婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

我已經面癱了一個星期(左眼閉不起,嘴唇歪了,整張臉變成了左臉向下,右臉向上,走在街上超矚目!!),由day1開始一直在針灸,雖然左臉有覺得鬆了一點,可惜樣貌一點也沒改善,而且,我的針灸師說我的病大概要三個月才治好,每天要針灸3小時!!我覺得時間太長.我受不了,而且,醫師的針灸位置很奇怪,不是在臉上,而是在手臂和耳後,我想請有經驗的sister進來說說自己的經驗.而且有沒有好醫生介紹.我希望一個月能治好

複式洋房

不如你試下九龍城新城門藥房個黎守瓊醫師,我都係朋友陪我一齊去睇,雖然每次都等好耐,但佢真係老實,我之前係大埔睇一個中醫好衰,呃左我,開d藥食人唔死又醫人唔好,拖人症,又唔會講你唔好食乜野,應該食d乜野,身體有咩問題

禁止訪問

男爵府

原帖由 cclaw21 於 10-6-30 23:44 發表
不如你試下九龍城新城門藥房個黎守瓊醫師,我都係朋友陪我一齊去睇,雖然每次都等好耐,但佢真係老實,我之前係大埔睇一個中醫好衰,呃左我,開d藥食人唔死又醫人唔好,拖人症,又唔會講你唔好食乜野,應該食d乜野,身體有咩問 ...

我講 e 位醫師都有人介紹我個仔去睇(濕疹)....我見佢好長龍, 真係冇乜心機排...想問下佢係米真係甘有料到? 如果係既, 我諗等下都抵...

民房

原帖由 最緊要健康 於 10-7-2 11:29 發表
我個朋友都係之前面癱, 仲有不停眨眼問題, 她聽人介紹去看一個中醫, 看了個多月好了九成了, 聽人話這些問題要快處理, 問題越久就越難醫.

那醫師在哪區的??有詳細資料嗎??
我也看了2個中醫,1個我覺得時間太長 3hrs針灸per day,連續3月
另一個,tst的劉X孄收費貴的離譜...

複式洋房

呢個九龍城中醫,我都聽過好耐,好出名,我試過係yahoo打排隊中醫會出佢d資料出黎

睇佢要等得耐架,我通常排隊又兩個鐘,等取藥又兩個鐘,我身體有甲亢好差,面色差,胃有好多胃氣頂住,但因為我脾虛,吐唔到d胃氣出黎,真係好辛苦個胃都漲哂,因為我睇左幾次,面色甲亢我知係差既,但我而家一日吐到好多胃氣出黎,同埋都氣血好左,佢又會叫我戒食乜野,應該食乜野,唔似我係大埔個中醫咁,乜都唔問,比左錢理得你死.

不過中醫都係人夾人,未必個個岩,我都係同朋友一齊去睇,佢介紹我去,佢又係朋友介紹去,如果唔係朋友介紹,我唔會去睇,因為我一早知有呢個中醫,但問題無朋友睇過,都未必去等咁多個鐘,你可以試一次先,叫佢比5~7日藥你睇下得唔得

複式洋房

原帖由 SiuBay 於 10-7-2 12:17 發表

我講 e 位醫師都有人介紹我個仔去睇(濕疹)....我見佢好長龍, 真係冇乜心機排...想問下佢係米真係甘有料到? 如果係既, 我諗等下都抵...

上次我排緊個陣,有個女人幫佢個新抱同個孫排,佢個孫都係睇皮膚睇好左,通常皮膚問題,佢都係叫戒牛肉,咖哩

複式洋房

原帖由 s3b39 於 10-7-2 16:31 發表
那醫師在哪區的??有詳細資料嗎??
我也看了2個中醫,1個我覺得時間太長 3hrs針灸per day,連續3月
另一個,tst的劉X孄收費貴的離譜...

個中醫師係九龍城區,係新城門藥房,叫黎守覆,佢係下午一點開始,上午那個無咁好,無咁多人排,但你睇黎醫師,雖然一點先開始,但你應該十點~十點左右好去排,唔係就排哂出街架喇~你想了解多d可以係yahoo打排隊中醫,或這黎守瓊醫師

大宅

我年幾前都試過, 我去咗仁安医院物理治療部做針灸(第一個week就每曰針1次;第二個week就隔曰針1次; 第三個week就2曰針1次)..每次針around hour..........大約三個禮拜左右就好返啦....

禁止發言

大宅

我3年前都係一樣情況, 我去睇大埔拿打素既中醫同埋針灸, 兩個星期-三個星期就OK, 不過呢d野要快, 因為神經你唔搞佢, 佢就慢慢變得唔sensitive, 我當時針灸o係o係面上, 同埋頭同埋手度, 唔知日日定隔日去一次, 針完1st次之後番到屋企覺得神經好似有d 痛, 原來係反應來, 不過冇咩即時鬆哂, 慢慢針多幾次就好了

大宅

我產後幾個月, 剛剛五月份面癱, 去了針灸25次好番 (第10次開始好痛, 但是證明妳的面部神經有番反應, 針灸每次20分鐘) 其間有食維他命b12, 完全明白妳的感受,有需要pm我.

禁止訪問

複式洋房

面癱,尋找好的中醫師

請問仁安医院物理治療部做針灸每次幾多錢?有冇用電?
我老公針灸咗差唔多兩個月,雖然有明顯改善但未完全好番,有啲擔心.

複式洋房

面癱,尋找好的中醫師

請問仁安医院物理治療部做針灸,幾錢一次?有冇用電?
我老公針咗差唔多兩個月,雖然有明顯改善但未完全好番,好擔心.

複式洋房

去廣華醫院中醫藥臨床研究服務中心針灸, 效果很好, 要預約, 35172626,幾次就好了很多, 每次$200

大宅

我患了此病已有兩個多月,發病後十天左右開始針灸,但到現在仍未康復,很担心會不好番.有冇過來人曾經要3個月以上才康復呀?分享下你的經驗呀!

原帖由 LuLuLa 於 10-8-31 19:10 發表
去廣華醫院中醫藥臨床研究服務中心針灸, 效果很好, 要預約, 35172626,幾次就好了很多, 每次$200
開心寶寶祉翹仔[/url]

大宅

我想知我系咪面癱,因为我呢一两日,左面肌肉好似麻痹,自己feel 到有些震,但人地又看不到,我照镜又看不出肌肉震紧....请问有没有sister 知道.....

男爵府

回覆 s3b39 的帖子

你有沒有贂西醫, 醫生應該比d類固唇(勁消炎藥), 我兩年前有過此病, 之後即入院住了四天(因有發高燒),出院立刻針灸(包埋電極在面上刺激d神經)針灸係在面上和手都有一星期二次做了1x次 二個月好返, 每次 $2xx

首頁

尾頁

跳至