自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

之前有幾個人post過話網x行不停斷線,又唔係modem壞,總之個個都係咁,打去技術支援又叫你set乜set物,唔知有冇人成功整番好呢? 究竟係咩問題?
我呢排成日唔響屋企,如果係PCxW機樓有事,我就唔駛call c fu上黎整啦. 我係用一人一寬頻嘅,另一條線完全冇事,我呢邊Lan卡Lan線咩都換過,插頭又插過,情況一樣,好煩!

男爵府

我都係咁播..

自從上星期三, 大行雷之後...
星期四已即時落order維修, 結果要等到星期六, 才上黎. 個c fu換咗個modem之後, 可以上返網...之但係仍常常hang機, 係剛過去既星期一下午, 又再連唔到線, 再落order, 但係就話要等到星期三, 才有c fu得閒...好彩我係星期六記低咗c fu個聯絡電話, 直接找他, 佢係昨天已重新換咗個新modem比我啦...touch wood到依家都正常.

不過據c fu話, 如果個modem既 "wan"燈號不是長著住. 而後不停閃動的話, 咁即係話modem接收有問題, 應即時call 1000維修.

原帖由 dhcheung 於 10-9-15 02:27 發表
之前有幾個人post過話網x行不停斷線,又唔係modem壞,總之個個都係咁,打去技術支援又叫你set乜set物,唔知有冇人成功整番好呢? 究竟係咩問題?
我呢排成日唔響屋企,如果係PCxW機樓有事,我就唔駛call c fu上黎整啦. 我係 ...

男爵府

我個NEC modem冇"WAN"燈,不過有盞"ACT"燈就長閃. 唔知係咪一樣呢?

我諗我都係要call c fu 啦. 好多謝yenlau09仗義解答.

侯爵府

我就最近(我估有半年有多)個now tv有問題, 直情要換moden, 最近幾日, 忽然間畫面會全黑...閃下閃下,

打去支援, 又係set物set物, 而家已call 師傅整..

大宅

hashtag影視迷勳章

我之前都係咁,後尾打去Cs叫我做一大輪野Reset個Modem,跟住用得番
願BB身體健康

男爵府

原來妳地都係成日斷線, 我又係咁, 好鬼煩, 打上去又話接收冇問題, 佢仲叫我重插D線一次, 次次斷線都要咁, 煩唔煩呀?

伯爵府

我都係呀. 今年勁麻煩. 第一次 cf 上來換 壞 modem, 第二之上來換火牛.

仲有好多時斷線. 數近期 d, 菲人質事件斷線, 勁閃電那晚斷線, 前兩晚斷線.

打去 hotline, 要 reset 前又叫你找條 cable 駁去 modem. 大佬呀, 咩叫無線, 我何來無端端隋手可得一條 cable 呀? 到找到條短 d 既, 又要插番舊電池去 notebook, 拔哂其他連接, 先駁到 modem 同 notebook.

近排 reset 得太多次啦. 我已記綠低程序. 呢兩次都唔使打 hotline, 我都識得 reset 了.

首頁

尾頁

跳至