自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我早前收到朋友的SMS, 介紹免費上門為床褥做除塵蟎服務, 說效果非常好, 叫我試下, 話反正唔駛錢.

琴日我收到那 Sales的 call 想約我上門做呢個免費 demo。 但我怕會好 hard sell, 暫時推咗佢先, 叫佢留電話比我, 我 confirm 日子時再 call 佢.

上網 search 過, 原來好多人都試過, 仲話真係唔錯, 話部機唔止係一部吸塵機, 更是一部集吸塵蟎和空氣清新及淨化的機. 講到好好咁, 令我未試都有 d 心動, 因我屋企唔知點解勁多塵. 但個價錢勁貴, 要成成 .................. $20,000.

有人試過呢部機嗎? 或上門做過 demo 嗎? d 人會否好 hard sell ???

http://www.rainbowsystem.com/rainbowsystem/main/

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

有聽過話做除塵"滿" 既服務, 不過唔肯定係咪 RAINBOW .

係身邊人用過, 不過好似之後一定要交幾個人名俾佢. (出賣朋友) 先可以甩身

伯爵府

牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

幾年上我屋企試過, 不過唔很定係唔係RAINBOW, 部機都幾好架, 都有D心郁郁架, 不過太貴喇, 你唔落搭就一定要比fd既tel先可以甩身
原帖由 miffymiffy 於 10-9-14 12:56 發表
有聽過話做除塵"滿" 既服務, 不過唔肯定係咪 RAINBOW .

係身邊人用過, 不過好似之後一定要交幾個人名俾佢. (出賣朋友) 先可以甩身

複式洋房

唔怪之得啦. 咁我個 friend 巧衰呀. 仲咩出賣我喎. 唉, 個 sales 會唔會過幾日又打黎 sales 我架???

都唔知約唔約佢上黎清潔好, 但我又好大機會唔會 buy 部機, 但要比幾個 friend telphone number 佢先可以走到人.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都有比friend"出賣"過, 我直情推左個sales, 費事"lar"屎上身.
,

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 吹水媽咪 於 10-9-14 13:22 發表
唔怪之得啦. 咁我個 friend 巧衰呀. 仲咩出賣我喎. 唉, 個 sales 會唔會過幾日又打黎 sales 我架???

都唔知約唔約佢上黎清潔好, 但我又好大機會唔會 buy 部機, 但要比幾個 friend telphone number 佢先可以走到人. ...

唔買就梗係唔好叫人上嚟試啦 ,
又要比 d fd 電話佢 , 又要推佢咁麻煩 ,
唔叫佢上嚟咪唔洗煩囉 ,

佢再打嚟你咪話唔須要 !!!

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 LMCK 於 10-9-14 13:30 發表
我都有比friend"出賣"過, 我直情推左個sales, 費事"lar"屎上身.

me 2

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我比自己嬸母出賣呀!好耐之前打過,唔比佢上,近排又打過,好鬼憎呀

伯爵府

牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

幾個月前都有收過電話, 同佢地講做左冇幾耐, 就冇再收過lu

侯爵府

畀面勳章

原帖由 YanYan2001 於 10-9-14 15:07 發表
幾個月前都有收過電話, 同佢地講做左冇幾耐, 就冇再收過lu

擺明同佢地講,唔要啦..咁就得架啦..但佢地都打左幾次比我 !

大宅

我都收過呢d電話, 我話我知你部機好, 不過我買唔起, 咁就冇再打比我喇。

大宅

我都試過俾人介紹左個電話去RAINBOW, 佢梗係打黎SELL啦, 我一開口就話你部機太貴無諗過要買, 講左幾句佢都無PUSH要上我屋企啦, 之後都無再打黎.

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

清潔床裖塵蟎相片

http://www.facebook.com/home.php ... 78&id=684383893
大個仔是"華"

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

用 Rainbow 來做空氣清新機就真係搞笑d (部機又大, 做緊空氣清新時又唔夠空氣清新機靜)
個空氣清新原理好簡單, 完全唔及正統空氣清新機

用來吸塵蟎就ok, 不過開一次都幾煩下

如果而家俾我再揀, 一定買其他有埋床褥拍打器的吸塵機來用, 平好多 (不過唔係用水的)
我見過 MIELE 同 ELECTROLUX 都有 (大家上網Search 下)

Rainbow 之所以吸引, 就係因為佢吸完之後果盆水, 個個睇到都怕, 唔買唔得咁

(聲明先, 我都有用緊, 不過都唔係太推薦人買 )

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

我有試過,但無買,不過無出賣朋友!
咁啱嗰時搵樓,有大量咭片係手

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 tracyliu 於 10-9-14 15:50 發表
我有試過,但無買,不過無出賣朋友!
咁啱嗰時搵樓,有大量咭片係手

俾個叻你!

公爵府

我試過,煩到嘔!好難先打發到個sale走!
其實成2萬咁貴,佢既function同osim那部水吸塵機一樣原理,但人地賣6仟幾7仟,平一半有多!

公爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章

rainbow 我有用緊, over $20000真係好貴, 但我係分24分期供... 都用咗幾年.

我同亞囡都有鼻敏感, 所以買嚟吸吓床褥和公仔....

因為有工人做, 所以我覺得ok...

但我唔會hardsell 朋友去買!

珍珠宮

原帖由 miffymiffy 於 10-9-14 12:56 發表

部機幾好架, 佢唔做demo我都唔知屋企污漕得咁恐怖. 但係部機太貴了, 買唔起. 個sales會好有禮貌地叫你refer幾個friend俾佢做demo囉.

講開又講, sales話擺部機係度長開, 可以做空氣清新機, 你屋企會變成無污染空間. 聽落好似好好, 不過我問佢咁長此以往落去, 我就唔可以出街, 因為受唔住出面D細菌, 點算呀? 佢當堂"語塞".

男爵府

首頁

尾頁

跳至