跳至

首頁

尾頁

大宅

我個女宜家2個半月大~ 上星期開始, 帶佢去街, 日間都冇事~ 入夜就開始周圍望望下喊~ 望下d人又喊~ 我想問2個幾月咁嘅情況正唔正常? 我99話我應該多d帶佢出街, 比佢習慣... 我都唔知應該點...

大宅

原帖由 mummummy 於 10-9-14 15:34 發表
我個女宜家2個半月大~ 上星期開始, 帶佢去街, 日間都冇事~ 入夜就開始周圍望望下喊~ 望下d人又喊~ 我想問2個幾月咁嘅情況正唔正常? 我99話我應該多d帶佢出街, 比佢習慣... 我都唔知應該點... ...

正常呀,唔洗擔心

別墅

我都係聽朋友講,要帶多d 出街,等佢唔好"自閉",第時大左只係黐住屋企人,見到陌生人就大叫 law 就唔係咁好~~

大宅

除咗去母嬰院or醫院, 之前都冇帶過阿b出街, 帶bb出街真係好大工程!! 好多嘢要準備同埋扲.
呢兩個星期終於帶佢出去行下商場la, 佢聽到聲會周圍轉頭, 因為用揹帶, 可能阿b唔舒服, 好快就喊又要返屋企lo

大宅

帶多d出街真係可以令bb無咁怕陌生, 因為開頭帶bb出街, 佢會周圍望同唔出聲(佢喺屋企會叫會笑), 而家出多左, 好少少, 都會笑下

大宅

我阿b岩岩3個月, 之前都係滿月時去過一次酒樓, 同上星期日做節去酒樓食飯, 跟住尋日係第一次正式帶佢去行商場, 初初佢都好似有少少驚, 可能咁岩商場搞function行catwalk, d音樂好大聲, 所以c6都係抱住佢冇擺佢o係車仔, 後來完左show, 擺佢落車仔, 佢都兩頭望, 我地估佢係有d驚, 後尾推推下佢就訓左, 醒番時我地去high tea, 佢就自己坐o係車仔度玩手, 跟住撩我地傾計, 人地侍應哥哥拎野埋黎, 佢又撩人傾計, 好搞笑.....
6w2d: 5.8mm
9w2d: 2.43cm
12w4d: 6.59cm

別墅

係呀 ! 我個囡3個月大, 佢都開始認人喇! 尋日我同老公要同bb入d貨, 所以交左俾6299湊一陣, 點知...都係2-3個鐘頭, 囡囡喊足全程, 只係中間攰得滯訓左3個字...之後又喊過, 又唔肯食奶...
我同老公返到6299屋企, 老公抱住, 即時收聲, 仲飲埋成支奶添...其實自己bb"痴"自己係開心既...但咁樣會唔會唔係太好呢 ? 定係因為佢仲細, 要有多d安全感...大d會唔會好d呢 ?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至