跳至

首頁

尾頁

男爵府

請教讀東莞,惠州兩間小學0既家長.功課多嗎?
快樂的甜芋快樂的甜芋

水晶宮

畀面勳章

原帖由 甜芋 於 10-9-14 14:23 發表
請教讀東莞,惠州兩間小學0既家長.功課多嗎?

兩間都唔會多功課
冬館英文good,胃周校服靚

珍珠宮

I don't think so. The level is below average...

原帖由 701003 於 10-9-14 19:41 發表

冬館英文good

水晶宮

畀面勳章

原帖由 MissMaMa 於 10-9-14 21:45 發表
I don't think so. The level is below average...

below average??你識人讀果間??英文文法係未低過人哋,我唔肯定!但肯融和、投入校園生活,speaking肯定好過好多人!
咸魚白菜,各取所好!唔好睇唔起非一線學校

珍珠宮

我認識在此讀書的人, 也認識在此工作的人.

在我眼中, 只有好學校和不好學校, 而沒有所謂一線學校和非一線學校.

我無意貶低任何學校, 只認為這學校的英文水平並非如你所說的那麼好而已.

原諒我坦白, 我只是將我所知道的說出來而己, 完全無意冒犯, 請別介懷!

原帖由 701003 於 10-9-14 22:11 發表

below average??你識人讀果間??英文文法係未低過人哋,我唔肯定!但肯融和、投入校園生活,speaking肯定好過好多人!
咸魚白菜,各取所好!唔好睇唔起非一線學校 ...

水晶宮

畀面勳章

原帖由 MissMaMa 於 10-9-14 22:35 發表
我認識在此讀書的人, 也認識在此工作的人.

在我眼中, 只有好學校和不好學校, 而沒有所謂一線學校和非一線學校.

我無意貶低任何學校, 只認為這學校的英文水平並非如你所說的那麼好而已.

原諒我坦白, 我只是將我所 ...

樓主想比較東莞同惠洲啫,呢兩間我每日經過多次,認識到不少家長/同學/校長/老師 英文水平好過另一間就係好ge啦 我眼中并無不好的學校,亦唔會小看任何學校/小朋友,有d學校可以生存至今,証明有佢ge存在價值 只有小朋友夾唔夾學校ge教學方法,同埋家長是否認同學校

首頁

尾頁

跳至