想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

剛剛去完醫院探老公哥的老婆, 生了一個囡, 我知老公好想生一個B, 見到佢個囡時, 我個心真係好啲唔開心, 唔開心係點解仲未到我呀......我見到老公都有啲失落, 以前剛結婚時 老公成日都會話想生返個BB, 但後來知道我有POCS後, 佢都無再提啦....
唔知幾時先有自己的寶貝呢.....

大宅

見到身邊一個又一個的朋友有喜,生了BB,真的很傷心,等了一個又一個月,中獎的還不是自己,這傷心失望真的沒有人明白的。

複式洋房

剛剛真係喊左出來, 又唔可以同身邊的朋友講, 我又去SEE 中醫又做針灸, 做咁多野老公都好似覺 得我好浪費金錢....
因為我的姐姐同妹妹都各生了2-3個BB, 佢成日都問我點解佢地可以生咁多個,而我就會這樣....有時聽到真係好唔開心, 我都唔想的....
有時真係會覺得佢好唔諒解我, 我都好辛苦, 好大壓力, 我亦有時覺得點解這個男人唔會安慰下我, 明知我做咁多野都已經好努力去調理身體, 都唔會問下我一聲....有時真係唔想生....真的好怕生後會變成點/////

別墅

好媽媽勳章

原帖由 winniepooh123 於 10-6-19 21:12 發表
剛剛真係喊左出來, 又唔可以同身邊的朋友講, 我又去SEE 中醫又做針灸, 做咁多野老公都好似覺 得我好浪費金錢....
因為我的姐姐同妹妹都各生了2-3個BB, 佢成日都問我點解佢地可以生咁多個,而我就會這樣....有時聽到真 ...

唔好想得太覆雜!有時情緒都會影響bingo架!
放鬆啲啦!!!!你一定得架!

大宅

畀面勳章 陪月勳章

唔好諗咁多,放鬆啲心情,祝你好快成功!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 5# winniepooh123 的文章

有pocs者, 有得醫, 唔係絶症. 呢度好多jm 都有 , 佢地亦可以成功有 bb. 唔好灰心. 加油呀

咁你老公精子方面無問題 ?

複式洋房

我老公CHECK過了 , 無問題......
我都知好多姐妹都同我一樣有這個病, 我只是覺得點解最親那個會咁啫.. 定係我自己有問題... OR 唔識同佢相處...

大宅

有多囊症都唔係好大件事姐, 好多jm食完排卵藥都可以生到bb啊。你有冇睇不育醫生啊?

你同你c6講, 而家唔係問點解既時候係應該係去解決問題, 邊個人想有病架?同埋而家好多女性都有呢d問題, 每6對夫婦已經有一對, 只要積極去搵醫生醫好, 你終有一日生到你自己可愛既bb既。呢度好多jm有多囊都生哂bb喇, 我本人都有多囊仲要加埋輸卵管有問題我仲嚴重過你 , 我都等緊做手術同ivf, 我c6開頭都有問點解我會咁, 我就解釋比佢聽同埋醫生都有解釋過比佢知, 佢後期先明白而家已經係好普遍"食物問題, 環境問題, 心理因數可以好多好多原因。

雖然我有時見到身邊朋友有喜/生左bb我個心"那"住唔開心, 我都唔知呢埋喊左幾多次了..不過我同自己講人比人氣死人, 每個人既命運都唔相同。你同你自己講你一定會生到自己既bb的, 抺乾眼淚積極面對吧!

原帖由 winniepooh123 於 10-6-19 21:12 發表
因為我的姐姐同妹妹都各生了2-3個BB, 佢成日都問我點解佢地可以生咁多個,而我就會這樣....有時聽到真 ...

