夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

複式洋房

我同老公十年婚姻, 一直他都對我不錯, 我都control佢好嚴, always check佢, 一日大約+多个call, 十多个sms, 仲出动埋电話追縱功能, 又几惡...所有收入歸我, 他都算几怕老婆的人, 但他脾氣都勁架, 是千依百順的, 甘多年冇令我有"女人"方面的煩惱, 唯一是沈迷打卓球, 可以打到呃我返緊エ, 見緊客, 好多次差点離婚都為了他太鈡意打波而我又限住佢, 所以偷打又比我發現....我因為想佢專心揾$, 有吋间就陪我陪子女.....一直以來他都是給我覺得, 玩女人?傻啦, 一來边有$玩呀, D$比你keep晒, ニ來有吋间都情願打波la...okok, 咁多年來他都只衰過比我"斷正"佢偷打波啫, D $又响我手, 每日比一二百佢, 佢放假所有吋间又比晒屋企, 超錫仔女....所以我都妥協咗比佢打多D.....
(講漏咗, 大家睇到呢度一定認為我好過份, 甘check住老公, 又管住晒....不過他對我好, 因為十年來我們捱過好多风雨, 我亦幫他好多, 又生咗對好叻的仔女.以前都好關心愛佢架, 但呢几年就冇セ了, 反而日日怪佢唔關心我la等等)
近半年, 他轉了份好有前途的工, 老闆好睇佢, 但就成日在大陸周圍去, 因要開拓市場, 但成功的話, 会揾多几倍而家的收入....為了將來, 我當然support佢, 仲背後幫佢做哂D嘢, 等佢在老板前領功, cause佢學歷不高,但是sales人才, 所以D paper work, presentation 稿都是我做, 但咁配合令到佢把握到呢次机會...

以我牲格, 他上大陸我更check得厲害, 差不多1小時3call...又要佢影相做証, 查車票, 仲試過15分找不到他, 我sms佢boss叫佢找我 (其實都是check佢一种), 結果?當然佢好反感, 又話我成日阻住佢做事, present緊吋电話不停震, 好disturb....所以佢都有次發火喪駡我, 要我信佢, 支持佢, 唔好阻佢成功, 因人生冇几多咁嘅机会等....而佢Dboss都算正經人, like打golf飲紅酒...(but who knows?) 我其實冇セ信心, 唯有是只比夠搭車$佢上大陸就算, 因佢成日都開心話, 跟boss出trip不用一分一毫, 所以他都不会問我攞多$, 所以我仲勉強信佢冇滾....

但近來我覺得可疑, 銀包結婚相又收埋, 回家手机D message清空晒, 他說一換咭係咁, 又話memory full 所以清晒, 如果有女人message他都只需清某些message而非全清等我質問la...我越懷疑愈check緊, 他現在好反感, 話我唔信佢, 話我大女人當佢監犯, 下屬, 又話自己諗就當真, 反大陸咁多次冇問過句辛苦嗎之類, 只是每个电話都是查問....呢种關係令佢透唔到氣....仲話如非2个小孩一早走咗...

我朋友話我好唔啱又蠢, 佢話男人滚唔滚我打电話check都冇用, 一就請俬家偵探.....叫我放鬆手等佢揾到$ keep $仲好....仲要為小朋友諗....

但各位, 女人真的要咁啞忍嗎?我要怎樣才令老公不会背版我? 我為个家都付出好多....他一上大陸我真的好担心....

子爵府

是否膠 post?

複式洋房

??

禁止訪問

畀面勳章

大宅

被人咁check法, 正常人都頂唔順la

洋房

唔系叫妳要忍佢去滾,而系妳真系誇張左啦,CHECK得咁緊,唔系個個男人接受到,佢已經開口話頂唔順啦,如果妳想大家再可以長久,真系要比返小小空間佢,我都系疑心好重既人,但都冇妳咁,男人做緊野,唔系去玩,妳系咁打電話比佢,男人好冇面,妳都要顧下佢感受,妳再咁樣落去只會破壞大家感情,而妳亦都唔會開心,試下放鬆自己,對大家都好.

