自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問後坐左手面車門在內開唔到, 但在外面又開到喎, 咁應該係什麼問題呢??
如果要整大約須幾多錢呢?? 謝謝!!

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原帖由 rayray 於 10-9-14 09:28 發表
請問後坐左手面車門在內開唔到, 但在外面又開到喎, 咁應該係什麼問題呢??
如果要整大約須幾多錢呢?? 謝謝!!

係唔係個兒童安全鎖未unlock / 壞左 ?

男爵府

應該是開左兒童lock.從外開車門應該見到個'au',try to flip the switch and it should be fine. Otherwise you can bring to the garage and ask the technican to flip it for you. Should be free I think.

大宅

但只係得左手面係咁, 其他車門又無問題喎??

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 rayray 於 10-9-14 10:03 發表

後邊兩個車門分別有安全鎖.
我大女坐開個邊就冇lock; 細仔個邊就lock左.
你去睇睇開唔到果邊車門有冇lock左先.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 rayray 於 10-9-14 10:03 發表

應該係上左 child lock, child lock 係逐隻門set

伯爵府

兩邊獨立手動控制,正如家里其中一度門鎖住,其他仍可開的。

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

在內開唔到, 但在外面又開到, 應該係上左 child lock

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

BABY LOCK鎖咗

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 09729loklok 於 10-9-14 10:30 發表
BABY LOCK鎖咗

child lock係跟門獨立架麻!
樓主試左拍返個制,ok番未?

大宅

請問如何unlock兒童安全鎖? 個lock制大約係邊個位置會搵到?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我架車後座有道門又係咁, 係裡面開唔到, 外面就開到...仲以為老爺車度門壞左添...返去搵返個制先..THANKS~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

開左車門, 車門傾邊個位
http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/foi7tnnen341xnsu.png

大宅

請問是否所有車都有個兒童安全鎖呢??

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 rayray 於 10-9-14 11:15 發表
請問是否所有車都有個兒童安全鎖呢??

應該係! 應該咁講,雙門車/ 雙門跑車,就唔知。但4門既車,應該都係會有。因車頭位度門,係無呢個function。
呢樣野係好多年前既車,已有呢個function。
位置,晌打開車門,晌門邊上,有個你會見可以向上/向下 tick既制,個個就係。

大宅

thank you very much!!

男爵府

$300 @ each door
I just fixed mine

首頁

尾頁

跳至