親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

各位, 參加團的你們, 一定會幫佢地買下d野, 有冇一d 物件買了之後, 回到家, 才發覺... 不值, 什至被人"棍" 呢 ?

買 三七---成1550元一斤, 佢地講到除左佢果到 "生物x" 之外, 全世界系沒有 7年以上的三七... 好多人買左磨粉.

買蘆薈products---價吾會太貴, 但有冇效呢 ?

天下第一醋 --貴呀, 成 100元一支, 但飲了.. 沒有減倒肥.

茶葉--去到咩水雲莊買, d人說佢地自已系 雲南人, 又說如買到400 元, 可以幫當地小朋友走出窮地, 仲有一張証書.. 吾知堅吾堅. 但d茶系吾夠半斤, 成 180元... 貴.

蒙古羊奶片,.... 50元一盒, 佢說叫我買100元便有3盒. 未食.

寶樹堂, 同人堂, 風水野, 泡腳粉.... 都系貴到飛起的野, 你們又有冇買 ? 我買左, 但............都系未食同未用.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

咦,你去果到咁似我去中山個導遊講o既"山賊路".
佢講d石斛,話安記都係佢地比貨佢,但安記仲平過佢地?!?!
d醋...香港買仲平!去果個賣茶葉地方,佢果d對白,我個女都識背,又貴,佢話捐姐,邊個知呀,救災果d都唔知去左邊啦,何況呢d!!下次去,坐下得架啦!!

別墅

原帖由 apoaaa 於 10-9-14 17:05 發表
各位, 參加團的你們, 一定會幫佢地買下d野, 有冇一d 物件買了之後, 回到家, 才發覺... 不值, 什至被人"棍" 呢 ?

買 三七---成1550元一斤, 佢地講到除左佢果到 "生物x" 之外, 全世界系沒有 7年以上的三七... 好多人 ...

我一向跟團都不購物。如有純玩團,就算貴d都跟。購物團太浪費時間了。

別墅

原帖由 火人 於 10-9-14 17:24 發表
咦,你去果到咁似我去中山個導遊講o既"山賊路".
佢講d石斛,話安記都係佢地比貨佢,但安記仲平過佢地?!?!
d醋...香港買仲平!去果個賣茶葉地方,佢果d對白,我個女都識背,又貴,佢話捐姐,邊個知呀,救災果d都唔知去左邊啦,何 ...

系呀系呀, 佢又說到 HK的同人堂, 余人仁呀...已沒有得賣了.. 所以好多人買 三七.

最慘吾系買貴左, 而系.. 買左回來, 2年後發現未食過, 未用過才最慘

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

其實都係架,不過倒返轉頭諗,佢點解要SELL你咁多野,同賣咁貴呀,因為團費平,咪係其他地方搵補貼囉,機票酒店,車,用餐,導遊領隊,司機,租車,油$,樣樣都係$,自己計一計都冇理由千幾2千蚊就去倒5日啦,團費平左,叫你買返D貴野,佢先唔洗蝕,其實黎黎去去你都係要比咁多,不過依家都叫有d野帶返走.....感覺上應該好過叫你比返3,4千蚊正價,但係玩完咩都冇帶返走既...HEEHE~

子爵府

答案在此:

一個導游的良心懺悔:叫我如何不宰你作者:鄔敬民
出版社:花山文藝出版社

原帖由 apoaaa 於 10-9-14 17:05 發表

買 三七---成1550元一斤, 佢地講到除左佢果到 "生物x" 之外, 全世界系沒有 7年以上的三七... 好多人 ...

首頁

尾頁

跳至