自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

請問有冇人知道, 邊到有得買無酒精成份的啤酒呀!

我想買來試吓. 但要去到銅纙灣sogo外, 還有冇其他地方呀!

thx

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有的嗎?

珍珠宮

畀面勳章

冇酒精既啤酒? 如果咁都有, 係咪即係會有冇奶既奶茶, 冇檸檬(味)既檸檬茶, 冇魚旦既魚旦麵.....???

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 Teresa 於 10-9-14 20:20 發表
冇酒精既啤酒? 如果咁都有, 係咪即係會有冇奶既奶茶, 冇檸檬(味)既檸檬茶, 冇魚旦既魚旦麵.....???

原來係有ga~

http://hot.hk.msn.com/coolstuff/%E6%97%A5%E6%9C%AC%E7%86%B1%E8%B3%A3NO.1%20KIRIN%E3%80%8C%E9%9B%B6%E9%85%92%E7%B2%BE%E3%80%8D%E5%95%A4%E9%85%92_article_4_363_1.asp

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

伯爵府

醒目開學勳章

係有架, 我係 日本見到有得買呀~

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 wing530 於 10-9-14 21:58 發表
係有架, 我係 日本見到有得買呀~

yes! i drink it in japan ! i love it !
who know where can buy in HK?

複式洋房

將軍澳東港城taste有得買,我都買過,不過唔係日本貨,邊隻我又唔寄得
原帖由 小肥豬 於 10-9-14 19:55 發表

我想買來試吓. 但要去到銅纙灣sogo外, 還有冇其他地方呀!

thx

男爵府

7仔同超市有售賣一種類似Jolly Shandy嘅野,叫做菠蘿啤,只有1%酒精,等如正常啤酒的15%
http://moliuology.mysinablog.com ... d=385850&page=2

大宅

有隻叫"寶寧頓"(忘記點串)的啤酒,長can的,黃色有一隻蜜蜂係面,一般超市都有~絕對啤酒味~

伯爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

我想要的係0%酒精, 但要酒味個種.
thx

男爵府

真係有架!!我去峇里玩嗰陣都飲過,不過我買嗰陣係唔知佢冇酒精,飲飲下覺得唔對路望真啲先知!!因為係比真啤酒少左啲苦味!!

原帖由 Teresa 於 10-9-14 20:20 發表

別墅

好高難度喎

複式洋房

原帖由 小肥豬 於 10-9-14 19:55 發表

thx

我大肚時都飲過,係富豪酒店間 Bar,過到口癮幾好架;不過我唔係飲麒麟無酒精啤酒,個名唔記得咗~

伯爵府

重有冇人知道呀?
thx

翡翠宮

buy it at citysuper before!!but it wae a bottle not a can!!

伯爵府

重有冇呀! thx

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

我知吉x島$10店有一隻外形係啤酒樽但無酒精既兒童啤酒,無耐前板x個個老闆飲食節目有介紹過架,不過我唔肯定係咪間間$10店有~

p.s:陣味似唔似啤酒就唔肯定~

大宅

我係官塘買過冇酒精既啤酒:
http://www.deguchishop.com/text/2520.html

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離。箴言22:6

水晶宮

你可能要去日式超市搵日本牌子啤酒至有, 我係日本有見過

首頁

尾頁

跳至