懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你地從照超聲波之中,醫生點解釋比你知係女?
例如女仔會照到D 咩比你睇??
因為今日去做產檢,個醫生話係女,仲放大左睇到陰唇,咁快就睇到女仔既性器官??

複式洋房

你個B幾多weeks?

男爵府

17weeks 2 day

大宅

我照結構時e生講係女.到有講過係邊位睇到...但冇講到好似你咁喎...咁快可以咁清楚??如果真係睇得咁清楚,咁個b真係開到個大肶好大啫.....你下次再照睇下個e生點講~我都打算下次再問~

複式洋房

睇到陰唇咁勁,邊個DR呀?

男爵府

原帖由 曚查查 於 10-9-14 20:05 發表
我照結構時e生講係女.到有講過係邊位睇到...但冇講到好似你咁喎...咁快可以咁清楚??如果真係睇得咁清楚,咁個b真係開到個大肶好大啫.....你下次再照睇下個e生點講~我都打算下次再問~ ...

我同老公都好奇怪可以咁快睇到,因為成日以為冇JJ 就係B 女,不過當時BB 真係冇夾腳,醫生由個底照返上去,而且放到好大,醫生少少猶疑都冇,好快就話係女,仲慢慢解釋,攪到唔知信唔信好....

男爵府

原帖由 stellalau2010 於 10-9-14 20:12 發表
睇到陰唇咁勁,邊個DR呀?

梁鳳霞醫生

大宅

我都有懷疑過,因為bb成日都不太合作,所以就算我照結構都打算係下次產檢再問~(雖然照左結構都肯定)咁你幾week呀,照左結構未???

男爵府

原帖由 曚查查 於 10-9-14 20:17 發表
我都有懷疑過,因為bb成日都不太合作,所以就算我照結構都打算係下次產檢再問~(雖然照左結構都肯定)咁你幾week呀,照左結構未???

17 weeks 2 days
10月8日照結構.....唯有到時再問啦.
應該次次都問安全D....因為呢排聽得太多人照到仔生出黎係女etc....雖然我仔女都冇所謂,不過到時生出黎相反就唔好啦.

大宅

原帖由 irisw 於 10-9-14 20:23 發表

應該次次都問安全D....因為呢排聽得太多人照到仔生出黎係女etc....雖然我仔女都冇所謂,不過到時生出黎相反就唔好啦. ...

其實我都打算問多幾次嫁...哈哈~

大宅

我個醫生都係幾肯定話係女, 照左3次都係咁講. 包括結構....=.=""
不過, 次次都冇講點解, 最後上次我問到. 個醫生就話, 你見唔見到有野凸出黎呀?! 冇, 咁咪女囉....

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我果時就要去到21WKS,做結構時,醫生比我睇囡囡既陰唇Lor

複式洋房

原帖由 irisw 於 10-9-14 20:12 發表

我同老公都好奇怪可以咁快睇到,因為成日以為冇JJ 就係B 女,不過當時BB 真係冇夾腳,醫生由個底照返上去,而且放到好大,醫生少少猶疑都冇,好快就話係女,仲慢慢解釋,攪到唔知信唔信好.... ...

我個CASE同你一樣,醫生又係由個底照返上去,性器官個位見到一舊圓形,醫生話係女,但我心諗,個個會唔會係仔仔個袋袋呀?

禁止訪問

別墅

冇野凸出黎 有三條線 就係女.... 我幾個醫生都係咁講....

禁止訪問

複式洋房

有三條線??喺邊度申出嚟架?

男爵府

我嗰陣去私家同政府照結構都話係女,佢地無講點睇係女,不過我睇過朋友啲超聲波,仔好明顯兩腿之間有嘢突起,所以嗰陣醫生未講我自己都覺得應該係女咯

別墅

我啱啱15W1D (BB size 15W6D)去照, BB好合作, V字擘脾兼撐起腳仔, 醫生好肯定話係女, 我就話我見到有舊嘢凸出嚟喎, 佢跟住放大指比我睇有三條線話係BB嘅陰唇, 跟住再轉4D比我睇佢大脾la, 仲影埋相比我添呀, 跟住我再問佢係咪好肯定呀, 唔會照錯呀呵, 佢都話好肯定, 唔會錯, 想質疑佢都唔得, 哈哈! (雖然我愈望果幾張相硬愈係覺得好似有個咕咕咁, 哈哈! )

複式洋房

原帖由 irisw 於 10-9-14 20:23 發表

應該次次都問安全D....因為呢排聽得太多人照到仔生出黎係女etc....雖然我仔女都冇所謂,不過到時生出黎相反就唔好啦. ...

照到仔生出黎係女聽得多,
照到女生出黎係仔又真未聽過~
可能我孤陋寡聞

首頁

尾頁

跳至