洋房

原帖由 cc89cc89 於 10-7-4 15:33 發表

認同>>>
原來有人比你更可憐,做人最慘系冇自由。。。

可憐..............你老公真可憐

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

1 hour ---> 3 calls ????
Are you serious???

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 noelching39 於 10-7-4 15:09 發表
是否膠 post?

希望係膠post啦, 如果唔係, 做佢老公真係好慘! 一個鐘頭3個call? 有邊個可以頂得順? 咁樣管法, 真係人都癲~

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

你....太過份
1個鍾3call 痴線
我 c6 都係內地做野一星期得2日半係 hk
我只係間中問佢..小心食野..飲多d水..身體點呀
我c6會自動報上佢係邊.做緊咩..同咩人食緊飯
天氣唔好..會叫佢小心身體.....................
你..講左咁耐.只係話點check佢收晒佢d錢.....好似連一句關心說話都無......你 c6 真係慘 (如果佢係個好男人根本唔駛咁做)小心自己弄散段婚姻

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

樓主好恐怖呀! 佢c6好忍得,好似坐囚咁過左成10年,好可憐

大宅

講真同老公捱過唔係大晒, 你幫佢做文書既野亦都唔係大晒, 全部你自願做, 無人逼你, 亦唔係比你用來管住老公既理由, 你問一下BK現在生活幸福既媽媽有幾多個唔係同老公捱過(包括我), 但我從來都唔會check我老公, 佢回到家會自動跟我傾計今天發生了什麼事等等......
真係看不出你關心你老公, 關心要出自個心, 你既行為就係最容易比第三者入侵, 你再唔改到時候就真係無人幫到你

大宅

樓主,大家都系女人,我好明白你,我老公上深圳時,我都會擔心,但不會1個鐘頭3個CALL,,講真,我系你老公的話,一早離開你啦...你應該要反省下,多D關心你老公。

水晶宮

"...我為个家都付出好多...."

以下見解,不喜勿插,預先在此誠心致歉。

大部份的女人容易有一通病:以自己主觀的想法去為家為c6付出,當被傷害時就搬出 "我付出了那麼多,他卻 ......",其實那些付出都不完全是受者想要的,而且所謂的付出,有時在對方眼裏看到的是controlling ......

"付出" 也有技巧和學問的呀!

複式洋房

看來除了死, 還可以選擇離婚, 這兩個都應是你老公的選擇

原帖由 AAA-Mom 於 10-7-4 15:01 發表
我同老公十年婚姻, 一直他都對我不錯, 我都control佢好嚴, always check佢, 一日大約+多个call, 十多个sms, 仲出动埋电話追縱功能, 又几惡...所有收入歸我, 他都算几怕老婆的人, 但他脾氣都勁架, 是千依百順的, 甘 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

你老公都忍左你好耐啦
我好想知,你1個鐘3個call,係唔係來來去去都係個句,係邊,做緊咩呀???

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

我想問:你打咁多電話被你c6,就代表佢無搵女人架咩 ??
不如樓主 你被你個電話no.我
我一個鐘頭 打3次被你,,睇你你有咩感覺 ?
好唔好 ...

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 OJ=A 於 10-7-4 15:33 發表
被人咁check法, 正常人都頂唔順la

agree

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實樓主你咁CHECK法,你自己都好辛苦.咁你老公當然都好辛苦.
想問吓你對自己真係咁無信心?要1個鐘頭打三個電話同埋要搵埋你老公BOSS去搵你老公??

如果跟返你標題:懷疑老公不軌...除咗死, 可以點.....

可以點,我諗你老公會選擇同你離婚,IF你再KEEP住係咁 對你老公.咁當然如果你真係有證據証明你老公真係有滾,你都知自己要點做.最怕係因為你逼得太緊而真搞到個老公去滾就喊都無謂.

(純粹個人意見,出自真心,我亦有過同樣遭遇FOR EX,當日同佢分手,簡直係痛快,因為唔洗再管人,同埋除去一個會叫雞的男朋友,完全唔後悔)
爆愛車縫作

別墅

如果我咁樣比人每個鐘都 check 住 , 我走咗九年喇.

首頁
12345...8

尾頁

跳至