自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

王國長老

尋日搭地鐵無意中地鐵站內見到燈箱廣告, 一張係袁潔瑩, 寫住女人的幸福 - 豐胸, 另一張係謝沇錤本人夾起個胸, 真係超反感, 呢d係咩觀念呢? 女人個胸大左就得到幸福? 極之侮辱女性, 仲係由女人自己造出呢個效應!

不知所謂.

http://www.josephine-tse.com/
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

水晶宮

畀面勳章

不知所謂, 呢歪理呀 ? 點解胸大就幸福先 ?

~~~~

原帖由 edea 於 10-9-14 11:25 發表
尋日搭地鐵無意中地鐵站內見到燈箱廣告, 一張係袁潔瑩, 寫住女人的幸福 - 豐胸, 另一張係謝沇錤本人夾起個胸, 真係超反感, 呢d係咩觀念呢? 女人個胸大左就得到幸福? 極之侮辱女性, 仲係由女人自己造出呢個效應!

不 ...

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

咁原來我結婚前都幾幸福, 生左兩個小朋友之後就無左幸福

禁止訪問

珍珠宮

令我想起一本大陸雜誌的豐胸廣告語幾有意思:

做女人挺好! "挺"字用得幾好, 兩種解釋都得.
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

侯爵府

好媽媽勳章

呢家d 廣告真係好奇怪, 仲有d 借錢廣告先克人憎, 講到借完錢 個人升仙甘, 睇完wanwandundun 真係比佢呃左去都唔支 :;pppp:

不 ...

複式洋房

呢個觀念, 都係一路以來都有啦....成日見啲纖體廣告, 都你女人著到超sex......
咁又要講, 作為一個女性, 妳想胸大定細呢?..

王國長老

王國長老

原帖由 rcyw 於 10-9-14 11:32 發表
呢個觀念, 都係一路以來都有啦....成日見啲纖體廣告, 都你女人著到超sex......

何必去想, 天生係點就係點囉.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

珍珠宮

原帖由 rcyw 於 10-9-14 11:32 發表

我想可能是這樣吧:
大胸的希望細胸
細胸的渴望大胸

"渴望"比"希望"來得更強烈吧.
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

別墅

醒目開學勳章

廣告概念極度膚淺~

珊瑚宮

環保接龍勳章

果位謝沇x真係好核突, 條頸好似縮起咁....
我同老公上個星期睇到個廣告就憎果廣告先至話, 豐胸至無幸福, 幸福係唔洗去搵架, 因為佢一直都係我地身邊.

複式洋房

原帖由 edea 於 10-9-14 11:35 發表

何必去想, 天生係點就係點囉.

當然天生係點就點, 但當成個社會, 或全世界既風氣都係咁時.....有啲野, 唔到你唔諗, 或一定會同人比較(身材)囉...

王國長老

王國長老

原帖由 chelsealily 於 10-9-14 11:41 發表

我想講"室雅何需大" !

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

教壞細路腦袋注定發毛

瑪瑙宮

大廚勳章

不 ...

你太遲了 , 我早幾個月前已見佢第1個用有胸 = 找到幸福 呢個廣告... 已好似出過 post 講好討厭呢個廣告 , 用女人冇胸就好似絕望 , 吾會有任何幸福 好侮辱女性 ..... 但個時只係冇幾人回應..... 我覺得係歧視天生細胸既女性.....

子爵府

醒目開學勳章

我唔係大胸, 不過我好幸福.

男爵府

個老板娘果張poster....
夾起個胸, 又露出少少bra花邊...
好嘔心....
好心佢建議人地去豐胸前先去執執自己個樣先啦!!!佢咁姣.....
完全係教壞細路囉!!!淨係岩d咸濕亞伯睇~~都唔明地鐵點解唔禁左佢......

子爵府

醒目開學勳章

突然諗起另外一個廣告

<我全家都好幸福喎>

如果咁講, 即係成家都大胸 ?!!!

侯爵府

仲有詩琳,
咩天賜,咩天造咁,天生麗質係唔需要咁做囉

首頁

尾頁

跳至