自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我媽媽快要做化療,想問大家知唔知邊度有假髮買?
http://cheukhin0507.spaces.live.com/PersonalSpace.aspx?_c02_owner=1

公爵府

廟街

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 626mama 於 10-8-5 14:04 發表

假髮我相信會有d局, 其實有冇打算比頂好d嘅帽 ?

希望你媽媽早日康復

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

侯爵府

女人街都有。

大宅

唔一定甩傢, 我ma mi(腸癌4期)而家做左2針化療, 都冇甩頭髮,同埋假髮好焗傢,我見好多病友包頭巾都幾靚傢, 大家加油^^

大宅

妳媽咪睇邊個醫生?我開唔到 PM,所以只可以喺呢道問?

原帖由 moontang 於 10-8-5 14:28 發表
唔一定甩傢, 我ma mi(腸癌4期)而家做左2針化療, 都冇甩頭髮,同埋假髮好焗傢,我見好多病友包頭巾都幾靚傢, 大家加油^^

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個陣介紹朋友(佢有cancer)去mk雅蘭16樓~~都幾好~唔貴~~
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

男爵府

mini_yan, hellomag

唔該晒妳兩位。

牛精仔,
我都有聽講會焗,同我媽媽講過,
佢唔係好接受到冇頭髮帶帽,
佢好想要髮髮,所以我幫佢搵定。
多謝妳的祝福。

moontang,

首先祝伯母早日康服。

我都有朋友同我講,唔一定甩頭髮,
不過我媽媽最擔心係甩頭髮,
買定放係度,比個安心佢囉。
我同媽媽講過,人地用過話會好焗,
佢話焗都要。唔係好幾鐘意帶帽同包頭巾喎。
不過都係見人先帶,應該唔會帶好耐。

abercrombie_bbb ,
唔知妳問我定moontang呢,
我媽媽睇政府醫生,
所以冇話睇邊個醫生

bebu123,

雅蘭16樓收到,都幾近,
請問有冇名同假日開唔開架?
http://cheukhin0507.spaces.live.com/PersonalSpace.aspx?_c02_owner=1

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 626mama 於 10-8-5 15:28 發表
mini_yan, hellomag

唔該晒妳兩位。

牛精仔,
我都有聽講會焗,同我媽媽講過,
佢唔係好接受到冇頭髮帶帽,
佢好想要髮髮,所以我幫佢搵定。
多謝妳的祝福。

moontang,

首先祝伯母早日康服。

我都有朋友同我講,唔一定甩頭 ...
既然你媽媽要求, 咁不如兩手準備, 買一個優質嘅 (好似肥肥果隻,唔係佢嘅髮型, 但望落好自然, 你不妨上網望下ck仿真髮) , 同時亦買定一頂好睇嘅帽, 到時睇下你媽媽選擇啦。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

水晶宮

畀面勳章

祝伯有早日康復, 戰勝病魔.
加油!

男爵府

牛精仔,

係呀,我都係咁諗,帽就冇問題,大把地方可以買。
係買假髮冇咩頭緒。我未搵,我媽媽已經同我講定要買短頭髮喇。
原帖由 牛精仔 於 10-8-5 03:33 PM 發表
既然你媽媽要求, 咁不如兩手準備, 買一個優質嘅 (好似肥肥果隻,唔係佢嘅髮型, 但望落好自然, 你不妨上網望下ck仿真髮) , 同時亦買定一頂好睇嘅帽, 到時睇下你媽媽選擇啦。 ...

男爵府

bowling2004,

多謝妳的祝福。
原帖由 bowling2004 於 10-8-5 03:37 PM 發表
祝伯有早日康復, 戰勝病魔.
加油!

珍珠宮

其實可以係yxhoo到睇下,應該都有架,係唔知d款岩唔岩架唧
祝早日康復

大宅

原帖由 abercrombie_bbb 於 10-8-5 14:44 發表
妳媽咪睇邊個醫生?我開唔到 PM,所以只可以喺呢道問?

我地係東區尤德, 冇睇過私家呀, 留返D$打化療針丫嘛,
大家+++++++++油^^

子爵府

廟街,花園街的假髮質素一般,用一頭半個月到,髮質無噤好,其實那類假髮一般是供人扮靚噤用,價錢幾十元至百多二百元不等.
癌協同雅蘭都有假髮賣,主要供患癌人士脫髮後用,髮質較好,可用半年到,而且假髮可以洗,梳同用護髮素保養,但到後期假髮都會唔太自然,價錢千多.
其實兩者假髮都會焗,夏天較辛勞.
希望伯母康復, 癌協同時提供好多心理輔導及協助,以上資料希望幫到你!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

或者去癌會果d地方, 會有議工輔導

http://www.cancer-fund.org/tc/howwehelp_peer_self.html

或者去呢度交流一下, 都幾詳細

http://www.discuss.com.hk/viewth ... &extra=page%3D3

大宅

626mama

妳媽咪有無飲速愈素?因為我有5包,本來買比媽咪諗住比佢化療時飲,不過媽咪唔肯飲,跟住我都比過BK上有需要嘅人。如果妳要嘅話我知,不過盡快,因為嗰5包到今年十月到期。飲嘅就唔好徙,因為5包都要$1XX。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

假髮一d都唔平架,我奶奶個個成萬蚊,佢邊到整我就唔知,我只知係tsim sha shui,不過佢個假髮真係好靚,嫋似真既一樣!

侯爵府

畀面勳章

原帖由 626mama 於 10-8-5 14:04 發表

你買定"無茸精" 比佢食啦..好好架..我家姐果陣都係用呢隻野捱過..但上廠買會平好多囉..

首頁

尾頁

跳至