大宅

我老公都有個阿哥,
所以總是少不免會有比較既心態....
跟住又要俾人問幾時到你,
壓力可以想像到有幾大~
點都好,上天一定係安排好既,
只要你唔放棄,
把握機會,
bb一定會來既!!!振作呀!!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 winniepooh123 於 10-6-19 20:32 發表
剛剛去完醫院探老公哥的老婆, 生了一個囡, 我知老公好想生一個B, 見到佢個囡時, 我個心真係好啲唔開心, 唔開心係點解仲未到我呀......我見到老公都有啲失落, 以前剛結婚時 老公成日都會話想生返個BB, 但後來知道我有 ...

唔好失望呀!
我都有多囊, 曾經都有一段好失落嘅日子...
而家我都有咗啦...
我之前有睇中醫... 亦有睇私家輔助生育科...
但我同老公都比較相信西醫, 中醫只係保健調理...
我曾經做過 iui, 仲要係失敗收場...
而家肚裡面嘅BB係自然有架!!!
所以你都有機會架!!! 最緊要放輕鬆D...
我知係好難做得到... 不過你真係要試吓呀...
我就係放鬆晒(可以話係放棄晒)嗰個月BINGO咗架!!!

洋房

唔好唔開心啦!! 我和c6都很想生bb, 而且我都唔細啦, 除了我有多囊症外, 上年check c6的精子都不是太活躍, 現在我們大家都看中中醫調理中, 而且大家都不是太敢再check是否有改善還是更嚴重, 自己成日同自己講, 係你就係你. 順其自然吧!

禁止訪問

回覆 11# bearcyh2002 的文章

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 carol0804 於 10-6-20 03:47 發表
我無避孕4年,都無乜點算排卵日,已家好想要BB,心急.....咁算唔算係不育呀?担心.......
我本身m唔準架,30-43日,今日去試睇E生,佢俾咗D排卵藥我試,希望有幫助啦! ...

如果過去4年, 你地都有 keep 住 1星期 2-3次 dodo , 咁就有機會算係不育. .... 但有時可能係夾唔岩時間者.

留意下有無多分泌啦, 有就果幾日 再 努力d 啦~

加油呀

複式洋房

原帖由 QQQme 於 10-6-19 23:50 發表

唔好失望呀!
我都有多囊, 曾經都有一段好失落嘅日子...
而家我都有咗啦...
我之前有睇中醫... 亦有睇私家輔助生育科...
但我同老公都比較相信西醫, 中醫只係保健調理...
我曾經做過 iui, 仲要係失敗收場...
而家肚 ...

多謝你地的安慰, 我現在都做咁針灸同中藥調理身體, 下個月唸住開始食排卵藥....希望有幫助...

洋房

我的情況同你好似,之前都係檢查到有多囊,食咗一年排卵葯都唔得,自己才去私家照輸卵管才知两邊都塞住咗,白白浪費咗一年時間.後來做了疏通手術,再試,都唔得.又去照,左一邊又塞咗.好彩右邊係通的.現就一邊食排卵葯,一邊食中葯調理.
一起努力,希望下個月有好消息,只要唔放棄,總會有機會.:lol:

大宅

回覆 12# carol0804 的文章

我身邊都好多朋友都有咗同生咗, 攪到自己好心急, 但我 m又係唔準,28-45日,想請問你睇咗婦科定普通E生,佢俾咗D排卵藥你試呀!

大宅

好媽媽勳章

winniepooh,

唔好唔開心,我真係好明白你既心情,
因為我係過來人,我都等左5年先有bb,
期間幾年不斷睇中醫做針灸~~
當然亦見盡身邊所有既人懷孕生仔既經歷.

其實你試左幾耐,
如果你努力左好多年,又睇過哂中西醫,針灸,
咁你有無考慮做iui,
我等左5年,終於行左呢一步,好感恩,
一次就bingo左,
講真,我有少少後悔等左咁多年先做,
嘥哂d時間,所以我鼓勵你,
如果真係等左好耐,
不如同先生商量下做iui,
好過無了期咁等,嘥左好多時間同金錢~~

原帖由 winniepooh123 於 10-6-20 12:16 發表

多謝你地的安慰, 我現在都做咁針灸同中藥調理身體, 下個月唸住開始食排卵藥....希望有幫助...

With GOD all things are possible.

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至