親子旅遊

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

畀面勳章

去曼谷,芭提雅要買咩? 有咩平, 靚, 正

thanks

大宅

T-shirt

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

蝴蝶布袋

子爵府

我剛去完!
蝴蝶袋就當然係必買啦~記得上網print coupon有9折架! 最好係芭堤雅買左先, 因為曼谷要去sala daeng 果個BTS站附近先有, 屋企有老人家就要買拳師油, 蚊膏, 通鼻塞棒, 蛇粉最啱有熱痱嘅, 依家仲有埋LAVENDER味真係超級香, BOOTS 女仕最啱! GARNIER 支碌眼棒平HK一半, M巾都超平, 仲有泰國D薯片超好味, 公仔麵又正.............記得去食亞蘇介紹果檔"芒果糯米飯" 好正架! 有時間一定要行LOTUS 和 BIG C 買到唔捨得走...KAKA

大宅

畀面勳章

回覆 4# 技安 的文章

hi 我因為跟團去, 想問下係未通街都搵到呢D野架啦???

大宅

而家無Big C la, the cheapest supermarket.

大宅

BIG C無左..拱有無另外介紹呀? thanks

子爵府

芭堤雅都有兩間big c 和 LOTUS 又大又好行, 拳師油, 蚊膏, 通鼻塞棒 導遊帶你去景點(燕窩店, 海味街)都有架!

大宅

hi,拳師油有乜用ga?big/藥房買?是否寫中文ga?
亞蘇介紹果檔"芒果糯米飯"是否在芭提雅?近边?
tks

原帖由 技安 於 10-7-13 23:47 發表
我剛去完!
蝴蝶袋就當然係必買啦~記得上網print coupon有9折架! 最好係芭堤雅買左先, 因為曼谷要去sala daeng 果個BTS站附近先有, 屋企有老人家就要買拳師油, 蚊膏, 通鼻塞棒, 蛇粉最啱有熱痱嘅, 依家仲有埋LAVENDER ...

男爵府

畀面勳章

我8 月27跟康泰出發,請問曼谷去芭堤雅車程長唔長,重有你地去邊度換銖架?還有暹邏海洋世界因要自費值唔值得去呢?thanks

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

個人認為海洋世界麻麻沒特別之處,夢幻樂園買蝴蝶袋最平,Boot就好似屈x氏咩都有,護膚品平成半架,我換$係到機場的找換店換,導遊都有得換,但聽講有部份可能收小小手續費/差價,so我都係自己換
原帖由 tobeyngkawai 於 10-7-14 00:32 發表
hi 我因為跟團去, 想問下係未通街都搵到呢D野架啦???

子爵府

呢隻就係"拳師油"

原帖由 mim0sa 於 10-7-14 13:40 發表
hi,拳師油有乜用ga?big/藥房買?是否寫中文ga?
亞蘇介紹果檔"芒果糯米飯"是否在芭提雅?近边?
tks

大宅

原帖由 技安 於 10-7-16 17:54 發表

呢隻就係"拳師油"

拳師油有咩用呀? 仲有你話蝴蝶袋print 9折 coupon..請問係邊樹可以搵到呢? thanks

子爵府

其實唔覺長架, 因為佢會去蜜蜂園, 再去睇大象, 之後去埋個海味土產街, 再入曼谷, 早排係機場唱銖4.1, 導遊4, 如果你識搵芭堤亞炳嫂就4.12, 其實唔差得幾多
帶小朋友都可以行下海洋世界, 如果得大人就唔好去囉, 留d時間shopping好過啦~

原帖由 吉蒂 於 10-7-16 00:09 發表
我8 月27跟康泰出發,請問曼谷去芭堤雅車程長唔長,重有你地去邊度換銖架?還有暹邏海洋世界因要自費值唔值得去呢?thanks

大宅

原帖由 技安 於 10-7-16 18:07 發表
其實唔覺長架, 因為佢會去蜜蜂園, 再去睇大象, 之後去埋個海味土產街, 再入曼谷, 早排係機場唱銖4.1, 導遊4, 如果你識搵芭堤亞炳嫂就4.12, 其實唔差得幾多
帶小朋友都可以行下海洋世界, 如果得大人就唔好去囉, 留d時 ...

我8月6日join了康泰.你寫得好清楚.如果帶住3 歲仔仔去.有無地方好.應該去夜街都無問題

子爵府

拳師油其實都係搽d腰酸骨痛風濕嘅油
(click global pass and choose thailand)
[url=http://www.hkbea.com/hk/pb/cc/ca ... yrrd11/index_tc.htm]http://www.hkbea.com/hk/pb/cc/ca ... yrrd11/index_tc.htm[/url]

原帖由 Heady 於 10-7-16 17:58 發表

拳師油有咩用呀? 仲有你話蝴蝶袋print 9折 coupon..請問係邊樹可以搵到呢? thanks

大宅

原帖由 技安 於 10-7-16 18:44 發表
拳師油其實都係搽d腰酸骨痛風濕嘅油
(click global pass and choose thailand)
http://www.hkbea.com/hk/pb/cc/ca ... yrrd11/index_tc.htm

THANKS^^BUT cannot open

子爵府

http://www.ec2thailand.com/forum/viewthread.php?tid=26699&extra=page%3D2

原帖由 Heady 於 10-7-16 19:13 發表

THANKS^^BUT cannot open

男爵府

我剛跟康泰去完回來,領隊幾好,導遊我就覺得麻麻。

行程很緊密,但去珊瑚島和夢幻樂園就唔夠時間。 去珊瑚島那天,記得要穿短短褲,因要 '間水' 上船。 如會暈車浪,緊記預先吃定藥,因都很大浪。

蝴蝶袋確是很平,平到你唔買唔得。 夢幻樂園間蝴蝶店很亂,可能是買的人比較多; 反之其他店舖整齊很多。 藤籃也很平,幾十元就買到。

記得帶定帽子和扇,我們坐的旅遊車簡直唔夠冷氣!! mouth: mouth: mouth:

大宅

THANKS A LOT

首頁
12345...11

尾頁

跳至