自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如果搭電梯有個人係你後面隔一個人位,

同你講:"小姐!你畀人影裙低呀!"

你會點做?

係唔係企埋一邊讓路畀個影你裙祗既人

大模大樣咁走?

今日(2010/08/03) 大約下午5點時,

我係樓下巴士站搭電梯上新城市廣場.

見到個係我前面既肥仔向前mou一mou,

跟住又向後望一望我.

本來,我唔覺咩事.但係佢望完之後,見我無咩反應.

佢烏向前,鬼鬼鼠鼠咁影個大露背連身花裙女仔既裙底.

我其實遲疑左2秒,佢地會唔會識.

2秒後,我肯定佢係變態佬.

我拍一拍個肥仔,大聲話:"你做咩影人裙低!"

跟住女事主聽到,即擰轉頭望一望.

當時個肥仔即刻係個裙底抽返部手機出黎.

個女事主都見到個肥仔既舉動.

到個女事主聽到我講佢畀人影裙低時,

女事主佢已經上到去,

最嬲既係,女事主讓左條路出黎,畀個死肥仔走左.

我即刻拖住個女事主一齊捉,

佢呆左無跟上黎.

我一路跑一路大嗌:"唔好走呀!變態佬!!"

我嗌到好大聲,居然係新城市無人幫我手.

我依家仲係好興.

做一個c9唔係易事.

男爵府

個小姐一定記得佢個樣!!
做一個c9唔係易事.

男爵府

其實好多人寧願蝕底都怕煩
去差館落口供 其實你咁做好值得一讚!
如果係大6有好心人就將會成為刀下亡魂!
e+好多人都多一事不如少一事
仲有人見到罪犯而識出聲真係好少
要讚3下

雖然捉唔到人 不過都可以警惕一下身邊人!
特別個位少女竟然會讓路俾個變態佬

而且係廣場咁叫~又無人幫手
搞到自己好似好多事左咁!

難怪你會咁
正一皇后唔急太后急~
]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/comcom/30.gif[/img]

男爵府

原帖由 beebee@_@ 於 10-8-3 19:32 發表
其實好多人寧願蝕底都怕煩
去差館落口供 其實你咁做好值得一讚!
如果係大6有好心人就將會成為刀下亡魂!
e+好多人都多一事不如少一事
仲有人見到罪犯而識出聲真係好少
要讚3下

雖然捉唔到人 不 ...

我為左追個衰人,差d撞左落個抱bb既女人到.

好眇即停.

就係咁,畀佢走左.

個小姐都唔係十零歲,都廿字頭.

佢抵死到,到左上面,仲企埋一邊望住個衰人,又望望我.

個小姐一定好清楚果個衰人咩樣.

真係嬲!!!點解可以縱容呢d人.

做一個c9唔係易事.

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

有D人好遲鈍,你都唔好怪個個女仔~你地追唔到之後,個女仔有咩講??唔識比反應???
唔好咁興啦,其實你做得好好GA啦,你好勇敢!
但唔明新城市咁多STAFF去晒邊,咁都可以無人幫你???

男爵府

個位少女仲要企係度睇戲....

話唔埋佢俾人影覺得無咩所謂!

遇著呢d青春少艾有時真係好心難做!

佢係受害人都可以置之不理!

你係旁觀者盡左力就ok喇~

起碼你對得自己對得人!
]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/comcom/30.gif[/img]

男爵府

原帖由 hinwaimama 於 10-8-3 19:45 發表
有D人好遲鈍,你都唔好怪個個女仔~你地追唔到之後,個女仔有咩講??唔識比反應???
唔好咁興啦,其實你做得好好GA啦,你好勇敢!
但唔明新城市咁多STAFF去晒邊,咁都可以無人幫你??? ...

我由一邊電梯追佢到另一邊電梯口,再追去近沙田中心

果邊(好似有間BOSSINI既東西),T字位已經唔見左人.

喘晒氣行返去近火車站果頭既BELENO.

我搵唔到佢,我相信個女仔都唔知做咩好.
做一個c9唔係易事.

男爵府

原帖由 beebee@_@ 於 10-8-3 19:52 發表
個位少女仲要企係度睇戲....

話唔埋佢俾人影覺得無咩所謂!

遇著呢d青春少艾有時真係好心難做!

佢係受害人都可以置之不理!

你係旁觀者盡左力就ok喇~

起碼你對得自己對得人! ...

因為我以前畀人非禮過,但無人幫我.

所以我見到,都即刻追.

我真係有一刻想搵返個女仔,車醒佢.

問佢知唔知發生咩事.
做一個c9唔係易事.

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我會照捉佢, 因為佢一定影咗好多人地裙底照, 而且唔會只得剛才嘅女事主, 幫唔倒呢個唔爹唔吊又唔緊張嘅女人, 可以幫倒其他人同阻止佢再犯案.

嗰個女人點架? 人地幫仲要人請都唔郁.........

樓主唔好慶, 呢個世界係咁, 有好多人都唔會伸出手幫忙 , 因為事不關己. 如果我喺度, 我實幫你, 除非我拖住個仔無辦法.

男爵府

子爵府

佩服你,正義!

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你好勇呀,我見到實幫手,唔好比d衰人影得甘”果隱”
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

樓主,你好勇敢 ,唔關自己事都咁落力,不過,如果換著係我自己,我諗我都會驚架,太突然啦,會唔知點反應

大宅

好媽媽勳章

你好有正義感,抵讚

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

樓主妳好勇!!

谷氣真係在所難免....

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

你真係好勇呀!
但而家好多顛人, 我憎呢d人,想捉住呢d x街既同時,都會諗下條pk會唔會有刀架 ....

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 nicolwong 於 10-8-3 19:37 發表

我為左追個衰人,差d撞左落個抱bb既女人到.

好眇即停.

就係咁,畀佢走左.

個小姐都唔係十零歲,都廿字頭.

佢抵死到,到左上面,仲企埋一邊望住個衰人,又望望我.

個小姐一定好清楚果個衰人咩樣.

真係嬲!!!點解可以 ...

個女仔可能本身都係果d十下十下既人, 咁既關頭唔知點反應好. 又可能佢根本唔care有人影佢.
點都好, 上得山多終遇虎.

男爵府

原帖由 kc_01k 於 10-8-3 20:17 發表
我會照捉佢, 因為佢一定影咗好多人地裙底照, 而且唔會只得剛才嘅女事主, 幫唔倒呢個唔爹唔吊又唔緊張嘅女人, 可以幫倒其他人同阻止佢再犯案.

嗰個女人點架? 人地幫仲要人請都唔郁.........

樓主唔 ...

果個時候新城市都好多人,但無人出手幫助.

可能d人根本就有一個大問號係個頭到.

我果刻真係太衝動,我應該尾隨佢.

但我又唔抵得佢係我面前做d咁下賤既野.

大聲話左佢一聲,打草驚蛇!

我真係希望果下有人幫手call 999.
做一個c9唔係易事.

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

有無同保安講呀?可能有閉路電視影到個死肥仔個樣

男爵府

原帖由 小虎88 於 10-8-3 20:58 發表
樓主,你好勇敢 ,唔關自己事都咁落力,不過,如果換著係我自己,我諗我都會驚架,太突然啦,會唔知點反應

點反應?

第一下我話佢知,佢畀人影裙底.ok!你嚇親.

第二次,我捉住佢隻手,同佢講"我地一齊追!"

點解唔一齊追??仲未諗到點保護自己?!

我有保留.
做一個c9唔係易事.

首頁

尾頁

跳至