自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

佢放棄一個有錢, 高薪, 樣子斯文, 專業人士, 住干德道, 識左十年既唔要, 嫌人悶, 走去嫁一個住公屋, 月薪一萬都無, 但口甜舌滑, 細佢幾年既花靚仔, 唉, 我唔想佢下半生就咁糟蹋左 因為我地好老死架, 點講好

珍珠宮

大廚勳章

佢既諗法唔同你,你覺得條件好果個,佢唔識欣賞都無用架.就算俾你勸到,佢地又復合,可能幾年後又縑人悶出去搵第二個...

大宅

咁又唔可以單憑小小表面情況定義左花靚仔有問題.. 可能個花靚對你老友情深一片,而你老友亦願意為左花靚放棄一切呢.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有情飲水飽

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

由佢啦, 一切都係佢自己選擇架MA

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

妳老死,過多兩年,就知自己有冇後悔~~~
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

大宅

原帖由 jo2901chan 於 10-9-15 01:19 發表
妳老死,過多兩年,就知自己有冇後悔~~~

咁作為老死..都想佢行條好路既..提左佢佢都要咁行,我都沒辦法啊.

用戶要求終止服務

原帖由 angelheart 於 10-9-15 01:00 發表
佢放棄一個有錢, 高薪, 樣子斯文, 專業人士, 住干德道, 識左十年既唔要, 嫌人悶, 走去嫁一個住公屋, 月薪一萬都無, 但口甜舌滑, 細佢幾年既花靚仔, 唉, 我唔想佢下半生就咁糟蹋左 因為我地好老死架, 點講好 ...

....如果我係你,我唔會"勸"佢囉..

1) 係人地抽揀老公,唔係你. 在你心目中的優點,也許在她心目中都不算是什麼

2) 你朋友都話前者有缺點係-----悶...人地一講就講得出一個佢認為缺點落,....你所謂的傻優點,已被此缺點奄蓋了

3) 佢係鐘意後者喎 ! 愛情無錯對,只有真情趣

最後,明白你是好心腸的人,會替人分憂

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你老死幾多歲 , 通常後生個d就會有情飲水飽 , 但到了年紀大d就唔會仲意飲水

用戶要求終止服務

原帖由 tyc128 於 10-9-15 01:35 發表
你老死幾多歲 , 通常後生個d就會有情飲水飽 , 但到了年紀大d就唔會仲意飲水

.......我忽然有個好衰個講法

到時想飲漒水.......講真誰不曾年少無知過呢?

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

畀面勳章

我個fd嗰陣都放棄咗個差唔多結婚嘅醫生男友(月入十萬到), 同咗個靚仔健身教練一齊, 點知三個月到就玩完 ~ 佢就非常後悔 , 搞到依家杏嫁無期 ~
8w1d - 1.68cm
11w5d - 5.15cm
13w2d - 6.3cm
17w5d - 169g
20w5d - 382g
25w5d - 798g
30w5d - 2.86lbs
35w5d - 5.11lbs
38w1d - 5.72lbs
阿 B 喺29/9/2010出世 la ^^ 2.65kg

子爵府

好媽媽勳章

有情飲水飽
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

講到尾都係一個有錢有個冇錢啫~
老老實實~我覺得愛情唔係用錢黎衡量~話我老土都係咁話~
樓主又唔係真正了解呢兩個男仔~點解一定要覺得前者係好~?後者係唔好~?
講真~如果你勸到你朋友~佢要左有錢仔~日後有錢仔對佢唔好時~佢怨死你~老公好好醜醜都要自己揀囉~有錢仔同左你朋友一齊十年~你朋友應該十分了解佢~你朋友唔要佢~我覺得一定有原因囉~

珍珠宮

我會講,不過唔會用好strong既語氣。如果佢想同你傾,咪講多幾句囉。佢覺得你多事既,咪算囉。

起碼,將來如果佢really後悔,都叫做記得你提過佢

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

會分析下自己睇法,但吾會強加於人
畢竟每人的價值觀不同,幸福亦無標準的.

子爵府

既然係老死,咪照講自己的睇法囉,又唔係迫佢,講之麻,佢唔聽咪由佢囉,前路係佢行又唔係你同佢行................

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

"勸"佢。。。連朋友都無得做!!

妳提過佢,是己盡了責任了!!!
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

如果係老死...做朋友嘅一定會提醒佢....佢唔聽一件事....如果到頭來係揀錯人...你都有盡朋友責任嘛......

子爵府

我就覺得如果唔係已經緣左前者既話,就唔緊要啦~都未算真係享福喎!驚之後佢無會唔慣姐~如果唔係既話,我相信一個成年人~佢會知道有錢同無錢既分別囉~
都唔係18,22喇~!!
至於驚佢後悔~兩個人既野,就算係老死都未必會明白~可能果個男人本身除左悶~佢地之間都有問題姐~!!呢d係無得後悔架喎~就算今日你老死唔飛人~將來地都可能飛佢~呢個世界未行到最後~你都唔知邊個係你最愛同最後果一個~?當然最愛同最後未必係同一個人啦~hahaha

首頁

尾頁

跳至