親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都想知邊間房較好.

大宅

池畔親水房頗有特色.可以從露台跳到泳池.
池水不深.只及大人半腰.
多人一起玩不錯.
但要選近噴水池的房間.因為另一邊太偏太靜.

要經過水道游到大池都幾花功夫.

房間不算大.

另一款叫"高級親水房"
其實是二樓.不能直接下水,非常搵笨.

原帖由 超正龍吐珠 於 10-5-25 22:13 發表
我都想知邊間房較好.

子爵府

不要選"高級親水房","高級親水房"="高層親水房"。

大宅

如果你愛熱鬧、怕靜,book房時同佢講近bar個邊
我無印象有得玩沙、滑梯,好似你想游水就玩得
我好多年前去過,可能唔同佐,同埋個時無bb,無留意有無沙灘玩具租

原帖由 阿仔媽 於 10-5-25 21:41 發表
我已透過517free訂過7月份的池畔親水房,直接跳進水的那種。

http://www.517free.com/zh-cn/htl_search2.asp?k=dg5txsz

請問最好是哪幾個房間?
大約幾點攞到房? 泳池的滑梯係什麼時間才開放的? 玩沙地方大唔大? 有無 ...

子爵府

由親水房到玩沙、滑梯的地方要游半小時,因為位置是一頭一尾。

原帖由 CatEgg 於 10-5-25 23:18 發表
如果你愛熱鬧、怕靜,book房時同佢講近bar個邊
我無印象有得玩沙、滑梯,好似你想游水就玩得
我好多年前去過,可能唔同佐,同埋個時無bb,無留意有無沙灘玩具租

...

禁止訪問

醒目開學勳章

複式洋房

一定要池畔親水房,我上年summer 去咗,小朋友玩得很開心, 最緊要帶大型水泡或浮床,水搶去玩, D水都乾淨.

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

原帖由 阿仔媽 於 10-5-25 21:41 發表
我已透過517free訂過7月份的池畔親水房,直接跳進水的那種。

http://www.517free.com/zh-cn/htl_search2.asp?k=dg5txsz

請問最好是哪幾個房間?
大約幾點攞到房? 泳池的滑梯係什麼時間才開放的? 玩沙地方大唔大? 有無 ...

請問 517 係咪就咁網上 Book 就得? 要唔要信用咭落訂果d架? 定係去到酒店先比錢??

唔該哂

伯爵府

網上 Book 就得同到酒店先比錢

原帖由 woman 於 10-5-28 11:31 發表

請問 517 係咪就咁網上 Book 就得? 要唔要信用咭落訂果d架? 定係去到酒店先比錢??

唔該哂

大宅

好媽媽勳章

原帖由 pat614 於 10-5-28 13:22 發表

唔該哂

禁止訪問

醒目開學勳章

水晶宮

畀面勳章

yes ~ 我經517 訂過兩次咖喇, 一次塘廈三正
一次係東莞鉑爾曼旗鋒山酒店, 兩次都係去到
先比錢, 但如果有事去唔到就記得預先通知人
cancel, 千祁唔好no show 囉

~~~

原帖由 pat614 於 10-5-28 13:22 發表

水晶宮

畀面勳章

我地都係book 池畔親水房, 可以直接從間房
行出露台就可以落水, 呀仔不知幾開心, 成日
問我幾時再去

~~~

原帖由 Sammichloema 於 10-5-26 11:51 發表
一定要池畔親水房,我上年summer 去咗,小朋友玩得很開心, 最緊要帶大型水泡或浮床,水搶去玩, D水都乾淨.

禁止訪問

醒目開學勳章

水晶宮

畀面勳章

咦 ~ 唔係喎, 我岩岩上517網睇, 週六係
RMB1350, 週日先係RMB1250 bor .......

~~~

原帖由 jacqueline_law 於 10-5-28 17:31 發表

請問你 book 幾 $$$ ?
我入去睇週六係 rmb1250, 但落完 booking 個 cfm letter 變左 rmb1350

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

無玩沙玩具租, 請自己帶去/搬去

別墅

請問於517訂房包唔包早餐?直接酒店book房包唔包早餐?如果唔包早餐咁喺517 / 酒店book會平D,另外晚餐又如何呢?酒店內有咩娛樂?深圳灣口岸有車去到嗎?唔好意思咁多問題

水晶宮

畀面勳章

517 訂房係包早餐咖, 交通方面好似只有經
皇崗同羅湖兩種(如下), 我果時就由羅湖去,
好方便. 坐火車20分鐘就去到樟木頭, 一出
火車站就坐酒店free shuttle bus, 不過就算
miss左班車都唔緊要, 打的都係唔知20幾定
30幾人仔.

2、在深圳皇崗口岸乘永東巴士(70RMB )直達酒店,或者在深圳羅湖坐火車到東莞樟木頭火車站下,到對面乘酒店免費巴士(共八班:8501015120014151510170018201935)

~~~~

原帖由 joe612 於 10-5-29 09:31 發表
請問於517訂房包唔包早餐?直接酒店book房包唔包早餐?如果唔包早餐咁喺517 / 酒店book會平D,另外晚餐又如何呢?酒店內有咩娛樂?深圳灣口岸有車去到嗎?唔好意思咁多問題 ...

首頁

尾頁

跳至