自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題

子爵府

solo care

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Oxysept

水晶宮

我用opti-free replenish..
我覺得你要買支細既黎試下先
我之前唔係用呢隻,不過之前果隻轉左formula之後 我隻眼就會癢……
所以先轉呢隻……
人人都唔同,你試左 覺得岩先用!

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 shannnb 於 10-7-9 21:02 發表
我用opti-free replenish..
我覺得你要買支細既黎試下先
我之前唔係用呢隻,不過之前果隻轉左formula之後 我隻眼就會癢……
所以先轉呢隻……
人人都唔同,你試左 覺得岩先用! ...

我都係用呢隻,
幾年前有個research test左好多隻con水,
呢隻最乾淨,
自始冇再轉其他.......

題外話: 呢隻牌子有2隻,
一隻replenish, 另一隻express,
我見後需既info就一樣,
大家知唔知有咩唔同呢?

民房

好多年前用過AOSept,
後來又用過博士倫,
再後來覺得洗con幾麻煩,又驚捽唔乾淨,
所以轉左用1 day 即棄,安心好多,又幾舒服。
平均每日10蚊倒,買份報紙多d啫....

點解唔考慮下?

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 CoolWong 於 10-7-9 22:17 發表
好多年前用過AOSept,
後來又用過博士倫,
再後來覺得洗con幾麻煩,又驚捽唔乾淨,
所以轉左用1 day 即棄,安心好多,又幾舒服。
平均每日10蚊倒,買份報紙多d啫....

點解唔考慮下? ...

我都好想用1 day, 但散光太深, 一定要用2星期. 所以唔係個個都有條件用到1 day即棄呀.

伯爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

Which daily cleaner is good?

別墅

THANKS~

我頭先O岩O岩落街已買左OPTI-FREE REPLENISH. 本身想CHOOSE博士倫, 但眼鏡個間鋪頭話博士倫會"乸"眼, 話OPTI-FREE好多人用, 咁咪買支試下囉.

其實我都好想買1DAY, 但散光2百幾度, 視光師話最好100度內先好帶, 如果唔係~睇既野會散. 而且有好多CON都唔會有咁高散光度數既功能, 所以真係唔係個個人有條件帶1DAY.

男爵府

One step, 唔駛捽. 只要藥水+藥丸就 OK. 便快捷.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

oxysept 1 step
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

opti-free

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 pigpigyy 於 10-7-9 20:55 發表
Oxysept

殺細菌最好,十多年都唔使浸蛋白,以前用博士倫,眼晴成日發炎!!

但有樣唔好,唔記得放中和藥丸,隻眼就 "拿" 死! 如果在加藥水前先落丸先就得!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

我淨用博士倫多功能架咋~~唔駛用去旦白丸唔駛再用消毒~~幾好

con就用2星期, 有咩e郁即掉即換!!!

男爵府

原帖由 大力大力 於 10-7-16 14:03 發表

殺細菌最好,十多年都唔使浸蛋白,以前用博士倫,眼晴成日發炎!!

但有樣唔好,唔記得放中和藥丸,隻眼就 "拿" 死! 如果在加藥水前先落丸先就得!!! ...

我又係用博士倫對眼成日發炎, 轉左oxysept無再發過.:;pppp:

首頁

尾頁

跳至