懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我之前都係媽媽x界同010分別買左legging ($200)同一條黑色貼身褲($480),覺得好貴,始終只係着幾個月,又諗住生一胎。同事介紹左我去九龍城獅子石道一間時裝店買,勁平,我買一條牛仔褲同一條貼身褲﹐各$128,cutting ok 架,同我係010 買個條差唔多,$69一條legging (無買,所以無試)。好後悔係010買條咁貴!!
個度門面無公仔架同買d阿婆衫,但會寫住有得買孕婦衫,不過唔好介意舖面好梅囉,我強力推介,希望幫到你地啦。

大宅

我知你講邊間呀!我嗰日去九龍城食飯,無意中經過,好似發現咗新大陸咁!我買咗條legging,$69,ok架!同埋,我同你一樣,之前响媽x世界買咗條返工西衭,要成$4xx,依家覚得勁唔抵!

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

唉.....我係佢度都買左唔少野呀
底底我買最平都要45條...仲要特價左添
點知家陣買D超大碼婆仔底底都係6蚊條
仲要著得都幾舒服喎....
氣死

大宅

好媽媽勳章

我又係買左幾條孕婦底褲著唔到
我都經已好肥,但著左果d孕婦底褲都好空虛咁
而且果d都會有少少cool住個肚
我就無咩所謂
但阿囡就好衰,我一著果d孕婦底褲,果一日佢就成日都唔多點郁
搞到依家我都只係著d超低腰同鬆既底褲
不過仲舒服好多~
legging同孕婦衫我係旺角中心一樓果間賣孕婦衫度買,衫around $6x~$99
legging就$59~$89
有d就係淘寶買,legging 19~59
衫就2x~7x
反正著幾個月,太貴唔捨得
同埋著既frequence都幾密,預左就算有下胎都著唔返(洗得太多),所以買平既著完呢胎掉左佢就啱啱好~

大宅

旺角中心邊間和幾樓,可否告訴我. 我之前在G字頭那間專賣孕婦衣服的公司買咗兩條legging,要200幾1條好貴,想再買都唔捨得.

原帖由 ncdbcvf 於 10-7-16 11:08 發表
我又係買左幾條孕婦底褲著唔到
我都經已好肥,但著左果d孕婦底褲都好空虛咁
而且果d都會有少少cool住個肚
我就無咩所謂
但阿囡就好衰,我一著果d孕婦底褲,果一日佢就成日都唔多點郁
搞到依家我都只係著d超低腰同鬆既底 ...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 sindywongyansin 於 10-7-16 12:06 發表
旺角中心邊間和幾樓,可否告訴我. 我之前在G字頭那間專賣孕婦衣服的公司買咗兩條legging,要200幾1條好貴,想再買都唔捨得.

旺角中心一樓...印象中得一間,近住新之城果邊既鋪位

別墅

我係 Taobao 網買咗 :
~ 牛仔褲 x1
~ 灰色 legging X1
~ 克色返工長褲 x 1
~ under X 3

都只需 HKD 210, 岩岩收到貨, 品質都 OK 架, esp 是 under, 100% cotton, 又fit 穿上又好comfortable tim ~

別墅

我都係taobao 買架.
暫時著左條for屋企著既casual 褲, 好舒服啊.

大宅

thanks

原帖由 ncdbcvf 於 10-7-16 13:34 發表

大宅

請問九龍城邊到呀??

大宅

九龍城有一條街有好多間賣出口貨尾衫嘅鋪頭,我唔知道嗰條叫乜嘢街,但樓上嗰位jm晴佳話係獅子石道,嗰間舖頭就响呢條街近九龍城廣場那邊,同埋隔離好似有間專賣零食嘅鋪頭咁。
呢間鋪有個好處,就係免費改衭腳長短,嗰次我响媽x世界買咗條西衭$4xx,仲要自己拎$20出去改衭腳

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

今胎我無買過孕婦衫褲
衫我係買而家興既大件長身嗰D
而褲我係著低腰牛仔褲
而家仲有唔洗一個月就生

男爵府

我有咗2-3個月, 係媽咪"細界"買咗條黑色LEGGING, 都著唔到幾個月, 洗到大脾2邊已經穿哂要掉, 而家8個月, 重要返工, 上星期要再入貨, 買多條短西褲

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

我想買托腹短褲呀,有無介紹呀?

大宅

原帖由 bbrabbit2011 於 10-7-16 20:28 發表
九龍城有一條街有好多間賣出口貨尾衫嘅鋪頭,我唔知道嗰條叫乜嘢街,但樓上嗰位jm晴佳話係獅子石道,嗰間舖頭就响呢條街近九龍城廣場那邊,同埋隔離好似有間專賣零食嘅鋪頭咁。
呢間鋪有個好處,就係免費改衭腳長短,嗰次我响媽x ...

哦!!!原來可以免費改褲,我都唔知,下次記住先
我今日著左嗰條牛仔褲,好舒服,好開心,唔駛下下著legging ,可以襯返以前d衫,感覺真好

男爵府

原帖由 ncdbcvf 於 10-7-16 13:34 發表

琴日都賣左條7分褲,係鋪試質料ok,但係淘買的話純棉但一穿好痕同焗即刻換出來

男爵府

原帖由 BBilly 於 10-7-16 13:53 發表
我係 Taobao 網買咗 :
~ 牛仔褲 x1
~ 灰色 legging X1
~ 克色返工長褲 x 1
~ under X 3

都只需 HKD 210, 岩岩收到貨, 品質都 OK 架, esp 是 under, 100% cotton, 又fit 穿上又好comfortable tim ~ ...

可以介紹邊間嗎?我買果間唔得

子爵府

我仲有一個月就生了...但發覺d 大肥婆裙愈來愈逼...早幾個月我都有著TEE SHIRT (平時買定果D鬆身tee),但依家開始緊了..但又得返一個月..唔知著乜好..

p.s.我係孖媽.

別墅

花園街孕婦leggings hk$40(無花邊)-$45 (有花邊), 超抵

男爵府

原帖由 catlittle 於 10-7-18 15:53 發表
花園街孕婦leggings hk$40(無花邊)-$45 (有花邊), 超抵

夏天覺得太侷

首頁

尾頁

跳至