嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問用那隻洗衣粉洗bb衫好?

子爵府

原帖由 flowerpolly 於 10-7-9 16:12 發表
請問用那隻洗衣粉洗bb衫好?

其實只要寫明係BB可以用既洗衣粉都OK,只不過BB專用洗衣粉都幾貴,你不如考慮下買洗衣球啦, 大人,BB都用得, 平啲, 環保啲(因為用少左化學野), 我大肚時開始用,依家B女3個月啦, 濕疹都無, 我仲係用尿布架, 便便漬都可以洗乾淨, 記得大人衫要同BB衫分開洗

如果用尿布,記得每次將換出黎既尿布腦淸水沖洗一下再用BB用既消毒粉浸住,每日洗一機就夠啦.

大宅

畀面勳章 陪月勳章

請問洗衣球起邊到買架! 係咪淨係用洗衣球洗衫就得架啦..可以用幾耐的呢?

原帖由 rm_hk2001 於 10-7-10 12:57 發表

其實只要寫明係BB可以用既洗衣粉都OK,只不過BB專用洗衣粉都幾貴,你不如考慮下買洗衣球啦, 大人,BB都用得, 平啲, 環保啲(因為用少左化學野), 我大肚時開始用,依家B女3個月啦, 濕疹都無, 我仲係用尿布架, 便便漬都可 ...

複式洋房

我用過洗衣球就不太完全乾淨, 要適量加埋洗衣液才ok. 可能我洗大人衣服吧! BB專用洗衣液雖然貴, 但只洗BB衣服, 可以用好耐, 我用Mountain Green, 大概140元左右,差不多2 liters.

子爵府

原帖由 Ah_B 於 10-7-10 13:14 發表
請問洗衣球起邊到買架! 係咪淨係用洗衣球洗衫就得架啦..可以用幾耐的呢?

MEGA BOX 有, 如果怕唔夠乾淨,可以落少少其他洗衣劑, 我最初用既時候, 就落正常份量既1/4

首頁

尾頁

跳至