美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我真係投降啦!!!果三枝油真係無佢辦法, 用左之後係咁出暗瘡, 一粒比一粒大, 油脂粒又多, 無辦法...宜家淨係敢用CA OIL熱FU去黑頭, 而A OIL就只係間唔中用來刮下面...

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我都係用左a oil +ca後出好多粒粒,最主要係D毛孔大左好多,仲有D乾紋出晒黎,我諗住停一排先.

水晶宮

原帖由 rean_chau 於 10-8-5 00:19 發表
我真係投降啦!!!果三枝油真係無佢辦法, 用左之後係咁出暗瘡, 一粒比一粒大, 油脂粒又多, 無辦法...宜家淨係敢用CA OIL熱FU去黑頭, 而A OIL就只係間唔中用來刮下面... ...

me too, 兩個月越來越多暗粒同瘡, 一粒比一粒大實的的石頭瘡先恐怖, 油脂粒又多, 我以前只係皮膚乾, 無暗粒同瘡架

複式洋房

我都用左差不多個幾月, 暫時得co同ca呢2隻油, 我本身係混合性皮膚, 面油底乾, 暗瘡底; 用法我一般就查co油做底再查ca, co油我就覺得唔夠潤, 加上夏天夜晚開冷氣所以都仲ok乾; 而ca油就比較難搞, 用佢有啲印就快淡左, 按油好好(所以乾?), 化完妝keep耐左, 暗粒小左, 鼻哥啲毛孔好似細左, 但有好多大瘡, 仲要孖瘡 , 但始終優點比較多所以我會繼續試, 同埋可能我飲唔夠水同埋查得太多, 我而家會試下查少啲, 同埋我慣左生暗瘡, 所以我暫時都仲容忍到 , 遲啲希望有貨試埋a油啦!

大宅

我用左a oil三日就停左, 因為油脂粒真係勁. 但ca oil就簡唔中有用, 因為我成日都出暗瘡, 塊面好多印, 而ca oil俾我感覺上係work的. 只係因為之前介紹油的媽咪話用完ca oil要勁飲水, 夜晚用唔到. 但平日返工如果渣完ca oil上妝爭d, 所以只可以星期六日用... 基本上只有ca oil係keep住用~

大宅

回覆 1# rean_chau 的文章

都唔算放棄... 我只係放棄直接搽 a oil 響面. 我仲有用佢黎搽眼, 身同頸. 我用油用左個幾月, d 瘡爆不停, 完全冇緩和. 頂唔順要停啦.

不過我都有用 castor oil 做cleansing. 呢個好正!

男爵府

用 castor oil 做cleansing 係點做法?

原帖由 pluie 於 10-8-5 10:06 發表
都唔算放棄... 我只係放棄直接搽 a oil 響面. 我仲有用佢黎搽眼, 身同頸. 我用油用左個幾月, d 瘡爆不停, 完全冇緩和. 頂唔順要停啦.

不過我都有用 castor oil 做cleansing. 呢個好正! ...

公爵府

邊3枝油????

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

我都勁爆, 現在有一支椰子油未開, 面都改左用Jurlique, very good, 專門店好貴, 在尖沙咀有一間shop 做45折, 油都不知用來做乜好, 唉!!!

男爵府

現在我仲用緊A OIL + CA OIL, 我又無咩點出暗瘡, 除左有時夜訓左會出粒細的之外, A OIL我用2,3滴擦勻塊面, 用左咁耐又真係出少左好多面油, 以前訓醒塊面會油淋淋, 家陣用左A OIL之後又真係無呢個情況囉..仲有用2個1蚊銀大小的份量擦一對腳又真係幾OK喎, 對腳之前又乾又出晒格仔紋, 家陣對腳d皮膚又軟同滑左好多, 格仔紋又淺左好多.
至於CA OIL我只係重點擦落D墨同"志"度, 暫時未見有好大差別, 感覺好似係淺色左少少, 但唔知係咪心理作用

水晶宮

我冇野wo…由一開始用a oil到宜家都好ok wo!仲買多支lime味…真係有少少美白(夜晚用) 近排買埋支ca oil都ok!!!! 可能唔係人人都岩用啦…我就very good 喇~~吸收得好好…塊面好保濕咁!(係呢幾日想黎m,又m唔出…想起1粒半紅點…快d黎m啦~

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我用緊無印, 又冇乜野喎, SOFAR幾乾淨呀
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

I use ca oil for 瘀傷 very good .
Just 2 times in 2 days, without massage. 瘀傷 disappeared like magic. My husband said so too.
My mole change from black to brown and smaller too.

大宅

回覆 13# jek 的文章

我都停用左1個月啦!!

嘩!真係頂唔住啦, 下巴同臉出左勁多大瘡及暗粒,已經飲好多水, 都係無用! 而家仲未好番哂!

但唔想徙左支油, 等好番哂再試一次, 唔想甘易放棄呀!

而家只用CA OIL點大瘡, 當暗瘡膏用!!

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

是否偏油性皮膚唔合用, 不過現在都好返好多啦!

子爵府

醒目開學勳章

可能我的皮膚比較是混合性加內乾,每次塗完很快吸乾,幾好, 我是用a.oil + ca. oil的, 間中又用下以前買來的樁花油, d面油真是少了,尢其是早上睡醒時看鏡子真的一點也沒有. 不過近幾天因m到,故脛上多了暗倉,但又很快謝,也沒有以前的大粒, 只是很細粒的, 會繼續用的

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我好似由天堂跌落地獄咁.之前用了大半個月CA Oil & A Oil, 皮膚變得好嫩滑,連我媽咪飲茶時見到,都問我攪咩黎.

但唔知點解,從上星期六開始,直到現在,成塊面變到好粗糙,照鏡好醜樣,但我還未放棄.

禁止訪問

大宅

其實你地有冇試過搽toner之後即刻搽少少ca oil, 跟住再搽返用緊既lotion? 我依家就係咁用, ok喎, 我覺得又唔駛日日搽, 隔日搽, 真係覺得d班少咗喎~~ a oil係咪牛油果油呀?? 係咪唔係咁適宜依家d天氣用呢??

大宅

好媽媽勳章

a oil -> 衰有綠色, 用左臉色唔靚..唔搽面lu
co oil -> 暫時ok, 時不時有暗粒... 不過都停左
ca oil -> 用佢1次好麻煩, 要熱毛巾fu先靚, 但一唔抺乾油及飲少水, 會生粒粒...同埋夜晚唔飲得多水架, 第二朝面水腫..
g oil -> 今曰到左未用

首頁

尾頁

跳至