跳至

首頁
12345...67

尾頁

大宅

想問問有冇人想幫人"凑bb"呀!(代朋友問)

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如果雪柜唔凍係咪可以搵機電處/建築處 安排人嚟整呢 ?? 最近有冇人換過雪柜呢 ?? 我個雪柜冰箱夠凍, 下面冷蔵庫唔夠凍(不過雪牛油都硬嘅), 已經開到10度, 唔知係咪壞呢 ?

禁止訪問

大宅

年頭換過雪櫃, 因條邊攝唔實, 所以一上唻睇完過兩日就換個個新。

侯爵府

原帖由 洋洋 於 10-6-22 11:45 發表

打去機電處, 會有人來睇(係咁意), 跟住就換過新嘅, 咁新果個雪柜(惠而普)就由惠而普保養番。不過新雪柜內籠細過以前嘅"伊來克c"。

想問問:
有冇人叫過機電處整冷氣機? 因為廳個冷氣好嘈, 大約20分鐘就正常番。 ...

洋洋
唔該你. 咁換唔換好呢 ?? 換過新我諗會冇咁食電, 因為起碼會凍d, 唔駛開到10度. 但係 伊萊克斯 個雪柜, 我都嫌唔夠用, 再換過內籠細d, 咪仲唔夠用. 唉.

伯爵府

頭先12點幾1點落華潤買野, 之後o係報紙檔出面勁多人圍住個婆婆同細路女, 之後見到佢地不停話個工人姐姐, 唔知發生咩事, 我只係見到個婆婆掀起個女仔件衫之後近腰間有幾條好深既指甲抓痕....我見個妹妹個樣好可憐, 之後個婆婆又不停話個工人姐姐"有出糧比你架" 之後工人姐姐個樣仲好得戚好似無事咁...依家d工人姐姐係咪以為真係加到$4200所以玩野呀?

侯爵府

原帖由 jess6622 於 10-6-23 12:22 發表
年頭換過雪櫃, 因條邊攝唔實, 所以一上唻睇完過兩日就換個個新。

jess6622
咁快兩日有得換. 請問你換電柜時要唔要拆廚房門呢 ?? 聽聞要拆門先夠位入喎 ?? 唔該.

男爵府

原帖由 julieann 於 10-6-23 14:24 發表
頭先12點幾1點落華潤買野, 之後o係報紙檔出面勁多人圍住個婆婆同細路女, 之後見到佢地不停話個工人姐姐, 唔知發生咩事, 我只係見到個婆婆掀起個女仔件衫之後近腰間有幾條好深既指甲抓痕....我見個妹妹個樣好可憐, 之 ...

真係好討厭呢D工人 , 如果真係加到$4200, 我一定唔做自己湊番囉!

而家D工人真係越離越唔掂, 我家果位菲姐成日講電話, 就算唔講電話都要sent SMS, 就連弟弟playgroup既老師都投訴工人好多電話

大宅

應該盡快炒咗個工人,如果唔係做妹妹就慘喇...
原帖由 julieann 於 10-6-23 14:24 發表
頭先12點幾1點落華潤買野, 之後o係報紙檔出面勁多人圍住個婆婆同細路女, 之後見到佢地不停話個工人姐姐, 唔知發生咩事, 我只係見到個婆婆掀起個女仔件衫之後近腰間有幾條好深既指甲抓痕....我見個妹妹個樣好可憐, 之 ...

大宅

換個時唔駛拆門(我住4座)...係架, 好快開頭我係諗佢只係換過條邊, 點知個c夫話而家唔係用衣款, 就成個同我換左, 效率都好快下架佢地, 最近又換左個花洒頭, 又係兩日就搞掂。
原帖由 rolandbb 於 10-6-23 14:43 發表

jess6622
咁快兩日有得換. 請問你換電柜時要唔要拆廚房門呢 ?? 聽聞要拆門先夠位入喎 ?? 唔該.

男爵府

today i have call E&M to check it, he said can change the new one to me, but the volume is small size , 200L
[

男爵府

pk
[

男爵府

how long u use this bun bun??
原帖由 loklok0104 於 10-6-23 16:32 發表

真係好討厭呢D工人 , 如果真係加到$4200, 我一定唔做自己湊番囉!

而家D工人真係越離越唔掂, 我家果位菲姐成日講電話, 就算唔講電話都要sent SMS, 就連弟弟playgroup既老師都投訴工人好多電話 ...
[

男爵府

原帖由 sleepingbo 於 10-6-24 00:21 發表
how long u use this bun bun??

今年第3年, 由續第2個contract就開始好多電話, 無論我打番屋企俾哥哥, OR 哥哥打電話俾我, 都會聽到佢係樹講電話, 我有話過佢, 見佢有小小改善, 就係當我係樹時唔敢再講, 我諗我唔會再續佢, 等多年幾我就會換印印.

侯爵府

原帖由 jess6622 於 10-6-23 17:51 發表
換個時唔駛拆門(我住4座)...係架, 好快開頭我係諗佢只係換過條邊, 點知個c夫話而家唔係用衣款, 就成個同我換左, 效率都好快下架佢地, 最近又換左個花洒頭, 又係兩日就搞掂。
...

請問你個廚房係長型定方型架 ?? 我地係長型, 之前聽人講話要拆門, 希望唔洗拆門la. 同埋有冇人知我地用 electrolux 果款雪柜容量係幾多公升呢 ?? 唔該.

男爵府

276L
原帖由 rolandbb 於 10-6-24 15:03 發表

請問你個廚房係長型定方型架 ?? 我地係長型, 之前聽人講話要拆門, 希望唔洗拆門la. 同埋有冇人知我地用 electrolux 果款雪柜容量係幾多公升呢 ?? 唔該.
[

侯爵府

原帖由 sleepingbo 於 10-6-24 23:41 發表
276L

咪細好多 ?? 276L -->> 200 L. 咁換唔換好呢 ?? 真係煩惱.

禁止訪問

男爵府

想請問大家多數俾小朋友係邊度讀N1班架?

男爵府

Your son is finished N.1??
原帖由 loklok0104 於 10-6-25 12:50 發表
想請問大家多數俾小朋友係邊度讀N1班架?
[

首頁
12345...67

尾頁

跳至