想生BB

跳至

首頁
12345...23

尾頁

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

IVF + 針灸OK,
但IVF + 中藥就唔好喇,
因為IVF 要打好多HORMONE 針,
中藥會影響效果,醫生好難CONTROL.

禁止訪問

別墅

剛剛放了胎,有很多不明白

我第一次做ivf,之前無做調查,所以去了威院私家症做。我6月17日(四)取了卵子,有17粒,最後有12粒合格。本來19日放胎,但由於個肚勁痛,我覺得不對路,於是醫生建議5日後才放胎,讓胚胎在實驗室「生長」5天才放,最後,6月22日放胎。這幾天個肚好似谷M感覺,我6月1日來m,但做完ivf後,是否照計28天?個肚好似谷m,是否代表失敗?我聽人講有安胎針,但威院無叫我打。請有心人幫忙解答。

男爵府

畀面勳章 爸B勳章

放鬆啲!聽講有啲jmET後都有谷M感覺㗎!我係19/6做咗ET,不過就無咩感覺,只係個肚有時有啲痛。係呢,你有無塞葯呀?其實塞葯都係安胎㗎啦喎!

原帖由 roselok 於 10-6-26 23:56 發表
我第一次做ivf,之前無做調查,所以去了威院私家症做。我6月17日(四)取了卵子,有17粒,最後有12粒合格。本來19日放胎,但由於個肚勁痛,我覺得不對路,於是醫生建議5日後才放胎,讓胚胎在實驗室「生長」5天才放,最後,6月22日放胎。這 ...

別墅

ET是否代表抽卵?我有用塞藥。

男爵府

畀面勳章 爸B勳章

ET係放胎呀!有塞藥OK㗎啦!你幾時去驗血呀?

別墅

7月3日返醫院驗孕。你在那間醫院做的?

別墅

7月3日到醫院驗孕。你在那間醫院做?

男爵府

畀面勳章 爸B勳章

我唔係香港㗎!所以享呢度跟私家clinic做囉!

原帖由 roselok 於 10-6-27 01:02 發表
7月3日到醫院驗孕。你在那間醫院做?

複式洋房

原帖由 roselok 於 10-6-26 23:56 發表
我第一次做ivf,之前無做調查,所以去了威院私家症做。我6月17日(四)取了卵子,有17粒,最後有12粒合格。本來19日放胎,但由於個肚勁痛,我覺得不對路,於是醫生建議5日後才放胎,讓胚胎在實驗室「生長」5天才放,最後,6月22日放胎。這 ...

請問威記私家症用左幾多錢呀?

別墅

大約用左$55000,可是已失敗。
本來我打算轉去偉澤做,但昨天同威院醫生傾過後,放雪胎大約$10000,加上我有8個雪胎,所以打算在威院做多一次先。

大宅

Hi 想生三個,記得我嗎?曾在09年并屑作戰的desire 08。我都係差吾多排到公家啦,會在8月中取藥及9月中start ivf,不過我會在QM呀。我祝你一擊即中,你的雪胎可留番下年再放啦, ha ha.... 我呢吾貪心,只希望可以在三次公家機會內 Bingo就巳經very good啦。

共勉之。

原帖由 我想生三個 於 10-6-1 09:43 發表
Hello,大家好久不見。
終於輪到我做公家症了。有媽咪教我去針灸+中藥,不知大家有沒有這方面的經驗??我聼人講可以食雞精,不知道有沒有幫助??

大家分享下好嗎??謝謝!! ...

男爵府

你上次是否政府私家做呢?

原帖由 我想生三個 於 1/6/2010 09:43 發表
Hello,大家好久不見。

終於輪到我做公家症了。有媽咪教我去針灸+中藥,不知大家有沒有這方面的經驗??我聼人講可以食雞精,不知道有沒有幫助??

大家分享下好嗎??謝謝!! ...

禁止訪問

禁止訪問

大宅

e..你咁快排到公家既仲快過我 你幾時排公家架?

原帖由 我想生三個 於 10-7-4 23:53 發表

瑪麗好過威記,不過對我黎講太遠.係呢,你排咗幾耐呀??伊加瑪麗私家症幾錢到呢??

禁止訪問

大宅

我係08年9月開始排公家,到去年11月第一次見醫生,跟住今年三月聽talk,到8月取藥,9月start 得。我的感覺其實兩間醫院未必有好大分別,最重要都係母體本身的質素,所以QM吾一定好過PWH。至於qm私家,我之前問過好似係大約$55000,但吾確定。算啦,你洗咩比較咁多呢,你今次係PWH一定係一take 過,雪胆可以留返明年用添... ha ha ha...

原帖由 我想生三個 於 10-7-4 23:53 發表

瑪麗好過威記,不過對我黎講太遠.係呢,你排咗幾耐呀??伊加瑪麗私家症幾錢到呢??

大宅

06年?!!!而家係公家做第一次ivf?不過我都唔好得去邊, 我08年5月排公家, 見左醫生佢要我c6係公家到驗丁丁先比我做ivf。而家要等出年1月覆診先知幾時開始做, 醫生話最小都要等多18個月啊, kwh真係好多人。我add左你facebook啊入面傾啦

原帖由 我想生三個 於 10-7-5 10:33 發表

我06年9月開始排嘎喇

首頁
12345...23

尾頁

跳至