自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

http://hk.dv.nextmedia.com/templ ... dv15.player&range=d&mode=section&dv_iss=20100914&id=15335

江蘇上周二( 7日)發生一宗喪心病狂的車禍。一名駕駛寶馬車的司機在撞跌一名三歲半的男童樂樂(化名)後(上圖),再開車來回反覆三次輾過男童的身軀(下圖),導致男童當場氣絕身亡。這名喪心病狂司機其後更施施然離開現場,但事件被街上閉路電視全程錄下。涉案的司機最終被刑拘。
從閉路電視可見,上周二中午,樂樂正在小區內玩耍,只見一輛寶馬 X6突然倒車撞倒他,車左後輪從樂樂上半身輾過。令人驚愕的是,寶馬車緊接着又反覆三次輾軋樂樂,導致其慘死。「我兒子就這樣被反覆輾了四次!」樂樂的父親李先生痛哭着說,孩子被撞倒時還在掙扎,司機竟然沒下車看撞到甚麼異物,反而再輾了三次,最後司機下車確認樂樂已死後,竟然離開現場,並指該司機肯定是持「輾傷不如輾死」的邪念。
內地法例對車禍撞死人的賠償有規定,每名死人的賠償約 40萬元(人民幣.下同),撞傷致殘疾者,各項賠償加起來過百萬元,故出現撞傷不如撞死的變態觀念。江蘇《揚子晚報》

水晶宮

究竟係咩法例黎...就算有無呢條咁既法例,有番少少血性既都唔會咁去毁滅虐待一條生命.

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

大陸人都明知街上危險
又由得細路仔周圍走

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 10-9-14 09:09 發表
究竟係咩法例黎...就算有無呢條咁既法例,有番少少血性既都唔會咁去毁滅虐待一條生命.

我只能說 人命何價

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大陸...

男爵府

BK Milk勳章

那司機是死淨種!!!!

子爵府

原帖由 雪~bb 於 10-9-14 09:15 發表

大陸人都明知街上危險
又由得細路仔周圍走
係咪因為錢,d大6人做出黎呀 ???

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 NBMOM 於 10-9-14 09:29 發表
係咪因為錢,d大6人做出黎呀 ???

死c機.....冇好下場.......

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大陸人以為有錢大曬 ,可以橫行霸道,草菅人命,所有道德倫理都冇曬,你見香港就知啦!他們來旅行打尖、不顧儀態、仲要好似香港政府欠他們一樣。 希望我們香港下一代唔好會變成他一樣。

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

個司機都唔係人黎ga

公爵府

醒目開學勳章

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

司機沒人性

複式洋房

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

就地正法啦!用大巴轆返佢!!!

(但我個人不認同私刑…今次除外)
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

男爵府

拉出黎打死佢............

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 cat_ma 於 10-9-14 09:38 發表
個司機都唔係人黎ga

絕對不要攞人黎同佢比,畜牲都不如

王國長老

王國長老

故意謀殺應該判死刑, 只係著眼於賠償方面?
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

首頁

尾頁

跳至