自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

某日同老公及小朋友去酒樓飲茶, 搭枱遇上2名粗口男, 其交談既大聲亦沒有一句是沒有粗口的, 真係聽到我火都黎埋 , 正當我忍無可忍之際, 佢地終於叫埋單走人, 如果唔係佢地甘岩叫埋單, 我諗我會同佢地起口角了~~

想問, 你地有遇過類似事情嗎? 你地會點樣處理?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

要求轉枱/5食走人
無謂同粗人嘈

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 purin1206 於 10-9-15 01:27 發表
某日同老公及小朋友去酒樓飲茶, 搭枱遇上2名粗口男, 其交談既大聲亦沒有一句是沒有粗口的, 真係聽到我火都黎埋 , 正當我忍無可忍之際, 佢地終於叫埋單走人, 如果唔係佢地甘岩叫埋單, 我諗我會同佢地起口角了~ ...
即埋單走。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

子爵府

兜茶壺車個過去囉!!

嘆茶爆粗 茶客被茶壺扑頭
http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100913&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=14444295

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 sbaonbdoy 於 10-9-15 01:48 發表
兜茶壺車個過去囉!!

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100913&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=14444295

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

唔會理佢~一街都係人~我理得咁多~除非係嘈到令我好唔舒服~搭車~食飯~行街~買野~周街都有人講粗口~我冇權唔比人講~如果我真係唔想聽~我諗只可困住自己响屋企先得~小朋友聽到都係咁話~唔係聽到就要學~小朋友講唔講睇本身點教~絕無可能杜絕佢接觸所有唔好既野~因為根本杜絕唔到~

男爵府

大家文化水平唔同,粗口我接受到,講咸野我接受唔到。

有次去酒樓食晚飯,隔離枱班男士大聲分享叫雞經驗,唉!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 subi5 於 10-9-15 02:34 發表

咁多人面前???
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

珍珠宮

大廚勳章

原帖由 subi5 於 10-9-15 02:34 發表

我都試過有次排隊搭巴士,我排頭,前面有個類似"更亭"的司機休息室,有個巴士司機大大聲講佢叫雞D野,形容隻雞身材,佢地互相"比武"的情形呀...講得好detail,好直接.佢地講咗足足5mins... 好彩無小朋友在場...

水晶宮

原帖由 FullOfBlessing 於 10-9-15 03:08 發表

我都試過有次排隊搭巴士,我排頭,前面有個類似"更亭"的司機休息室,有個巴士司機大大聲講佢叫雞D野,形容隻雞身材,佢地互相"比武"的情形呀...講得好detail,好直接.佢地講咗足足5mins... 好彩無小朋友在場... ...

伯爵府

要求轉枱!!!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係我一早要求唔搭枱

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 seaman1982 於 10-9-15 02:11 發表
唔會理佢~一街都係人~我理得咁多~除非係嘈到令我好唔舒服~搭車~食飯~行街~買野~周街都有人講粗口~我冇權唔比人講~如果我真係唔想聽~我諗只可困住自己响屋企先得~小朋友聽到都係咁話~唔係聽到就要學~小朋友講唔講睇本 ...

最多事後教小朋友唔可能甘。

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

我通常都唔搭枱.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

水晶宮

原帖由 emmypun 於 10-9-15 09:07 發表
我通常都唔搭枱.

ME TOO,好似無晒私"忍".

公爵府

醒目開學勳章

原帖由 emmypun 於 10-9-15 09:07 發表
我通常都唔搭枱.
me 2

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我會勁搽白花油 , 我發覺 d 麻甩佬好憎白花油 d 味 , 我一搽佢地會好快走 , 我一路搽一路扮頭暈 , 佢地見我有排搽又驚我瓜得 , 走都走唔切 , 萬試萬靈

水晶宮

原帖由 simple430 於 10-9-15 10:00 發表
我會勁搽白花油 , 我發覺 d 麻甩佬好憎白花油 d 味 , 我一搽佢地會好快走 , 我一路搽一路扮頭暈 , 佢地見我有排搽又驚我瓜得 , 走都走唔切 , 萬試萬靈 ...

公爵府

畀面勳章

原帖由 sbaonbdoy 於 10-9-15 01:48 發表
兜茶壺車個過去囉!!

呢d人真係好討厭, 我個仔歲幾時試過, 仲唔止講粗口係咁講佢包二奶仲要攪大人個肚唔應帳, 上bk真係學到野, e家再有咁情況我會同個仔講" 媽咪好憎人講粗口, 比我見你講就一個水壺車落你到"

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

上次我坐巴士仲勁..
對面坐左個 2x既女 短裙走晒光個隻
係度傾電話......十句有9句半都係粗口
仲撩我個仔玩
係電話到 同人傾 話自己有個女好勁 3歲識講粗口 仲話係佢教 唉......下刪幾百字
我後尾落車 同老公講 我懷疑個人有思覺失調 因為佢打電話 打完唔洗2秒 已經開始對話 都唔知電話入面有冇人

你係酒樓都可以要求掉台 係巴士真係冇得走 好驚粗口怪 好un耳 仲要女仔人家....

首頁

尾頁

跳至