跳至

首頁
12345...14

尾頁

洋房

有冇家長今年升K2, 你地入到邊班呢?

大宅

Hi,

我囡囡讀K1

男爵府

我又係啊, 我個仔k2, 讀LKA ar...

原帖由 bitdd 於 10-8-6 09:33 發表
有冇家長今年升K2, 你地入到邊班呢?

伯爵府

醒目開學勳章

我仔仔都係lka呀? 你仔仔係咪讀全日班架? 我仔係好百厭既felix, 唔知你仔仔識唔識佢呢?
原帖由 Hildatong 於 10-8-8 17:37 發表

男爵府

我係半日班啊, 我地仔仔之前係nca同學啊, 我係bowen 媽媽啊

原帖由 lovelyfelix 於 10-8-9 15:13 發表
我仔仔都係lka呀? 你仔仔係咪讀全日班架? 我仔係好百厭既felix, 唔知你仔仔識唔識佢呢?

伯爵府

醒目開學勳章

原來你係bowen媽媽, bowen預備好開學未呀? felix仲係日日問我"明天洗唔洗返學?", 佢返全日班基本上日日都返學校玩, 但係一話佢知要升lk佢就好似好抗拒咁. 真係擔心佢咁反斗適應唔到lk既生活
原帖由 Hildatong 於 10-8-9 16:59 發表
我係半日班啊, 我地仔仔之前係nca同學啊, 我係bowen 媽媽啊

洋房

HI,

我仔讀LKB, LKA係唔係國際班呀

原帖由 Hildatong 於 10-8-8 17:37 發表

男爵府

情況完全一樣啊, 唉...
我個仔日日都係問同一個問題, 佢仲講唔升班tim
因為無左ricky papa啊... 激c我啦...
希望佢可以盡快收拾心情返學啦...
我一個對佢地2個反斗星真係好攰啊

原帖由 lovelyfelix 於 10-8-10 10:04 發表
原來你係bowen媽媽, bowen預備好開學未呀? felix仲係日日問我"明天洗唔洗返學?", 佢返全日班基本上日日都返學校玩, 但係一話佢知要升lk佢就好似好抗拒咁. 真係擔心佢咁反斗適應唔到lk既生活
...

男爵府

yes, lka係int'l class,但係而家主流同國際一樣功課既...
只係多左個外籍老師咋...

係呢, mama們, 知唔知今年學費幾$$呢, 好似講加$300 wow
原帖由 bitdd 於 10-8-10 10:19 發表
HI,

我仔讀LKB, LKA係唔係國際班呀

伯爵府

醒目開學勳章

佢地而家用埋同一套書麻, 所以d野都係一樣深, 而且仲要lk就讀人地k3既書. 下學期仲要默書tim真係辛苦我地.

好似未出學費幾錢wor, 教局都未批, 年年都係要成10月先知. 最好唔好加咁多la.
原帖由 Hildatong 於 10-8-10 12:09 發表
yes, lka係int'l class,但係而家主流同國際一樣功課既...
只係多左個外籍老師咋...

係呢, mama們, 知唔知今年學費幾$$呢, 好似講加$300 wow

伯爵府

醒目開學勳章

bowen唔想升班都好d la, felix話要讀番n1 tim呀! 不過佢地一返到學校有得玩就咩都唔記得la. 聽日就開學, 真係好la.
原帖由 Hildatong 於 10-8-10 12:06 發表
情況完全一樣啊, 唉...
我個仔日日都係問同一個問題, 佢仲講唔升班tim
因為無左ricky papa啊... 激c我啦...
希望佢可以盡快收拾心情返學啦...
我一個對佢地2個反斗星真係好攰啊
...

洋房

岩岩問過學校主流2800,國際3280, 請問你地讀國際有冇中文教架? 同埋有冇中文字寫架?

伯爵府

醒目開學勳章

一樣有架. 學d野一樣, 不過係外籍班主任lor.
原帖由 bitdd 於 10-8-10 15:42 發表
岩岩問過學校主流2800,國際3280, 請問你地讀國際有冇中文教架? 同埋有冇中文字寫架?

男爵府

felix mami,
之前我個仔知道ricky教n1佢都有講過要返n1啊
我同佢講, 如果你返n1, 甘你就無晒而家d朋友仔啦 , 佢即係話唔好啦

男爵府

bitdd,
係啊, 係啊, 佢地d中文仲好深tim ar...
我睇左人地之前lk既功課, 上學期已經係寫"朋友", ""男女"", 真係陰功lor...

原帖由 bitdd 於 10-8-10 15:42 發表

大宅

我個仔今年讀N1, 係Ricky Ba Ba 做班主任...

洋房

Hildatong,

而家國際班有中文教咁好, 以前我問過學校話要返全日班先有一堂中文教喎, 咁你地係唔係一個外籍老師一個本地老師做班主任呀!

原帖由 Hildatong 於 10-8-10 20:56 發表
bitdd,
係啊, 係啊, 佢地d中文仲好深tim ar...
我睇左人地之前lk既功課, 上學期已經係寫"朋友", ""男女"", 真係陰功lor...

洋房

點解學校唔係咁同我講既, 初初我選擇主流OR國際時, 如果返半日冇中文堂架

原帖由 lovelyfelix 於 10-8-10 18:01 發表
一樣有架. 學d野一樣, 不過係外籍班主任lor.

大宅

我個囡 Nicole (yau yau) 今日開學啦, 返NCB, 唔知會係邊個老師教佢呢...呢到有冇同學仔呀?

大宅

Hi tsejessie333
我囡囡都叫 Nicole (Tsz Tung) 不過係返NCA 的,大家交流下丫?

首頁
12345...14

尾頁

跳至