親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

搭乘台聯客運由台北出發時間多少?

http://www.e-go.com.tw/web2010/cht/busline_2.php

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

台北:龍譚站定忠孝敦化站上車

伯爵府

好媽媽勳章

會去忠孝敦化站上車...其實我住近公館站的. 請指教.

原帖由 YY1101 於 10-8-3 20:13 發表
台北:龍譚站定忠孝敦化站上車

別墅

原帖由 easybring 於 10-8-4 13:45 發表

去忠孝敦化站好D, 因為係總站開出第二個站, 多D座, 因為係不設企座, 車程大約2個鍾, 如果你多人, 可以考慮包車.

伯爵府

原帖由 easybring 於 10-8-4 13:45 發表

我琴日係台北返黎, 都係忠孝敦化站上車, 站頭有工作人員賣飛, 來回車飛+入場package會平d, 我搭9:10am果班車, 到小人國約11am, 都幾耐~

我weekend去, 可能多d人, 所以呢個站其實都ful哂, 仲有幾個要企tim, 要係下一站落車轉另一部車, so記得排定隊~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

小BMom,
我將在8月底的星期日去小人國,是否真的很多人呀?我準備玩埋水上樂園果part,請問你知不知有沒有沖身呢?
我想知道來回車費+入場package多少錢,麻煩你告訴我,謝謝!

原帖由 小BMom 於 10-8-4 22:32 發表

我琴日係台北返黎, 都係忠孝敦化站上車, 站頭有工作人員賣飛, 來回車飛+入場package會平d, 我搭9:10am果班車, 到小人國約11am, 都幾耐~

我weekend去, 可能多d人, 所以呢個站其實都ful哂, 仲有幾個要企tim, 要係 ...

伯爵府

原帖由 HinMa 於 10-8-4 22:43 發表
小BMom,
我將在8月底的星期日去小人國,是否真的很多人呀?我準備玩埋水上樂園果part,請問你知不知有沒有沖身呢?
我想知道來回車費+入場package多少錢,麻煩你告訴我,謝謝!

...

我都係sunday去, 人多, 但可以接受, 5會好似ocean park咁人山人海~ 有得沖身, 有locker, 30台幣, counter有得換錢, 不過幾簡陋, 5好expect咁高~

水上樂園其實地方5大, 不過呀女話好好玩, 記得玩"轟浪"+"泡泡船", 我地係呢到玩左3個鐘, 呀女都5捨得走~要戴泳帽架~另,最好帶拖鞋+1件上身衫, 因為要出左水上樂園行一段路先到"轟浪"+"泡泡船", 不過好多人都係就咁著泳衣周圍行~

$$$--> http://www.e-go.com.tw/web2010/cht/busline_2.php

伯爵府

原帖由 HinMa 於 10-8-4 22:43 發表
小BMom,
...

我地既行程:

故事館+買手信-->1 hour
水上樂園+沖身-->3.5 hours
食late lunch-->0.5 hour
多啦A夢樂園+show-->3 hours

玩左8個鐘,攰+曬到想死~

珍珠宮

我都剛剛在7月尾去o左台北番黎,都有去小人國,我地果日係 weekday 去,在忠孝敦化站上車,車程係1hour 40mins, 你要預約2hours 左右以內啦!!!
佢地在巴士站度有位穿住黃色背心o既staff, 佢地會叫你在巴士站果度即買,或者係去到龍潭站果度叫你落車,買來回客運車票+小人國入場票,會比較平d, 化算d 架!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

大宅

原帖由 wai001 於 10-8-5 15:31 發表
我都剛剛在7月尾去o左台北番黎,都有去小人國,我地果日係 weekday 去,在忠孝敦化站上車,車程係1hour 40mins, 你要預約2hours 左右以內啦!!!
佢地在巴士站度有位穿住黃色背心o既staff, 佢地會叫你在巴士站果度即買,或 ...

我上次係忠孝敦化站搵了很久也找不到站頭牌 / staff, 最後唯有走去總站搭; 其實正確位置係邊?

首頁

尾頁

跳至