在職全職

跳至
[全職媽媽] 住在青衣的

首頁

尾頁

別墅

有沒有住在青衣的全職媽媽, 一齊分享及交流.
我囝囝一歲啦!

別墅

失晒蹤?

珍珠宮

係到!有無乜嘢攪呀?而家你個b點呀?

原帖由 KittykyChan 於 10-9-3 13:19 發表
失晒蹤?

民房

我都係住青衣,女女剛剛一歲啦!!!想點分享及交流

子爵府

我算半個住青衣啦...囝囝喺青衣揍, 不過我就要返工架!
你地的bb一歲, 有冇諗住同佢地報N1呀?

別墅

以我所知仲有好多......, 之前青衣全職MAMA都有出去聚會, 當時囝囝太細, 沒有交流.

原帖由 wan_sosin 於 10-9-3 16:34 發表
係到!有無乜嘢攪呀?而家你個b點呀?

珍珠宮

係呢到見到你!我喺果個話做媽媽常受委屈果個.我個仔兩歲幾,不過唔返N班,我覺得自己全職湊唔返都OK.

原帖由 yankaka 於 10-9-14 17:22 發表
我算半個住青衣啦...囝囝喺青衣揍, 不過我就要返工架!
你地的bb一歲, 有冇諗住同佢地報N1呀?

珍珠宮

出過來一兩次,我都去過一次,呢排少了在BK見.
你個囝囝識行未?識行就方便些出來玩下.

原帖由 KittykyChan 於 10-9-14 18:08 發表
以我所知仲有好多......, 之前青衣全職MAMA都有出去聚會, 當時囝囝太細, 沒有交流.

子爵府

原帖由 wan_sosin 於 10-9-14 23:47 發表
係呢到見到你!我喺果個話做媽媽常受委屈果個.我個仔兩歲幾,不過唔返N班,我覺得自己全職湊唔返都OK.

我地之前有溝通過嗎? 死囉, 人老咗真係冇哂記性! 係邊版見過你?

珍珠宮

喺下面呢個:

"戒片期間的無奈, 想呻吓啫, 我都啱唔哂 (長)"

唔好話老啦!我想你唔會大過我嫁啦!

原帖由 yankaka 於 10-9-15 11:42 發表

我地之前有溝通過嗎? 死囉, 人老咗真係冇哂記性! 係邊版見過你?

子爵府

原帖由 wan_sosin 於 10-9-15 23:52 發表
喺下面呢個:

哦...原來係嗰邊!
大家唔講都唔知邊個大d ge~
你青衣邊頭呀, 話唔定我地撞過都未定!

別墅

囝囝仲未夠膽放手自己行, 仍然好鍾意趴趴趴, 趴吓趴吓扶住傢俱行來行去, 係啦! 識行應該好好多, 方便好多, 看牛仔又係好辛苦啦!

快啲叫佢哋返嚟歸隊啦!

原帖由 wan_sosin 於 10-9-14 23:51 發表
出過來一兩次,我都去過一次,呢排少了在BK見.
你個囝囝識行未?識行就方便些出來玩下.

別墅

我都唔打算返N班, 我都希望OK啦!

原帖由 wan_sosin 於 10-9-14 23:47 發表

別墅

係邊度呢? 戒片......我都好擔心呀! 好困難啊!

原帖由 wan_sosin 於 10-9-15 23:52 發表
喺下面呢個:

珍珠宮

我想你要下年夏天才可幫你個仔戒片,因為冬天真的很麻煩!
同細路戒片真係唔容易,最煩係賴咗要幫佢地清潔.所以夏天好D.

原帖由 KittykyChan 於 10-9-16 15:32 發表
係邊度呢? 戒片......我都好擔心呀! 好困難啊!

珍珠宮

我住青衣南,比較少人住,而家很多人都住近機鈇站.

原帖由 yankaka 於 10-9-16 14:39 發表

哦...原來係嗰邊!
大家唔講都唔知邊個大d ge~
你青衣邊頭呀, 話唔定我地撞過都未定!

子爵府

貓狗褓姆

hihi, 我都係青衣全職mama, 你地好!!大家交流吓啦!!
我仔仔7歲, 女女6個月, 我已做咗5年全職mama la~~

子爵府

原帖由 wan_sosin 於 10-9-16 23:13 發表
我住青衣南,比較少人住,而家很多人都住近機鈇站.

咦...我都係南嗰邊喎! 我覺得北嗰邊好迫...北橋又成日塞喎, 南橋就少d塞! 青衣城就成日都去架啦, 一程249m就到啦!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

hihi~路過

我都見好多青衣媽咪傾...

但我仔女太大...好少入去topic 同人吹水

別墅

我都知好麻煩 ...... 係咪真係需要等到歲半比較適合呢! 我都知可能又要等到明年夏天. 聽說有些未夠一歲已經成功自行如廁.

原帖由 wan_sosin 於 10-9-16 23:11 發表
我想你要下年夏天才可幫你個仔戒片,因為冬天真的很麻煩!
同細路戒片真係唔容易,最煩係賴咗要幫佢地清潔.所以夏天好D.

首頁

尾頁

跳至