跳至

首頁

尾頁

子爵府

我依家38w4d啦下星期就預產期,雖然第二胎,但都好緊張 可能第一胎咩都唔知唔識啦!!不過上星期已經開始有見紅&假陣痛,去過醫院但話未得...不過呢幾日痛密咗同埋d分泌都越嚟越多,去檢查都話頭仔落到骨盆啦...唔知係唔係差不多....我都想B女快d出嚟,好過日日喺度等無所事事

別墅

原帖由 kitcoWU 於 10-9-14 19:53 發表
我依家38w4d啦下星期就預產期,雖然第二胎,但都好緊張 可能第一胎咩都唔知唔識啦!!不過上星期已經開始有見紅&假陣痛,去過醫院但話未得...不過呢幾日痛密咗同埋d分泌都越嚟越多,去檢查都話頭仔落到骨盆啦...唔知 ...

我都係38W5下星期就預產期,而家期待小B出來中,希望呢幾日啦,但未見紅冇咩跡象...

男爵府

我又係38w4d
分泌多左D喇!
希望預產期前會出黎喇BB...

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都係B仔,你快D出嚟,我都好辛苦,每日都好攰.日日上網睇嘢.坐到PATPAT都大埋.

爆愛車縫作

大宅

我今日39週啦, 但未有動靜, 唔知幾時出來呢, 不過我今個星期六會入院催生, 因為阿b唔係好長肉

大宅

畀面勳章

我38w3d , 分泌無多到, 又冇咩跡象, 我覺得阿B會過期居留呀 ~
8w1d - 1.68cm
11w5d - 5.15cm
13w2d - 6.3cm
17w5d - 169g
20w5d - 382g
25w5d - 798g
30w5d - 2.86lbs
35w5d - 5.11lbs
38w1d - 5.72lbs
阿 B 喺29/9/2010出世 la ^^ 2.65kg

大宅

畀面勳章

原帖由 kk814 於 10-9-14 23:08 發表
我今日39週啦, 但未有動靜, 唔知幾時出來呢, 不過我今個星期六會入院催生, 因為阿b唔係好長肉

原來唔長肉要催生 ga ? 咁你阿B依家幾重呀 ?
我38w3d 阿B都係得5 lbs 到 ja ~

男爵府

陪月勳章

我而家39week,呢兩日b仔經常狂踢到我非常痛, 痛到我面容扭曲

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

近排我D體重都增加得好快,但我無特別食多咗嘢,一個WK重1KG.上次醫生已經有微言.

同埋大家知唔知如果亞B真係過期居留,健康院嗰度係幾耐睇一次(OVER 40WKS的話)
爆愛車縫作

複式洋房

我今日已滿40wk, 但都係冇乜動靜, 我後日就要返廣華覆診, 到時都未生就會俾我催生日期我~~~不過唔知B囡幾重, 37週時已經有6磅6, 我驚太大隻我生唔到~~我本人是超瘦型黎架

複式洋房

我星期五都夠40WK (17/9), 佢再唔出黎就星期一返去廣華覆診, 佢話等到27號以前都唔出, 就27號入院催生
但係次次去CHECK佢都無話落左盤骨未呀

原帖由 harryheli 於 10-9-15 11:16 發表
我今日已滿40wk, 但都係冇乜動靜, 我後日就要返廣華覆診, 到時都未生就會俾我催生日期我~~~不過唔知B囡幾重, 37週時已經有6磅6, 我驚太大隻我生唔到~~我本人是超瘦型黎架 ...

大宅

原帖由 mamingyin72 於 10-9-14 23:44 發表

原來唔長肉要催生 ga ? 咁你阿B依家幾重呀 ?
我38w3d 阿B都係得5 lbs 到 ja ~

一來阿b唔係好展肉, 二來我想佢係中秋節前出世, 三來子宮頸有些少成熟, 所以醫生話可以係18號催生. 我個bb大概有7磅

別墅

我個仔已經係我個肚逾期左一日喇...都仲未有動靜...聽日會返屯醫覆診...唔知會約幾時催生呢??

洋房

我今日38w3d喇...我d分泌比起上星期竟然少左呀!!!我好驚小b囡都會過期居留呀...晚晚去廁所時都好緊張睇自己條under有無血...次次都好失望!!!
我d產假一日一日咁放就無喇 前4後6

大宅

畀面勳章

我今日去產檢38W4D, 個醫生話阿B頭仔只係落得1/5, 仲有排先生得, 我估阿B都好大機會過期居留, 唔知會唔會變咗10月媽呢 ~

男爵府

我都38WEEK5DAYS了, 我好唔想BB逾期居留丫><

別墅

我同你有著同樣的問題呀,本身係超瘦型,但阿b37week時已6磅4,今日38week幾就7.5磅,如果佢仲唔出來,真係8磅都黎緊,好驚自己生唔到呢....私家就想我開刀,但我諗住去廣華生架!

原帖由 harryheli 於 10-9-15 11:16 發表
我今日已滿40wk, 但都係冇乜動靜, 我後日就要返廣華覆診, 到時都未生就會俾我催生日期我~~~不過唔知B囡幾重, 37週時已經有6磅6, 我驚太大隻我生唔到~~我本人是超瘦型黎架 ...

子爵府

原帖由 ktm 於 10-9-15 23:39 發表
我同你有著同樣的問題呀,本身係超瘦型,但阿b37week時已6磅4,今日38week幾就7.5磅,如果佢仲唔出來,真係8磅都黎緊,好驚自己生唔到呢....私家就想我開刀,但我諗住去廣華生架!

...
唔洗驚呀,你盤骨夠位咪得...其實盡可能唔好開刀,仲有廣華都幾好,我朋友都喺廣華生咗兩個

大宅

原帖由 irenelwl 於 10-9-15 19:16 發表
我都38WEEK5DAYS了, 我好唔想BB逾期居留丫>

我都係38 5/7, 到今日都冇動静, 唔知會唔會逾期居留呀!

複式洋房

原帖由 ktm 於 10-9-15 23:39 發表

...

我今日預產期到啦, B囡都未出世呀, 我未生前得90幾磅, 身高163 cm, BMI 好細, 細到廣華啲助產士都唔收我入助產士小組, 攪到我次次要排隊睇醫生, 聽日返去覆診, 到星期六我就返去睇C+ 睇下阿B囡最新情況係幾多磅, 我冇book 到私家醫院, 所以面前只得一條路, 就係睇廣華點俾我生啦

首頁

尾頁

跳至