自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我亞哥係美國返嚟,比美國海關劏開個行李喼,美國海關放下一張字條,話係海關曾經檢查喎 如果唔想比人爆行李喼,記得買個海關鎖或有海關鎖嘅行李喼

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

鎖左佢都會叫咪搵你開鎖,我去歐洲時試過

子爵府

去美國我次次都冇鎖喼架!

原帖由 loklokma47 於 10-6-26 22:10 發表
我亞哥係美國返嚟,比美國海關劏開個行李喼,美國海關放下一張字條,話係海關曾經檢查喎 如果唔想比人爆行李喼,記得買個海關鎖或有海關鎖嘅行李喼 ...

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

一係唔鎖喼, 一係就要用佢地d指定鎖

我老公去美國, 唔鎖本身嘅鎖, 外加一條有指定鎖嘅旅行帶

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

買TSA lock就無事架喇﹗

http://www.google.com/images?hl= ... mp;oq=&gs_rfai=

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Fullstop 於 10-6-26 23:25 發表
買TSA lock就無事架喇﹗

http://www.google.com/images?hl=en&source=imghp&q=TSA+lock&gbv=2&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

所以佢返去時,要買呢隻海關鎖鎖手提行李,同要買個有海關鎖新行李喼

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我孤陋寡聞,更加未去過花其國,乜旅行O急有規格嫁?如果我求其用個普通O急,係咪會比海關爆開嫁?咁如果有買旅行保險,有冇得賠嫁?請指教…

禁止訪問

琥珀宮

咩叫海關鎖

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 appleyuen 於 10-6-27 18:26 發表
咩叫海關鎖

海關鎖--這種專用鎖符合美國運輸安全局(TSA)的認證,海關人員有這種鎖的萬用鑰匙,不論行李上使用的TSA海關鎖尺寸大小不一,或者設定的密碼到底是幾號,這些事情通通難不倒他們,他們只需要將專用鑰匙插入一轉就開鎖,然後在不破壞密碼鎖和行李的情況下打開行李箱進行檢查,等到完成檢查後,再重新上鎖,行李箱還是好端端的呈現在眼前,絲毫不會受損。
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

公爵府

好媽媽勳章

D死人美國佬好鬼賤格, 自己搞到自己國家污煙障氣, 得罪大半個地球, 但又要扮晒世界警察, 搞到好多嘢唔可以帶上飛機, 佢自己中意爆人喼, 中意邊個喼就爆邊個, 真係好賤格.
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

水晶宮

我不嬲都唔鎖架wo……
從來都冇事……

琥珀宮

thanks餅主 又學多樣野
原帖由 wong2323 於 10-6-27 20:18 發表

海關鎖--這種專用鎖符合美國運輸安全局(TSA)的認證,海關人員有這種鎖的萬用鑰匙,不論行李上使用的TSA海關鎖尺寸大小不一,或者設定的密碼到底是幾號,這些事情通通難不倒他們,他們只需要將專用鑰匙插入一轉就開鎖,然後在不破 ...

男爵府

環保接龍勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Thanks.

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 二少奶 於 10-6-28 17:48 發表
反正鎖咗都會有事

我見而家有d喼係用美國海關鎖的

大宅

我都唔鎖

民房

嘩~原來有gum 既事 .... 多謝提醒

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我99之前經美國去加拿大,都俾美國佬爆佢喼...

大宅

絶對認同!! 成日以為自己大哂
原帖由 mimi88 於 10-6-27 20:35 發表
D死人美國佬好鬼賤格, 自己搞到自己國家污煙障氣, 得罪大半個地球, 但又要扮晒世界警察, 搞到好多嘢唔可以帶上飛機, 佢自己中意爆人喼, 中意邊個喼就爆邊個, 真係好賤格.
...

首頁

尾頁

跳至