去, 所以冇咩人, 見到都係台灣本地人, 仲做埋朋友. 我覺得平日去好, 開放活動section是少左, 但唔使點排隊,好似個女bottle feed 牛牛, 立即又可以bottlefeed小羊同埋小羊散步, 到我地星期六check out, 真係一架架當地旅行團剎到, 睇怕樣樣都要排隊.

不過入邊除了bottle feed小牛小羊, 同埋好靚的草地,冇咩好玩. 如果你地真係去, 可以順路去埋"金勇蕃茄farm", 摘蕃茄, 青椒同有士多啤梨等, 另去埋好望角睇電力大風車(有15支), 連個司機都話這個景點好正! 果邊有西瓜田, 可以落車同小朋友睇下, 個個西瓜係田到都有20,30斤, 對小朋友來說好特別.

大宅

HinMa ,

有好多taxi 寫明可乘6人, 包括我包的taxi 車, 但如果坐了6人, 你要expect好少行李位. 因我地是4人, 所以後面seat 位可以拉低放行李. 如多行李, 不要包taxi, 搵大d的車好過, 因路途坐得迫, 會好辛苦.

大宅

TINGMUM

麻煩你可以給我包車資料嗎?

原帖由 TINGMUM 於 10-6-22 12:19 發表
HinMa ,

有好多taxi 寫明可乘6人, 包括我包的taxi 車, 但如果坐了6人, 你要expect好少行李位. 因我地是4人, 所以後面seat 位可以拉低放行李. 如多行李, 不要包taxi, 搵大d的車好過, 因路途坐得迫, 會好辛苦. ...

大宅

Cyrus,
己 sent , CHECK PM.

大宅

麻煩你可以給我包車資料嗎?

男爵府

pls pm me 包車 info., 可否包車去清境農場?
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

大宅

可否包車去清境農場?我都想知

大宅

呢位司機走9份, 基隆多, 去的路線都係由台北出發, 然後再返台北,佢本身住桃園, 我唔知佢去唔去清境, 會唔會搵專走開清境的司機可能會好D.

大宅

想提提大家, 我地去到果間印第安"豬蘿記"(即有恐龍裝飾果間餐廳, 但己CLOSE DOWN.

之後去了HELLO KITTY SWEET, 好細間, 每人限定最底消費NT300. 只是幾款意粉同CAKE. 如真係鐘意HELLO KITTY, 回程機場CHECK IN 後去T2 C3有HELLO KITTY 侯機室, 更大更好. 不用浪費時間去間餐廳.

首頁

尾頁

跳至