跳至

首頁

尾頁

大宅

有無10/11 年K1 孫方中家長呀, 大家傾下計呀..

禁止訪問

回覆 1# ms_maggie 的文章

大宅

yes.
你讀全日定半日呀?
我就讀全日.

係呢, 你send email 去學校未呀?

男爵府

好媽媽勳章

hello.你地好,我個女讀 am ~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你地好呀, 你地係唔係指隆享果間呀? 我打算幫阿仔報出年9月份, 要今年10月先開始接受報名, 請問一下你地係唔係10月2號就要一早去報名呀? & 面試通常問咩呀? 因為我沒經驗, 所以想問下你地. 謝謝!!!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

原帖由 goldenbaby 於 10-6-17 23:16 發表

we are a late applicant for pm class, we applied in this early May, and accepted in a few days after interview.

The interview is focused in the "concentration" of the kid, you has better to train t ...
多謝你嘅回覆, TKS!

大宅

原帖由 hiwaiwai 於 10-6-17 11:32 發表
你地好呀, 你地係唔係指隆享果間呀? 我打算幫阿仔報出年9月份, 要今年10月先開始接受報名, 請問一下你地係唔係10月2號就要一早去報名呀? & 面試通常問咩呀? 因為我沒經驗, 所以想問下你地. 謝謝!!! ...

我細仔都出年讀, 所以今年10月都要留意.
你仔仔幾時出世?
哥哥今年孫方中讀K1, 不過細佬唔專心, 唔知出年孫幼收唔收呢 ?

大宅

原帖由 ms_maggie 於 10-6-20 17:32 發表

我細仔都出年讀, 所以今年10月都要留意.
你仔仔幾時出世?
哥哥今年孫方中讀K1, 不過細佬唔專心, 唔知出年孫幼收唔收呢 ?
我仔仔 0812, 所以係細仔來嘅, 唔知收唔收呢? 如果你大仔都係果度讀, 應該收你細仔嘅機會好大. 加油呀^0^ 咁係唔係要10月2號一早去排隊報名呀? 你地都係住隆享呀??

男爵府

叻叻勳章

ms_maggie HI~~你好呀..我囡囡都係今年9月入讀隆亨村的孫方中呀...你需唔需要坐校車呀?!?!

hiwaiwai 我上年面試時...問過我囡囡...與那些屋企人一齊來...之後比些積木佢玩...又問積木的顏色...最後..要囡囡自己爬上滑梯玩...但我囡囡唔識..要半推半扶才能上滑梯咋...

goldenbaby 係呀....要send e-mail回學校的....以後會用那個e-mail作聯絡...要交學生的中文及英文名....因學校要做個印章...還要爸媽的手是電話呀...

大宅

原帖由 wvw 於 10-6-24 11:26 發表
ms_maggie HI~~你好呀..我囡囡都係今年9月入讀隆亨村的孫方中呀...你需唔需要坐校車呀?!?!

hiwaiwai 我上年面試時...問過我囡囡...與那些屋企人一齊來...之後比些積木佢玩...又問積木的顏色...最後..要 ...
wvw 好多謝你的資料, 對我好有幫助, tkx!

男爵府

叻叻勳章

請問各 Mami 搵左校車未呀?
妳地係唔係都係搵學校比果個 - 陳太
好難找, 已一個星期都未找上她??
妳地呢??
可否幫忙給資料, 或有否其他校車資料提供給我, 謝謝

大宅

原帖由 wvw 於 10-7-12 17:00 發表
請問各 Mami 搵左校車未呀?
妳地係唔係都係搵學校比果個 - 陳太
好難找, 已一個星期都未找上她??
妳地呢??
可否幫忙給資料, 或有否其他校車資料提供給我, 謝謝 ...

學校比過蕭太同韓叔叔兩個我! 不過問過都係要開學前幾日至知路線如何! 我都好想可以早d安排校車!

男爵府

叻叻勳章

原帖由 lingchi 於 10-7-12 23:32 發表

學校比過蕭太同韓叔叔兩個我! 不過問過都係要開學前幾日至知路線如何! 我都好想可以早d安排校車!

Lingchi, thanks you

妳可唔可以 pm 我佢地聯絡資料
因我覺得那個陳太, 太難找了, 不太穩陣...

我囡囡9月會入讀全日制, 妳小朋友呢?

大宅

原帖由 wvw 於 10-7-13 00:17 發表

Lingchi, thanks you

妳可唔可以 pm 我佢地聯絡資料
因我覺得那個陳太, 太難找了, 不太穩陣...

我囡囡9月會入讀全日制, 妳小朋友呢?

pls check pm! 我都係full day

禁止訪問

男爵府

叻叻勳章

Cecichow, 其實大圍孫方中地址應該講在隆亨邨入便; 由大圍港鐵站步行去我估都要至少15分鐘. 穗和苑, 我就會在新城市坐81k巴士到總站就係,,,, 我估由妳家出發, 穗和苑好以近d掛!

但如果妳是選擇給自己小朋友入讀, 我想應先去了解一下兩間校舍之環境, 老師, 課室, 設施等等, 睇睇自己鐘意邊間, 從而去選擇, 遠近還是其次呢...

男爵府

叻叻勳章

hi Lingchi, 我搵左蕭太, 佢話 okay 可接送我囡囡, $480/月; 因不是太遠, 可兩地上落.
但詳細上車時間, 就要8月左右才覆.
如有其他消息再給妳聯絡, thanks.

大宅

原帖由 wvw 於 10-7-16 01:51 發表
hi Lingchi, 我搵左蕭太, 佢話 okay 可接送我囡囡, $480/月; 因不是太遠, 可兩地上落.
但詳細上車時間, 就要8月左右才覆.
如有其他消息再給妳聯絡, thanks.

回覆的同我一樣! 現在只有等!

首頁

尾頁

跳至