時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

中國駐菲律賓大使館強烈譴責馬尼拉挾持人質事件中的槍手門多薩,靈柩由菲律賓國旗覆蓋。
[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

大宅

佢地d國旗人人都有, 好比人人都支m16搶, 一d都唔尊貴

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 pebaby01 於 10-8-27 15:13 發表

呢樣唔算低能,呢樣先夠白痴< 菲律賓政府發言人表示,門多薩靈柩蓋上國旗,是家人的主意,與菲律賓政府無關。>

國旗竟與國家無關~~完全係唔駛用腦兼用個肺講野,遲d分分鐘講成今次慘刻與菲國無關,係我地國家人去佢度,係我地問題呀

別墅

Just got the following nonsense news....
即時港聞槍手靈柩蓋國旗
菲政府解畫2010年08月27日 (02:49 pm)
  • (1人)

中國駐菲律賓大使館發聲明指,強烈譴責造成 8死 7傷的菲律賓槍手門多薩的靈柩蓋上國旗,指門多薩是一名「冷血」兇徒,不應得到國旗覆蓋的榮譽。

菲律賓政府發言人表示,門多薩靈柩蓋上國旗,是家人的主意,與菲律賓政府無關。

大宅

回覆 1# LNK 的文章

只能說 菲律賓 是一個 不知所謂 無奇不有的PK 國家

侯爵府

好媽媽勳章

蓋國其都話 係家人意願, 甘ke野都講得出, 好証明呢個國家ke 總統係超廢, 做左又唔敢認 去死la
原帖由 pocanhontas101 於 10-8-27 15:27 發表
只能說 菲律賓 是一個 不知所謂 無奇不有的PK 國家

禁止訪問

別墅

醒目開學勳章

無錯, 佢地d國旗就等於屋企塊地布咁, 家家都有, 一D都唔值錢
原帖由 pebaby01 於 10-8-27 15:13 發表

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

國旗周圍都有得賣 , 買咗返黎點用都得 , 但official 咁用就有規格

男爵府

他們的國旗是通常是放在門前當 Doormat 用的。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 BB1028 於 10-8-27 15:40 發表
無錯, 佢地d國旗就等於屋企塊地布咁, 家家都有, 一D都唔值錢

agree

複式洋房

人性本善良, 人之可貴就是人有羞恥之心. 就當他佢既最好爸爸, 由他開第一槍去殺死無辜的人, 他的愛(如有)也只是一種自私自我的行為. 他的家人對香港人雖然說了對不起, 但他們的表現完全沒有羞恥和內疚. 所以拿出他的獎狀去show他有多當英勇, 蓋上國旗來道念. 他們跟本沒想到他為無辜的人帶來多大痛苦和為他的國家帶來的傷害.

小妹見識少, 但沒有見過:- 死於警察槍下的殺人犯在靈堂上卦上 "痛失英才" , "英勇善戰" 等這樣的字眼, 因為他們家人有羞恥之心, 他們感到抱歉.

但槍手的家人沒有, 我真為這個國家感到可悲和可憐. 他們不知什麼叫羞恥!!!

首頁

尾頁

跳至