自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

元朗有好幾間燒味店賣$10個燒味飯盒, 我試過一間係好足料, 鋪滿成個飯盒, 都幾多下, 仲可以雙拼.
試過要叉鴨飯, 竟然係成隻脾!!!! 而且幾好味!!
加$1仲有罐裝冰紅茶!!!!

真係唔明點解可以做到咁平!!! 而且呢個優惠係日日都有, 做得好耐啦. 我試過星期日中午去買都有$10.

唔明唔明....亦都唔明why 最低工資定為 28元餐飲業:頂唔順就可能要結業
人地日日賣$10個飯盒都得, 點解你地班奸商賣成四十幾個飯都話做唔住

子爵府

我係唔敢試,唔知 d 燒味來貨如何

其實,賤物鬥窮人,經濟又點會好。

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

我諗租金都係一個問題...

子爵府

原帖由 鑰匙 於 10-9-1 00:33 發表
元朗有好幾間燒味店賣$10個燒味飯盒, 我試過一間係好足料, 鋪滿成個飯盒, 都幾多下, 仲可以雙拼.

真係唔明點解可以做到咁平!!! 而且呢個優 ...

嘩! 噤正!
我想當年係美孚買都是$10個燒味飯盒(沙士後), 但那些燒味好瘦, 顏色好唔得, 所以無再買啦.

大宅

原帖由 BingJing 於 10-9-1 00:36 發表

句句認同.我同我老公有諗過會唔會系死雞死豬死鴨架.

其實賣$40唔代表有錢賺架.做生意皮費好重架.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

之前東張xx有介紹過....
佢有計過條數出黎...
扣埋燈油火立..舖租人工....
每個飯盒賺0.5-1蚊...
咁山大斬埋有柴....
次次行過都見佢排哂隊....
當佢一日賣1000個飯盒....
一個月賺到萬五嫁....
仲有其他燒味果d尼...
佢又自己係後舖燒..唔使搵人交貨黎....

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我屋企附近都有一間, $14 一個單拼飯送碧x0茶, 飯多送多, 味道唔錯, 呢間舖都幾出名, 所以我都會幫襯佢 d 飯盒.

男爵府

10蚊係大陸(企埋小小)都食唔到,一般都要12蚊人仔,同埋燒味唔好食咁多,一個月食兩三次好啦

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係唔係華潤隔離嗰間呀,好多人排隊喎!
原帖由 鑰匙 於 10-9-1 00:33 發表

真係唔明點解可以做到咁平!!! 而且呢個優 ...

禁止訪問

大宅

原帖由 BingJing 於 10-9-1 00:36 發表

個d大型快餐店, 你咪以為佢收到貴一貴就一定好, 今日新聞都有講
大家樂叉燒含菌量超標
每克含逾萬個金黃葡萄球菌 可致屙嘔http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100901&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=14403777

人地$10個燒味飯, 料又多又好味, 仲要係自己燒的.
一罐冰紅茶在大陸都要$3, 佢竟然收$1.
我真係好懷疑呢間店係唔係為賺錢

禁止訪問

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

同意~
其實做生意最貴係個租~都唔關人工事~
有左最低工資~一間店最多咪比多兩三萬一個月~但租係講緊幾十萬~仲要下下一加就加幾萬~

禁止訪問

大宅

醒目開學勳章

十蚊燒味飯簡直係善堂價, 可惜喺元朗咁遠, 咪真係要見識見識.

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都係唔敢試,10 蚊太平有d驚。

伯爵府

依家好多地方都有, 特別係個的街市專賣燒味既鋪頭(唔係專賣燒味飯既店), 老實講好似集團式咁, 佢地的燒味來歷不明,我就唔會幫趁

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

都唔知比d咩肉你,我一定唔會貪平!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

太平,我都唔敢試,唔知咩肉

首頁

尾頁

跳至